Selasa, 29 Ogos 2017

Alahai my blog



~ Assalammualaikum ~

Ada x sapa2 blh tolong,kenapa blog kak nurul jadi camni...
background dia klr benda nie....
dulu2 bolehlah edit blog sendiri,skrg dah tukar dia punya sistem
jd malas nak gode2 mcm dulu2...
lagipun masa pun xde....

tolong2..........hahahaha....



Sabtu, 26 Ogos 2017

Petua simpan cili tahan lama


~ Assalammualaikum ~

 Masak ape di hjg minggu begini? Hari minggu nielah masa yg pjg buat ibu2 yg bekerja tu dpt masak pelbagai masakan utk family tersayangkan!

Hari ni kak nurul sempat buat apam balik utk ank2...wlpn apam blk tu simple je dan senang nampaknya nak buat,tp bg kak nurul nak buatnya pun ambik masa,😬😬
Actually lama dah nak buat tp asyik tunda2 je 😂😂😂

Oklah, actually hr ni just nak share petua je pun,😂😂😂,jgn mare yea...resepi apam blk lain entry....ni petua nak simpan cili je supaya thn lame,petua ni dpt dlm fb,rasanya semua kwn2 pun dah tahukan...
Kak nurul baru nak cube...betul x cili ni thn lama...
Lg satu sblm ltk cili tu,lapik dulu dgn tisu,tangkai cili tu buangkan dan letak sebutir bwg putih yg dah dikopek dan tutupkan bekasnya dan simpan dlm peti ais...

SELAMAT MENCUBA





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...