Assalamualaikum.........
Dua hari lps kak Nurul share resepi kek belacan.Hari nie plk jom
try kek lapis horlick.Dlm internet pun tdpt byk resepi nie.
Kak Nurul pun ikut resepi brother Rozan ~kredit to him~
Bahan-Bahan:10 biji telur
16 oz mentega
220 gm gula kaster
240 gm tepung gandum (saya gunakan tpg HK)
200 gm Horlicks
1 tin susu pekat (397gm)
Cara:
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masuk telur satu persatu, pukul lagi hingga pekat dan rata. Masukkan susu pekat, kacau rata. Kemudian masukkan tepung dan horlicks. Kacau/gaul rata-rata. Bakar dgn suhu abt 200 darjah Celsius (api grill je) selapis-selapis hingga selesai.
16 oz mentega
220 gm gula kaster
240 gm tepung gandum (saya gunakan tpg HK)
200 gm Horlicks
1 tin susu pekat (397gm)
Cara:
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masuk telur satu persatu, pukul lagi hingga pekat dan rata. Masukkan susu pekat, kacau rata. Kemudian masukkan tepung dan horlicks. Kacau/gaul rata-rata. Bakar dgn suhu abt 200 darjah Celsius (api grill je) selapis-selapis hingga selesai.
~ Selamat mencuba ~
16 ulasan:
sedapnya
Sedapnya nampak :)
thanx share resepi :)
tq share yek
sedapnyerr..sy reti beli jek..keke
Apsal la saya tak rajin mcm akak..
nang rajin ktk molah naa.. kmk rajin bli jak..hehe
kene wat jugak ni kak nurul..
eB x rajin wat tapi rajin makan jerk. hu3
alhamdulillah, selamat hari jadi..
nak satu kak... nak buat saya sangat la malas sekarang ni
mesti sedap kan..
waaa kak sodapnyer..kek horlik mesti rasa horlik
nyaman... thn tok tek kmk sik da molah kek tok...
rajin boleh la buat sebab kena bakar selapis2 kan...
mesti sedappkan.. x pernah buat..
tengok bahan cam senang tapi rumitnyeee alahaii berjanggut nak tunggu ekk
Catat Ulasan