Semoga Hubby cepat sembuh. | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 22 Mei 2013

19
Komen

Semoga Hubby cepat sembuh.

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 22 Mei 2013@5:38 PTG | Filed under

~ Assalamualaikum ~


Maaflah buat kwn2 blogger x sempat nak bw.Kak Nurul baru hari nie
naik opis stlh 2 hari OS ke Perak. Tghri tadi kak Nurul pegi klinik ENT
pasal appoiment kak Nurul yg awal thn hari tu.Dah jumpa pakar.
Kak Nurul sebenarnya ada masalah hidung sok sek2 dan selalu flu,
bila cuaca sejuk mesti hidung berair kadang2 awal pagi tu bila sembahyang
subuh pun hinggus meleleh je.X tahulah resdung ke x,sbb kak Nurul pun
xlah alergic sgt seafood pun.

So doktor kasi ubat spray dan appoitment lg bulan 12 nanti.
Semalam hubby blk kerja demam blk,jadi hari nie dia x kerja dan 
belum lg pegi klinik jumpa doktor sbb xleh nak bangun.
Kak Nurul tgkkan skrg hubby selalu demam mcm antibodi tu
dah x kuat,tu yg kak Nurul suruh dia mknlah vitamin c mcm yg 
kak Nurul ambik tu,tp dia nie jenis yg degil sikit mcm ubat darah
tinggi yg kena mkn tu pun dia boleh stop sendiri tanpa arahan doktor,
hai.......suami2.Semoga kak Nurul blk kerja nie dia dah pegi
klinik.

Selain tu kak Nurul nie pun berbelah bahagi nak blk kpg kak Nurul,
sbb hubby x sihat lg,tapi anak2 semua dah excited nak blk naik
kapal terbang. Ok,doakan semoga hubby kak Nurul akan
sihat yea,sbb sabtu nie dah nak fly,klu demam2 x seronoklah nak blk
kpgkan...............



Ubat hidung kak Nurul.

19 ulasan:

Ibuhani berkata...

Smoga nurul n hubby cpt sembuh n enjoy holiday kt kg ye!

Jannah Al-Fateh berkata...

Asalamualaikum Kak Nurul.

Pasal susah nak makan ubat tu,boleh try cara ni.Buat air yang warnanya tak jernih macam milo ke, then letak ubat dalam tu pastu bagi suami minum.konon2 saje2 nak buat air utk suami.kdg2 die tak perasan, die terminum.heheh.tapi taktaula kot ada bad effect ke buat camtu.

MulutPayau berkata...

semoga Nurul dan hubby cepat sembuh...

Marya Yusof berkata...

As salam Kak,

Semoga akak & hubby cepat sembuh... kami sekeluarga pun kurang sihat seminggu dua ni...

Terima kasih akak atas ingatan & ucapan takziah... semoga Allah balas yg baik2 buat akak sekeluarga...

Kakzakie berkata...

Nurul ikut cara kakak cuba dik. Setip hari ambil air dan ubat suap mulut abang tu - bila kita sua nak tak nak dia makan juga. Darah tinggi tak boleh stop macam tu je dik.. bahaya. Moga suami Nurul sembuh sebelum Nurul balik kg. Kalau tak hati pun tak senang kan..

ieda immi berkata...

insyaallah kak ..
semoga hubby akak cepat2 sembuh ..
org lelaki nie , kita org perempuan shja yg care lebih pasal kesihatan mereka .. dah tuu degil lak tuu .. sejibik cam hubby saya ..
minum makan herbalife pun saya yg ingatkan .. sendiri ingat tuu jauhlahhh huhuh

dela berkata...

Semoga nurul n hubby cpt sembuh kedua2nya.. :)

Daddy Ziyyad berkata...

Salam Kak Nurul..

Kak Nurul ada resdung la tu, nama saintifiknya Allergic Rhinitis.

Simptom2 resdung ni tipikal pada awal pagi( waktu subuh, lepas mandi pagi..selalunya selepas pukul 8-9am, dah okay simptom2 nya)..antara simptomnya:

- hidung berair
- bersin
-gatal pada hidung/mata/telinga

Kadangkala, bukan faktor makanan yg kita alah...Tapi persekitaran seperti air/habuk/debu hama/kucing dlm rumah,kalau ada/asap..dan macam macam lagi

Puan Bui Junaidi berkata...

SEMOGA HUBBY KTK CEPAT2 SEMBUH KAK..AMIN..DAN SELAMAT BERCUTI..^_^

Rai Ourkizuna berkata...

setuju ngan kak zakie..kena kita yang suapkan..bawakkan air ngan ubat siap2..saya pun kalau malas nak ingatkan husband, saya buat camtu je.

Tihara berkata...

vit c tu bagus kan kak, kalau travel pn bagus makan, insha Allah sebab kita ni kadang2 tk sempat nak berbuah-buahan..
take care kak n hubby :)

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Ibu Lala berkata...

Mmg risaukan klw hubby tak sihat nih... Moga cepat sembuh.

Ema Johari berkata...

semoga hubby akak cepat sembuh

Riedaffya ibrahim berkata...

semoga akak dan hubby cepat sembuh ye..!

are_lin@yu berkata...

smoga hubby cpt sihat ya dear ;-)

syiela berkata...

salam kak nurul.. moga knurul dan hubby cepat sembuh ye..

Nia berkata...

Salam sis Nurul, harap sis dan suami cepat sembuh ya

Cho Zila berkata...

kalau jlan ada yang tak sihat memang kuranglah sikit yerk.. moga cepat sembuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink