Projek rumput tukar projek lain. | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 1 Oktober 2012

31
Komen

Projek rumput tukar projek lain.

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 1 Oktober 2012@12:41 PTG | Filed under
Assalamualaikum.......

Minggu lps sudah pembentangan budget 2013.Macam mana
pendapat kwn2 ttg budget tsbt?Sejujurnya kak Nurul
memang x mengikuti budget 2013 nie,yg cuma tahu penjawat
awam akan dpt bonus.Ok lupakan cite budget tu,skrg kak
Nurul tgh pening kepala sbb budget tanaman rumput rumah
kak Nurul dah terpakai utk projek lainlah plk. Disebabkan projek 
pagar tu terbengkalai jadi tanaman rumput pun x boleh jln
lg,last2 budget tu kita pakai beli barang lain iaitu kamera.
Memang hubby nak beli kamera nie dah lama tp blm ada budget.
Ditambah lg  abg dia dah angkat satu kamera dsrl Nikon jadi,
si hubby pun semangat juga nak beli skrg. tp sblm tu discusslah 
laki bini mana lebih penting,rumput ke camera,huhuhuhu.......
Kata sepakat nak pilih kamera jugak,jadi nanti rumput tu 
sama2lah berhujan dan berpanas nak beli sikit2 dan tanam sendiri.
Bye2lah rumput carpet atau pearl, spt entry sini kita org nak tanam cow
 grass je senang nak jaga, maklumlah kita hari minggu je duduk rumah tu,
mana ada masa nak jaga,bukan alasan nak menyedapkan hati ke
x dpt rumput yg cantik.

Inilah hasil tembakan kak Nurul, bunga2 kat kwsn rumah jiran,
rumah kak Nurul blm ada bunga lg,huhuhuhu......












31 ulasan:

Anum berkata...

cantiknya

Rai Ourkizuna berkata...

nice kak nurul.. lepas ni banyak la dapat cuci mata dengan hasil tembakan kak nurul nantii.

Kakcik Nur berkata...

Segar mata memandang gambar bunga2 yang indah itu. :)

Ujie berkata...

wah..dslr! harus cantik gambo2 nya kak.

~ yus ~ berkata...

suka tengok bunga raya oren tu..,

rumah yus yang tanahnya sekangkang kera pun tak terbuat lagi projek rumput carpet/pearl, semua jiran2 dah buat, kami je setia dengan rumput biasa tu. Sebulan sekali mesin gak...hihi

Masz Sidek berkata...

kacak gambar diambik ktk kak...kemera jenis apa tok tek??

rieda_ffya berkata...

akak..yg akak tembak semua santik gile...wah teruja org tgk..

Kesuma Angsana berkata...

mmg cantik2lah !

Nens Collection berkata...

banyaknyer spesies bunga..canmtik2..pandai PG snapkan yer..;)

pollow sini..;)

eMMe berkata...

cantik kak Nurul....
mcm hiduppp je gambar tu semua...
berkat kamera baru kan, hehehe...

QA's ~ mamapapa berkata...

cantik2nya gambar :) nti dh expert gunancamera tu mesti lagi lawa2 gambornya :)

LYAfrina berkata...

wah...kamera baru.. nikon ape ni???

Kathy Tuah berkata...

kak! kacak gambar di ambik ktk :D

IntaNBerliaN berkata...

cantik2nya bunga ni.. sejuk je mata memandang

Citarasa Rinduan berkata...

klu itu hasilnya.....
peehhhhhh

berbaloi pilihan kalian suami isteri...

ps: ttg rumput tu.. karang leh buat slow2

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

puan eeiyss dah datang menjenguk dan akan berada di blog ini buat beberapa minit (^____^) ubat rindu nak komen

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

cantiknya gambaq bunga... segar mata (^___^)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

cantiknyer suma bunga2 tu...suka jer tgk :)

Kakzakie berkata...

Bila dah ada DSLR memang cantiklah gambar yg dicaptured Nurul.

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

nice pic :)

kalo moon bukan setakat ambil gambar je..silap2 bunga org tu pon moon ambil.. hehehehehe

Marya Yusof berkata...

As salam Kak Nurul,

Kita pun suka jgk tembak bunga smp penuh dah pics file dgn munga...hehee... Lama betul tak singgah sini... maaf ye, BW tunggang langgang..huhuu... Lepas ni jgn lupa tembak gambar cun2 tau! :))

Rinna berkata...

Wahh bestnyaa ambik gambar guna dslr.. cantik2 gambar2nyaa.. :)

syiela berkata...

cantiknya kak nurul.. tak rugi rasanya beli camera tu

Nazayiena berkata...

@LYAfrina
Bukan nikon tp canon EOS 650D.

Nazayiena berkata...

@Masz Sidek
Kamera canon EOS 650D,yalah baruk nak belajar tp biasalah jarang dipake...

Cho Zila berkata...

dah menembakler ni.. baguihler kitapun nak beli kamera belum dapat lagini...
cantik jer gambartu.. nanti usaha lagi mesti terbaikler...
psss kelakarler nama kek belacan..

ieda berkata...

cantik dik ..
akk pun suke tembak2 bunga nie ;)

Ema Blog berkata...

kamera jenama apakah ni kak? hehehe

9n0L4 berkata...

cantikkkkkk gambar. pandainye die amek gmbr. ;)

wan nurul hezrina berkata...

wah wah dslr tuh..nurulpun tak mpu beli lg kak..huhu..cantik pic2

sal ya berkata...

cantik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink