Persediaan Sekolah Tahun 1.....Iyan | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 31 Disember 2014

0
Komen

Persediaan Sekolah Tahun 1.....Iyan

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 31 Disember 2014@4:58 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~

Buat kenang-kenangan kak nurul tulis jgk persediaan persekolahan Izzyan di blog ini.
Walaupun kita tahu skrg nie mangsa2 banjir di Pantai Timur tgh bertungkus lumus membina kehidupan semula slps banjir atau ada yg masih lg menghadapi banjir di kwsn mereka.Memang kasihankan....macam manalah persediaan persekolahan anak2 mereka,diharap ada ramai pihak yg 
membantu.


Untuk baju sklh iyan kak nurul beli yg ready made shj,senang aje cari saiznya berbanding kakak
yg kena tempah. Baju dia kak nurul beli lima helai dan kain sklh plk kak nurul beli 3 pasang dan ada yg sepasang tu kak nurul beli kain licin dan selebihnya tu kak nurul beli kain cotton.Tudung plk kak nurul beli sepasang sahaja,beli tudung jenama disiplin kat maidin harga RM11.90 saiz s,tp still besar lg buat dia,jd kak nurul htr otter upahnya dah nak sama harga tudung RM10,......itu yg hubby bising,huhuhu..........

Kasut dia kak nurul beli dua pasang,sbb ada satu pasang kasut sklh lama ok lg.....scarf putih satu
kak nurul beli utk dia.  Selain tu kak nurul beli seluar sukan dia kaler hitam 2 helai dan sehelai baju putih pjg lengan yg rasanya diorang akan pakai nanti sementara tunggu baju sukan rasmi sklh siap.

Beg sekolah kak nurul beli dua,satu utk pagi dan satu utk ptg,yg pg tu kak nurul beli yg beroda jenama swann(beli swann sbb thn lama dan ada warranty klu zip ke rosak),kak nurul beli beroda sbb buku2 sklh nanti kan berat,...........tgk badan dia lebih kurang sama besar dgn beg tu.........huhuhu

Botol air pun beli satu utk bekal......klu dah beli botol air si yan nie siap jgk beli bekas makanan,....

Alat tulis tu pun ada beli sikit.

Kain sekolah kafa, nanti beli kat sklh dia,kaler coklat.

Baju sklh anak2 semuanya kak nurul beli di Beelon,Melaka,senang cari situ semua ada.
Dari baju,beg sklh,kasut alat tulis,semuanya ada di situ.

Tapi kak nurul beg sklh beli tpt lain dan kasut di kedai bata.

Rasanya sudah cukuplah persediaan sklh iyan dan anak2.
Esok 2 hb Januari 2015 hari orentasi sklh iyan.
Kak nurul dan hubby ambik cuti........


Buku2 hari nie hubby dah beli di book shop sklh.

Tgh mencuba baju
Tgh mencuba kasut


Kasut anak2 beli sini,,kedai besar dan selesa mencuba serta membeli

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink