~ Assalammualaikum ~
Sebenarnya buat cheesekut nie dah kali ke 4 kak nurul buat,wlpn dah kali ke4 tapi masih jgk
merujuk resepi,resepi plk kak nurul salin di mana2 kertas hinggakan dah rupa kertas
pembungkus belacan kata org.Jadi salah satu sbb kak nurul buat blog nie
utk simpan resepi2 yg telah kak nurul buat atau cuba,wlpn gambar hasil masakannya
x cantik seperti di dlm blog masakan org lain tapi kak nurul nak letak
jgk dlm blog ini sebagai rujukan kak nurul sendiri. Taklah berterabur sana
sini resepi kak nurul tu,.....pening nak cari tu klu terus camni nak simpan resepi.
Bahan2nya
1 bungkus biskut Deluxe crackers(hup seng)
sedikit fresh milk
1/2 tin susu pekat manis
250gm cream cheese
Pukul cream cheese jadi lembut,masukkan susu cair.Masukkan 2 sudu fresh milk(Ikut kesesuaian-
kepekatannya)
Biskut dicelup dlm fresh milk dan disusun dlm bekas
Lapis dgn krim tadi,ulangi langkah tersebut.
Ulangi langkah di atas sehingga habis biskut.
Di atasnya kak nurul tabur milo,sbb anak2 suka.
simpan dal peti ais semalaman,barulah sedap mkn......sejuk2.
2 ulasan:
Ho ho ho. Memang la sedap. Tp akk lg suka pakai kek dr biskut nih. Kalau mkn x igt donia.
sedapnya
Catat Ulasan