Mangkuk kosong....RM1 | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 10 November 2014

12
Komen

Mangkuk kosong....RM1

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 10 November 2014@12:19 PTG | Filed under


~ Assalammualaikum ~






Biar betul,minta mangkuk kosong di restoren nie kena charge.
Klu mcm nie untunglah restoren2 di Malaysia nie,di samping jual makanan dpt juga
extra income dr sumber lain. Klu camni customer klu x nak kena extra charge pinggan 
mangkuk,bawa pinggan mangkuk sendiri bila nak mkn di restoren,..,hahaha.......)
Blm lg GST thn depan,,klu x silap Kira-kira 15,542 restoran dijangka mengutip cukai barangan dan perkhidmatan (GST) bila ia dikuatkuasakan mulai 1 April tahun depan, tiga kali ganda lebih daripada cukai perkhidmatan semasa akan dikenakan kepada pengguna.

Klu kak nurul satu family klu mkn tomyam ke order 2 org mkn dan dpt mangkuk
2 sahaja,tp anak ada 4 jadi nak x nak,minta lg extra mangkuk.....dah berapa kena
charge situ.....

Sebenarnya tidak adalah restoren  di dlm resit nie yg charge mangkuk kosong,tp
ada kesilapan pekerja diorang semasa di mesin kira wang.Owner restoren itu pun telah memaklumkannya di di FB....oklah klu camtukan!

12 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

parah nie mangkuk pun kira

Rai OurKizuna berkata...

nanges kalau cas jugak mangkuk kosong.. cas cuci pinggan extra kot.. huhu

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Tak boleh singgah macam ni. Mangkuk pun nak kira yea..huhu.

Najib Ariyan berkata...

tapi pelik jugak kat cashier machine tu ada item mangkuk kosong Rm1 kan... mesti mmg dah ada tapi bila jadi viral tuanpunya restoran kecut perut dan buat U turn...hmmmm

hainom OKje berkata...

Nasib depa war warkan siap siap dlm FB kan NA...kalau tak mmg boikot dah restoren Ummi ni hihi

dalila berkata...

parah la kalau magkok kosong pun nak cas

sal ya berkata...

Kalau mangkuk kosong pn kena byr mmg saja je la tu. Tp bnd2 mcm ni kena ckp kt owner restoran. Ada org suka je viralkan.

Haslinda Hassan Ali berkata...

alahai
nasib tersalah kirakan

eMMe berkata...

Kak Nurul, biar betul?! huhuhu.. takmo la makan kat kedai, makan kat umah je la pas ni, huhuhuu...

LadyBird berkata...

Bw bks sendirilah lps ni.. huhu

Jazz Lover berkata...

Lepas tok sik berani gik owg nak mintak mangkok extra. Takut2 kena cas. Hahah.

Jazz Lover berkata...

Lepas tok sik berani gik owg nak mintak mangkok extra. Takut2 kena cas. Hahah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink