NUFFNANG

Selasa, 9 April 2013

Garamku lima tahun yg lalu


~ Assalamualaikum ~


Lamanya dah garam nie kak Nurul simpan,hampir lima thn.
Sebenarnya garam nie kak Nurul bawa gi opis utk cicah2 ngan
mempelam muda(tulis mempelam muda terus kecur air liur kak Nurul)
Waktu tu baru preggykan Izzyan dlm 2 bulan lebih camtu.
Masa tu baru pindah sini dan tgh morning sickness yg amat sgt.
Alahan mengandung tu memang ada, x suka bau nie,x suka mkn nie.
Cuma nak mkn yg masam2 je...,mcm jeruk2 plk  xleh masuk juga.

Berlalunya morning sickness terus lupa ngan garam nie,
berapa hari lps ada 5S lg,kemas2 jumpalah garam nie.
Rasanya dah x perlu kot nak simpan lg. Bawa blk rumahlah
boleh guna lg sbb garam niekan tahan lama.

Camne dgn kwn2 yg baru lg tu preggy,mungkin ada
sama ngan pengalaman  kak Nurul yg suka mkn mempelam
muda cicah ngan garam je.Klu skrg kasilah memang kak Nurul
x mkn kot mempelam muda,klu buat kerabu mungkinlah ya.



Garam halus,bawa x byk cukup2lah utk cicah  sendiri.

13 ulasan:

Anum berkata...

singgah ptg

emarieys berkata...

garam tak apakan..ia tahan lama..hehehe

Mooniqueen berkata...

alamak mana nak cari pelam muda ni???

Ujie Othman berkata...

Wah..garam kenangan la ni ya..

Tie HT berkata...

terus saya rasa cam kecur air liur... :)

Mama4hero berkata...

amboii..lmenye simpan..hee

Myra Jay berkata...

Adehhh, sedapnya pelam cicah garam..
terliur plak ;D

Kakzakie Purvit berkata...

Izzyan pun teringin juga nak buat resepi macam mama kan hihi...

sal ya berkata...

saya suka cicah dgn kicap lada.

OKje berkata...

tapi yg last tu Okje suka makan beras mentah tu...hish nikmat rasanya hehe tak pernah makan mangga muda ni

Tanpa Nama berkata...

KA kurng bab garam2 ni !

Unknown berkata...

lama nyer garam tu........ nasib baik tak bertukar......

QA's ~ mamapapa berkata...

eheheh!!dh blh kira artifak dh tu garam tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...