Kabinet Dapurku | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 9 Mei 2012

22
Komen

Kabinet Dapurku

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 9 Mei 2012@12:31 PTG | Filed under
Assalamualaikum......

Lama dah x update pasal rumahku.Sebenarnya dah siap dah
bulan satu lepas,tp ada lg yg nak dibuat balik beberapa
perkara yg kita org x berkenaan dgn hasil pembuatan mereka.
Aku rasa klu nak beraya rumah tu thn nie pun x sempat 
sbb byk kerja nak buat,bab packing nilah aku  lemah nak
buat,byk kerja wei....

Salah satu part yg dah siap kat rumah tu ialah kabinet dapurku.
Siap table top tp kabinet gantung tu kemudian2lah tunggu
bajet lain klu ada,Insya Allah.Aku ngan hubby pilih solid wood aje.
Walaupun org fikir solid wood nie cam dah ketinggalan 
zaman,ada aku kisah sbb berkonsepkan klasik gitu..............

Solid nyatoh kami pilih dan kalernya apa nama aku pun dah lupa.
Salah satu sbb kami pilih solid wood nie sbb kayunya
yg padu,tahan lasak dan x mudah rosak.
Selain tu anai2 x mudah nak memakannya sbb sifat
 kayunya yg keras. Selain dari tu ada juga diorg bg pilihan
nak dapur kabinet jenis formica,melamine,aluminium 
dan plywood.

Impian aku nak buat meja berpulau di wet kichen pun
nampaknya x kesampaian apabila melihat ruang
yang agak terhad,tp x apalah syukur apa yg dah ada nie.
Rasanya sesuai x aku punya warna dinding dapur 
dgn kitchen kabinet tu?


Dapur kering

Dapur basah

Dry & wet kitchen......

22 ulasan:

Norzie hany berkata...

Salam dik.
Cantik,Sama la kita...kabinet dapur sis kayu solid nyatoh juga.

Ujie berkata...

okla ada dry & wet kitchen..
saya baru beli rumah, tapi dapur satu je. Sama mcm impian awak..nak buat 'pulau'. Apa2 pun, tengok bajet dulu. ^_^

ct rahani berkata...

cantik kak.. simple n nice.. betul la kayu solid lg tahan lamakan kak.. tingin gak nak 'pulau' cam akak cakap tu tapi ruang dapo terhad la..

~ yus ~ berkata...

cantik Nurul, suka yus tengok..:)

Masz Sidek berkata...

kacak dapur ktk... kmk dolok masa bpk mek nak ngubah dapur... awal2 kmk mesan kmk maok singki 2 egek... hehehe

eLL berkata...

huhuhu, besarnya dapur diaaa....

Lynn berkata...

kak nurul..besarnya dapur kak..mesti puas ati besar cam gitu..hehehe..

Acik Erna berkata...

salam nurul cantik..acik suka tengok..

ZalinZalina berkata...

Cantik dan nampak luasnya dapur..harus kena rajin masak...he he.. dulu kat dapur ZZ pun ada pulau tu tapi la ni ZZ dah pecahkan coz masa ada pulau tu ruang dapur nampak sempit...

Masya berkata...

cantiknnyaaaa...... besar pulak tu.. puashati.. rumah kt dapur kecik jer..

syiela berkata...

wah luasnya dapur..

hehehehe saya ni kak nurul wet la kesemuanya apatah lg nak buat pulau huhuhu

Anum berkata...

wow bestnya

So Shy Lady (SSL) berkata...

ala jeles la dapo dia bsar..... rmh baru akk dapo skangngkang kera je huhu

diana berkata...

cantik la warna kabinet tu..
rumah saya pun nak pasang kabinet gantung tu..
tapi belum cukup duit..heheh..
tunggu la lepas raya nanti ke..

Cik Sibuk berkata...

cantik2..kita pon berangan nak ada island kat dapo..tapi berangan aje la, sbb rumah sendiri pon lom ada lagi..heheee

Kathy Tuah berkata...

kacak dapur ktk..kmk pun mun ada rumah ingin ada 'island' kat dapur..hehe

mMoOnN aAlLeEaA berkata...

kacak n luas dapur kitak.......

eita berkata...

comel sungguh...
semangat je nak masak kan...
dapur baru
:)

Citarasa Rinduan berkata...

tahniah....

mmg cantik2w

IntaNBerliaN berkata...

bestnya.. cantik :-)

9n0L4 berkata...

cantikkkk. nmpk mahal je. ;)

pu3jia ~~, berkata...

wahhh..cantek kak cabinet akak..gud taste!!``,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink