Kampungku sudah ada jalan raya | ! My Lovely Family Blog !



Khamis, 24 Julai 2014

6
Komen

Kampungku sudah ada jalan raya

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 24 Julai 2014@8:30 PG | Filed under
~ Assalammualaikum ~


Bila tiba raya mesti ramai yg nak balik kampung utk beraya bersama keluarga dan sanak saudara.
Jarang kita dengar org yg ada kampung x blk beraya klu xde apa2 hal yg menghalang.
sapa yg x suka balik kampungkan! Walaupun ada kampung org tu yg masih mundur xde
 kemudahan air dan elektrik atau jln darat utk sampai ke situ,tapi dah nama kampung 
halaman kita tempat dilahirkan dan dibesarkan di situ mestilah nak blk 
kampung juga beraya,klu x dpt blk kampung mesti ada sedikit perasaan rindu
 dan teringat ngan kampung halaman sendiri.

Macam kak nurul tahun nie,nie dah masuk thn yg ke 7 beraya di kampung sblh hubby,tapi
perasaan rindu tu ada jgk nak beraya di kampung halaman sendiri.
Untuk sekian kalinya,kak nurul dah nak hampir 40 series baru kampung kak nurul ada jln darat,
syukur alhmadulillah sampai jgk jalan raya kat kampung kak nurul.Beruntunglah org balik
kampung beraya tahun nie boleh  merasmi guna jln raya tersebut..........sub... sub... sedihnya.
Dah ada jln raya tersebut makin panjanglah langkah orang2 kampung beraya nanti,boleh beraya
dan balik hari di kampung2 sebelah.Rasa x sabarnya nak blk kampung,Insya Allah cuti bulan
september nanti.............


Sedikit info,
Kampung kak Nurul terletak di Daerah Sri Aman,Bhgn ke 6.....
Namanya Kampung Medang dan di sebelahnya Kampung Supa dan Pusa(terbalikkan ejaan tu,sama nama....tapi memang kampung kak nurul di sblh dua2 kampung nie.Tapi kpg pusa ke Medang blm
sampai lagi jalan raya...........

Itulah kampung ku........)(



Jalan baru nak siap tapi rupanya sudah ramai anak2 kpg yg sudah ada kereta.


Syukur alhamdulillah dah ada jalan raya utk menghubungkan kpgku dgn kpg2 lain.



Abg iparku memerhati jalan tgh diturap.
Nie plk anak buahku,bujang lagi.......ada yg berkenaan x?
rumah yg gambar di atas adalah rumah dia,keje di SK Sg Arau,Selangau.



6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

Noura Qifays berkata...

wah! mesti raya tahun nie lagi meriah kann...

idzwa kamaruddin berkata...

wow!

LYAfrina berkata...

Alhamdulillah.. memydahkan pjalanan nak balik kampung..

Salam aidilfitri kak.
Maaf zahir n batin

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

alhamdulillah. Mesti lagi bermakna hari raya tahun ini. Senang nanti nak berkunjung kerumah kawan-kawan dan kaum keluarga.

Immanuel Kabuhung berkata...

Halo Bloger! Gabung yuk!! di myTasteIndonesia.com!!!

Di sana Anda bisa "Discover" (menemukan) lebih dari 39 ribu resep masakan nusantara, "Share" (berbagi) resep-resep masakan Anda ke semua teman-teman myTaster di seluruh dunia, dan juga! Anda bisa membuat buku masak pribadi Anda di laman kami dan "Save" (simpan) sebagai resep-resep favorit Anda sehingga kita bisa saling bersosialisasi di dalamnya. "Discover, Save and Share Recipes" on myTaste! "Indahnya Saat Berbagi".

Banyak blog yang telah menjadi anggota dan mendapatkan keuntungan dari publikasi di situs kami. Tambahkan blog Anda di link ini: http://www.mytasteindonesia.com/tambahkan_blog_anda

Bila ada pertanyaan jangan sungkan untuk hubungi kami di:
info@mytasteindonesia.com

Terima kasih atas perhatian dan kerjasamanya!

Salam myTaste Indonesia,
Immanuel Kabuhung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink