! My Lovely Family Blog !: Januari 2014



Selasa, 28 Januari 2014

12
Komen

Doakan mereka

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 28 Januari 2014@5:20 PTG | Filed under


~ Assalammualaikum ~

Lama dah kak Nurul x update blogkan.Biasalah awal tahun ada bz dgn macam2 hal.
Minggu lepas 23 hb Along dan kak Long (ipar) kak Nurul ditimpa kemalangan.
Teruk jugalah kejadian itu,dan kitaorg blk kpg dlm kul 3 ptg camtu lepas dah habis 
uruskan anak ambik sklh dan kemas sikit.Sampai hospital dlm kul lima dan kak long masih di dlm wad emergency manakala abg long dah ditolak ke wad.Dapatlah jumpa kak long di wad emergency sementara menunggu operate dia 7.30 tu. Hubby skrg nie masih cuti utk menjaga abg long.
Abg Long skrg nie pun dah masuk ICU dgr dr hubby masih tahap kritikal begitu juga dgn kak long masih kritikal di unit icu.Semoga ada keajaiban buat mereka berdua.

Semasa kejadian dlm kul 10 lebih camtu pagi khamis lalu di trafic light semabok x jauh dr petronas dan kfc yg baru di situ.Dgr cerita kereta yg melanggar diorg dr arah (bandar) depan  dan nak lurus,manakala abg long dan kak long dr arah muar/merlimau nak membelok utk ke bukit katil.Melalui ramai saksi cakap kereta yg melanggar itu sepatutnya dah berhenti sbb lampu hijau utk membelok sudah menyala.Abg long dan kak Long pakai keta kancil dan tgklah betapa teruknya keta diorg dan org yg melanggar tu xde apa2 cedera sebaliknya terus lari meninggalkan keta tu di situ.Dua2 kereta tu skrg dah ditarik ke balai Polis kandang,setiap lalu dan tgk keta tu bila blk dr hospital mesti sayu je rasanya.


Marilah kita sama2 berdoa semoga mereka berdua akan selamat.










Rabu, 15 Januari 2014

8
Komen

Wordless Wednesday

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 15 Januari 2014@5:13 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~


Apa nie?

Inilah BM yg kak Nurul teringin sgt nak beli.

Agak2nya bilalah nak dpt nie?

Ini jenama kenwood,pic.dr google.

Khamis, 9 Januari 2014

16
Komen

Syukur alhamdulillah selesai masalah pagar rumah

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 9 Januari 2014@4:55 PTG | Filed under
 ~ Assalammualaikum ~

Rumahku syurgaku idaman setiap orangkan.Syukur alhamdulillah isu dan dugaan buat
pagar rumah dah selesai. Ingat tak entry yg suatu masa  kak Nurul post mengenai
tembok pagar rumah kak Nurul yg lama jugak terbengkalai disebabkan masalah kontraktor
yg diambik x amanah.Entrynya di sini.Walaupun budget dah banyak lari dalam membuat
pagar rumah nie,tapi akhirnya siap jugak.Syukur alhamdulillah......

Dari membuat aduan ke pejabat pengguna kes ini dipanjangkan ke perbicaraan mahkamah.
Bagaimanapun sekarang sikontraktor tu dah mengaku salah dan bersedia nak bayar balik
gantirugi yang dituntut oleh hubby serta 23 hb nanti bila kes ini disebut mereka hanya
bayar hukuman mahkamah sahaja.Inilah pengajaran buat si kontraktor nie,mungkin sebelum
nie ada juga pihak lain yg dia pernah tipu,sebab kak nurul tgk gayanya dulu waktu nak
hantar quotation bukan main lagi cakap besar sampai kak Nurul ngan hubby percaya sgt.

Kak Nurul memang bersyukur sangat sebab dapat hubby yg sanggup berkorban masa dan
wang sebab nak mendapatkan hak kami balik.Sayang hubby ketat2.........
Selepas nie sama2lah kita menjaga "Rumahku Syurgaku"





Ingat nak tar dari pagar tu ke porch keta,tapi mahal sgtlah.......jadinya autogate atas rumputlah jwbnya.

Rabu, 8 Januari 2014

4
Komen

Wordless Wednesday

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 8 Januari 2014@5:25 PTG | Filed under
~ Assalammulaikum ~

Hari nie lmbt nak buat entry,jadi wordless wednesday ajelah.

Tengoklah baju melayu kafa Najmi



Kasut si kakak



Next time cite............

Selasa, 7 Januari 2014

7
Komen

Mesin basuh Toshiba in da house

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 7 Januari 2014@8:30 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~

Bila baca tajuk tu bukan main lagikan mcm nak menunjuk2....mcmlah hebat sgt
mesin basuh toshiba tu,yg org lain lagi lebih canggih mesin basuhnyakan......
bukannya apa sebenarnya sudah hampir 2 thn kak Nurul pindah masuk
rumah di kpg,baru skrg dapat membeli mesin basuh utk rumah nie. Selama nie
 jika balik kampung kak nurul 'menyewa' mesin basuh MIL aje,kadang2 tu klu 
dekat nak blk Putrajaya kak nurul bungkus bawa balik cuci di sini. Klu uniform
memang kak nurul cuci tgn je.


Klu sblm nie kak Nurul beli jenama Panasonic dan kali nie kak Nurul beli
jenama Toshiba utk 9 kg. warna pink lg.Dah ada kat rumah tu jadi kak nurul 
testlah cuci toto yg dah lama x cuci tu,biasalah mesin baru,mesti cuciannya memuaskan kita.
Utk promosi ini kak beli mesin basuh tu dapat pencuci breeze dan bekas
makanan nie. Masih banyak lagi rasanya yg x lengkap di rumah ini,tapi xdelah
terasa sgt sbb kitaorg bukannya menetap di sini sgt..........





5
Komen

Izzyan dan mandi buih

By Nazayiena Ayiena | @4:14 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~

Apa khabar kwn2 semua di ambang tahun 2014 ini?semoga sihat dan ceria selalu.
Hari nie dah 7 Januari 2014 baru lahir entry pertama kak Nurul bagi tahun nie.
Sibuk sgtlah tue......p

Untuk tahun 2014 ini anak2 semua dah bersekolah balik,si kakak anak yg sulung dah 
masuk tingkatan 1,Si abang yg no.2 tu dah masuk darjah 5,si Izzat yg no.3 tu dah masuk
darjah dua dan si Izzyan yg bongsu dah masuk darjah 6(dia yg ckp,bukan enam tahun ya!)
Baru dalam minggu nie sekolah petang(Kafa) bermula,dua hari bersekolah minggu
lepas masih rehat lagi anak2.Izzyan masih sekolah tadika tempat yg sama thn lepas dan si 
kakak bersekolah dekat dgn rumah dan boleh jalan kaki je.

Di hari minggu yg lepas balik kpg,(klu blk kpg xde pegi mana boleh spend byk masa dgn
anak) Si Izyyan plk minta mamanya mandikan dgn buih,ini semua pengaruh buku cerita dialah
tu,walaupun dia x pandai baca buku lagi tapi tgk gambar mesti nak mengikut.Buku cerita nie
kisah si anak yg gembira bila ibunya melayan dan memandikan dia dgn buih yg byk.
Semuanya dia nak ikut,(masa tu kak Nurul tgh sibuk memasak malas sgt nak melayan
just buat air buih tu je utk dia,dan suruh dia mandi dan main sendiri) tapi dia nak jgk
kak nurul ikut gambar dlm buku tu,siap ckp lagi mama dia buat camtu,jadi mama kena
jgk buat camtu.......nasib baik xde kerja byk sgt,baju uniform anak2 pun dah siap
cuci,nak masak xdelah nak cepat sgt,sbb masih kenyang lg dan kakak serta abgnya pun
xde,mereka semua di rumah nenek,jadi kak Nurul layanlah jgk..........




buat mcm kucing ikut dlm buku tu,tp x menjadi sgt,huhuhu.........

pengaruh betul buku2 camni ngan anak2 kecilkan.


sukalah main buih sbb abg Izzat xde rumah,xde pengacau....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink