Dugaan buat pagar rumah. . . . . | ! My Lovely Family Blog !



Khamis, 28 Jun 2012

26
Komen

Dugaan buat pagar rumah. . . . .

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 28 Jun 2012@5:30 PTG | Filed under
Assalamualaikum...........

Baru ada kesempatan nak update blog petang2 nie.
Camne nak mula cite yea,cuba kwn2 tgk pc pagar aku nie,
dah berapa lama terbengkalai x siap2 lagi.
Projek pagar rumahku nie mula jln. 2 minggu lepas
CNY bulan dua hari tu.Disebabkan salah memilih
kontraktor  inilah jadinya,sungguh menyakitkan hati.
Kontraktor nie org cha ya nun alif yg  memang x tahu 
makan duit haram ke halal semuanya nak disapu.
Sebab mulutnya manis yg bertan2 lori gula tu le aku
ngan hubby pilih syarikatnya.Agak2nya dia bisnes cara
nielah nak dptkan projek untung atas angin,klulah
betul macam nie alamat lingkuplah bisnes kau suatu
hari nanti,baru padan muka kau. Jahat x aku hehehe . . . . .
Sudah berapa lama aku ngan hubby bersabar beri
tempoh pd diorg nak sambung balik projek tu.
Sebenarnya aku ngan hubby deal dgn sorang nie,ingatkan
syarikatnya sendiri yg buat rupanya dia subkan lg
pd kwnnya,jadi dia nie ambik komisen dlm projek nie.
Itu aku ngan hubby x kisah,tp yg masalahnya si main kon.
nie dah dpt duit dia x nak byr plk pd sub.kon nie
mengikut berapa percent diorg dah persetujui
jadi sbb x dpt duit dr main kon nie sub kon xnak
sambung kerja yg dah stgh jln tu.Nasib baik
hubby blm byr habis lg pd diorg nie.

Kita plan nak buat tembok depan je dan keliling rumah
 tu hanya pki pagar dawai hijau.
Dahlah buat tembok tu rendah x ikut paras tanah
yg kita dah tambak tu,(sbb bincang ngan main kon
dan yg buat bukan pekerja dia dan apa yg kita
nak tu  x disampaikan pd pekerja yg buat tu,jadi
timbul lg satu isu nak kena ratakan blk tanah tu
ikut tembok yg dah dibuat).Ada juga hubby ckp
nak robohkan blk tembok tu,tp fikir2 mana nak
cari modal lain nak buat.
Blk minggu lepas hubby jumpa kwn dia polis
nak tanya boleh klu buat report menipu boleh
x selesaikan masalah nie,polis tu ckp polis xkan
buat siasatan sbb projek dah jln,cuma guna
report tu nak sue boleh.Hubby pegi juga
kat KPDN nak tanya cara2 klu betul diorg nie
xnak sambung projek pagar rumahku,
mohon gantirugi.

Syukur alhamdulillah lps jumpa kwn polis dia
tu dan hubby call dua2 kon nie ckp selesaikan
cepat projek tu klu x nak buat report polis
(nak kena ugut betul2 baru diorg nie
setuju sambung blk projek)tu pun cuma habiskan tembok
depan nie je dan keliling rumah tu carilah org lain buat.
Hubby beri tempoh sblm 10 hb julai nie mesti siap.
Kita tgklah nanti adakah diorg nie lg nak main2.
Macam2kan dugaan buat rumah niekan . . . . . 




26 ulasan:

~ yus ~ berkata...

deal dgn kontraktor yg mcm ni mmg banyak kerenah ya nurul. Yus dulu nak renovate rumah yg kecik tu pun banyak juga kerenahnya. Sabar jelah Nurul..moga kontraktor tu cepat siapkan pagar rumah nurul tu ya. Nampak luas sungguh baru halaman rumah, belum tgk dalam rumah, mesti luas dan cantik ni...

Riswin Zahari berkata...

Haha kene ugut dulu bru nk buat keje.. =P

Sabar ye kak.. semoga segala dipermudahkan selepas ni.. =)

m.u.l.a.n berkata...

adei.. tu yg dengar org kata baik buat agreement siap2 sbb kalo apa2 boleh saman/report dll..

moga cepat siap tu..

Yumida berkata...

besarnya kawasan umah ktk sis...
sabar jak la...byk kerenah hoooo

Tihara berkata...

wahh luas rumah nurul ni...moga dimudahkan urusan :)

eLL berkata...

dorang ni keja main-main. duit nak.

ieda berkata...

huhuu nie kalau dpt kontractor yg entah ape2 layie lah
selalunya susah nak percaya ngan kontractor nie .. melainkan di cadangkan oleh pihak2 tertentu , sure dah tahu hasil kerja mereka kan ;)

~Sweet Honesty~ berkata...

luasnye kwsn umah ktk ya..bleh polah sigik gik umah..hihi

IntaNBerliaN berkata...

luas jugak kwsn umah akak yer.. :-)

ni yg xsk berurusan dgn org camni ni..

Kakzakie berkata...

Bagus Nurul... kalau dah terpaksa buat macam tu baru jalan nak buat macam mana kan. Kalau tak dia buat tak tahu aje. Duit dah ambil kerja tak nak buat. Itu je cara nak ajar. Kakak rasa lepas ini mesti dia buat sebab takut..

MulutPayau berkata...

luasnya kawasan umah Nurul...

sabar ya Nurul...semoga dipermudhkan segala urusan...

Masz Sidek berkata...

besa kawasan rumah ktk kak...
mun dah berpagar senang... sik bingung gilak... anak2 ktk main dlm kawasan rumah jak...

p/s : bagus kak... mun sik di ugut macam ya, sik molah keja... dah la nak dekat posa raya tok... mun sik siap nak jaik jak rupa kawasan rumah ktk ya...

Saya Disini berkata...

besarnye pagar rumah...

eB berkata...

aduh kalo dpt k yg kini mmg azab...
eh bsrnyer pgr umah? musti lawo :)

izan mama mia berkata...

wow banglo ker ni..luas nya

Marya Yusof berkata...

As salam Kak Nurul,

Semoga selesai segalanya dan dipermudahkan urusan... Doa yg baik2 :))

Besar kawasan rumah akak ni... MEsti cantik dah siap nnt :))

Zie berkata...

geramnya kalau terkena mcm ni... Hukhuk sabar jelh

ct rahani berkata...

sape2 klu terkena mcm akak msti sakit ati.. arap2 diorg siapkn keje diorg cpt2kan kak..

dh siap msti cantik nih.. :)

Teratak Hami berkata...

saya ni masalah dgn kontraktor jugak. Rumah tak siap lagi. Bulan depan dah nak kena halau dari rumah sewa ..huk, huk.

Rinna berkata...

Luasnyaa kawasan rummah.. tiang pagar pun cantik tapi biasa laa tuh bila terkena ngan kontraktor gini.. kdg2 geram jugak..

Papa Mifz berkata...

ish teruk nyer...ugut nak call polis baru nak buat yer...hmm...

Kamsiah berkata...

pagar dah cantik,rumah mesti lbh cantik ,kan...

aizamia3 berkata...

sape2 kena pun akan sakit hati + kecewa.. tapi bagus jugak tindakan tu walaupun agak lewat.. sekurang-kurangnya dorang tak berani nak main-main lagi..

9n0L4 berkata...

mcm mcm hal ye skrg. belum ade pengalaman lagi buat pagar ni. ;)

Ujie berkata...

Ni mmg betul2 dugaan..mesti awak pening fikir hal ni. semoga hal ni dpt settle cpt..Insya allah.

syiela berkata...

dorang ni mmg tak leh bagi muka... duit dh ambik... geramkan.. kena gertak2 skit baru jalan

** luas kawasan rumah kak nurul.. suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink