Longkang yg terbuka bertukar longkang bertutup. | ! My Lovely Family Blog !



Khamis, 28 Februari 2013

16
Komen

Longkang yg terbuka bertukar longkang bertutup.

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 28 Februari 2013@5:20 PTG | Filed under

~ Assalamualaikum ~

Dah  hari khamis baru kak Nurul nak  update blog dlm minggu nie.
Biasalah klu tgh hingga ke hujung bulan memang sibuk sikit.
Kena pandai nak ambik masa klu nak sentiasa blog berupdated dan BW.
Tapi kak Nurul nie jenis org yg slow sikit jadi malaslah nak update dlm
kesibukan ada kerja tu.

Ingat  tak hari tu dlm pertghan bulan lps kak Nurul ada ckp kontraktor
tgh pecah blk kaki lima rumah kak Nurul.Ada dientry nie.
Skrg dah siap dah kaki lima tu.Sblm tu kitaorg buat longkang yg
biasa je 'open'.Sebenarnya kontraktor nie trademark companynya buat
rumah ialah longkang yg bertutup mcm gambar di bwh.
Sbb kitaorg fikir klu longkang nie bertutup takut block ke apa
atau ada benda lain ke yg di bwh longkang bertutup tu, jadi decidedlah
nak longkang biasa je.Tapi rupanya bila dah siap,longkang tu x memenuhi
standard longkang yg betul(hubby tahulah kenapa longkang tu byk kekurangannya
spt salur air-cond yg rendah dan lain2 kekurangan yg kak Nurul pun x tahu sgt).
Jadi suruh kontraktor tu buat blk,diorg dah surrender siap offer dgn kitaorg
RM3000 suruh upah org lain buat atau buat longkang ikut stail company diorg.
Nampaknya tiada pilihan lain,sbb klu ambik RM3000 tu dan upah kontraktor 
lain buat memang duit tu tak cukup,jadi kitaorg pilihlah offer buat longkang
ikut stail diorg.

Sebelum diorg tutup longkang tu hubby nak tgk air boleh mengalir ke tak dgn
lancar,syukur alhamdulillah ok nampaknya air tu mengalir berbanding dgn
sblm nie.Selain tu hubby juga check penutup longkang tu diorg pakai
penutup yg dah retak atau sompek.Sebelum tu diorg main tutup je tanpa
mengira penutup yg retak,hubby suruh bukak dan tukar yg lain.Lepas dah
siap tu bolehlah diorg tabur batu2 kecik. Cerewetkan hubby kak Nurul.
Tapi bagus juga hubby kak Nurul cerewet dlm semua hal mengenai rumah nie
sbb rumah kitakan dan yg bulan2nya kita org yg bayar.
Itulah cite di sebalik kaki lima rumah kak Nurul.




Sblm tu longkang yg open je.

Skrg dah bertutup.

16 ulasan:

Yumida Huda berkata...

kacak halaman umah ktk kak..besarrrrr

Tihara berkata...

cantik rumah kak nurul..orang kata baiti jannati :)

nini berkata...

longkak bertutup cam tu okey yer kak...hehe...sorrylah saya tak berapa tahu ni..hehe

qemaishak berkata...

luas & cantik yang penting selesa kan kak :)

Ibu Lala berkata...

Besarnye ruma dia. Dilu akk prnh jatuh longkang sbb longkang tu x bertutup. Tengah angkat jemuran tiba tiba terperosok dlm longkang. Sib baik x peknen time tu..

AneeZawani berkata...

CANTIK LA RUMAH KAK NURUL!! >.<

Ibuhani berkata...

Nmpk kemas bila ditutup! Besar halaman rumahnya. Cantekkk!

Kesuma Angsana berkata...

nampak lebih kemas lah !

syiela berkata...

luasnya rumah kak nurul... saya prefer yang tertutup ni.. lebih kemas dan selamat buat kita terutamanya anak2

sal ya berkata...

besar laman. saya suka.

QA's ~ mamapapa berkata...

cantik rumah k'nurul..laman pn besar :)

Syuhairah Mohamed Sani berkata...

Sy suka tgk longkang tu.boleh sy tahu,sblm tabur batu2 tu,bagaimana keadaan dlmnya,air still boleh lalu dlm longkang,kan?

Syuhairah Mohamed Sani berkata...

Sy suka tgk longkang tu.boleh sy tahu,sblm tabur batu2 tu,bagaimana keadaan dlmnya,air still boleh lalu dlm longkang,kan?

Syuhairah Mohamed Sani berkata...

Sy suka tgk longkang tu.boleh sy tahu,sblm tabur batu2 tu,bagaimana keadaan dlmnya,air still boleh lalu dlm longkang,kan?

Syuhairah Mohamed Sani berkata...

Sy suka tgk longkang tu.boleh sy tahu,sblm tabur batu2 tu,bagaimana keadaan dlmnya,air still boleh lalu dlm longkang,kan?

Nazayiena Ayiena berkata...

@Syuhairah Mohamed Sani
Memang air boleh mengalir sbb sblm tabur batu tu longkang diorang tutup dgn penutup khas kemudian baru tabur batu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink