NUFFNANG

Selasa, 2 Oktober 2012

Kek Lapis Horlick


Assalamualaikum.........

Dua hari lps kak Nurul share resepi kek belacan.Hari nie plk jom
try kek lapis horlick.Dlm internet pun tdpt byk resepi nie.
Kak Nurul pun ikut resepi brother Rozan ~kredit to him~

Bahan-Bahan:10 biji telur
16 oz mentega
220 gm gula kaster
240 gm tepung gandum (saya gunakan tpg HK)
200 gm Horlicks
1 tin susu pekat (397gm)

Cara:
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masuk telur satu persatu, pukul lagi hingga pekat dan rata. Masukkan susu pekat, kacau rata. Kemudian masukkan tepung dan horlicks. Kacau/gaul rata-rata. Bakar dgn suhu abt 200 darjah Celsius (api grill je) selapis-selapis hingga selesai.



~ Selamat mencuba ~

16 ulasan:

Anum berkata...

sedapnya

Cik Rose berkata...

Sedapnya nampak :)

thanx share resepi :)

Tanpa Nama berkata...

tq share yek

Unknown berkata...

sedapnyerr..sy reti beli jek..keke

Ujie Othman berkata...

Apsal la saya tak rajin mcm akak..

~Cik Sweety~ berkata...

nang rajin ktk molah naa.. kmk rajin bli jak..hehe

rieda_ffya berkata...

kene wat jugak ni kak nurul..

+ e.z + berkata...

eB x rajin wat tapi rajin makan jerk. hu3

Tie HT berkata...

alhamdulillah, selamat hari jadi..

syiela berkata...

nak satu kak... nak buat saya sangat la malas sekarang ni

fieda berkata...

mesti sedap kan..

mummyrinazone beauty berkata...

waaa kak sodapnyer..kek horlik mesti rasa horlik

Reena Sidek berkata...

nyaman... thn tok tek kmk sik da molah kek tok...

sal ya berkata...

rajin boleh la buat sebab kena bakar selapis2 kan...

Masya berkata...

mesti sedappkan.. x pernah buat..

mia izzati berkata...

tengok bahan cam senang tapi rumitnyeee alahaii berjanggut nak tunggu ekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...