Buat kerja kena ikhlas | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 13 Mei 2013

13
Komen

Buat kerja kena ikhlas

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 13 Mei 2013@4:52 PTG | Filed under

~ Assalamualaikum ~


Syukur alhamdulillah pencarian bloglist June-Sept.2013 kak Nurul ada
juga yg sudi join,terima kasih kak Nurul ucapkan,Insya Allah lps nie
kak Nurul nak membalas jejak dan follow balik.Selain dari itu rasanya
x terlambat lg kak Nurul nak ucapkan "Selamat Hari Ibu" buat
kwn2 semua yg bergelar ibu dan yg paling istimewa buat kak Nurul:-
Selamat hari Ibu buat MIL tersayang......


Dua hari hujung minggu lepas bolehkan kak Nurul menjalani kehidupan
tanpa handphone,sebenarnya balik kpg minggu lepas hp tertinggal
kat rumah sini. Ini semua anak2 kak Nurul punya kerjalah tu main
hp lps tu x msk balik dlm handbag kak Nurul dan mamanya plk
confident aje ada dlm handbag.Nasib baik xde apa2 call emergency
dr adik beradik atau saudara mara,cuma ucapan mesej sempena hari ibu
daripada kakak di Sibu dan juga misscall dr anak buah di S'wak
pasal nak bagitahu no hp transport  bila nak blk S'wak minggu dpn.
Iyalah bukannya kak Nurul nie bisnes nak ada hp selalu di sisi.


Sebenarnya kak Nurul nak cite pasal pagar rumah lg nie,dulu pernah
post entry pasal pagar hijau dah siap tapi masalahnya dah termasuk 
dlm boundry  tanah jiran sedikit,so hubby suruhlah balik contraktor
yg buat nie pecah dan buat ikut sempadan yg betul.
Skrg dah buat balik tapiii,.....memang x memuaskan hati tidak seperti
hasil kerja yg pernah dibuat sblm ini.Geram pun ada dgn diorg nie
sampai skrg x byr lg upah diorg sbb x puashati.Pagar tu umpamanya boleh
berayun2 bila ditiup angin sbb x kukuh. Tgklah mcm mana nanti.......
Contraktor tu tgh sibuk buat projek lain,rasanya memang semua ke contraktor
dlm satu masa ambik byk projek ya?sehinggakan hasil kerja x memuaskan 
disebabkan nak kerja masa.Terasa dah byk sgt dugaan nak buat pagar
rumah nie termasuk tembok depan tu yg sampai skrg status terbengkalai.
Sudah dibuat aduan ke Tribunal Pengguna.


Adakah kerana buat kerja sekadar mengharapkan 
upah semata2 dan kerja pun buat sekadar melepaskan
 batuk di tangga sahaja.


Pagar yg dah siap mulanya,tapi makan boundry tanah sebelah.

Pagar dah roboh dan skrg dah buat baru,tapi memang x memuaskan,tgklah nanti klu kak Nurul rajin upload gambar pagar yg dah siap tu.

13 ulasan:

fairus mohamad noor berkata...

salam petang..singgah sini
selamat hari ibu utk akk

Ibuhani berkata...

slmt hr ibu jugak..... :)

maria firdz berkata...

Mmg biasa nya gtu... Amik dua tiga job dlm satu masa.. Sebab dh mmg gtu keje nya.. Hmm tpi btullah ssh nk cari kontraktor yg btul2 ikhlas..

~ yus ~ berkata...

macam mana mula2 tu boleh salah ukur sampai makan tanah jiran. Hai! Memang sakit hati bila kontraktor buat kerja mcm ni ya Nurul.

Puan Bui Junaidi berkata...

KEJA SAMBIL LEWA MCM TOK LA JDNYA..GERAM NAK OWW

Ujie berkata...

Ada yg kejar job besar, job kecik dia buat ala kadar...tangguh lama. Mak saya pun kena camtu. Asik nk kena call carik.

Riedaffya ibrahim berkata...

akak complain je kat kontractor tu kak..

Kakzakie berkata...

Kalau dapat contractor yg tak bertanggungjawab memang akan makan hatilah jawabnya Nurul..

Kathy Tuah berkata...

nang susah mun berurusan dgn org kedak ya kak.. apa2 pun selamat hari ibu ^^

Rai Ourkizuna berkata...

selamat hari ibu kak nurul..

kontraktor mmg macam tu kak.. kebanyakannya nak kejar payment. lagi banyak projek lagi masyuk.. tapi tu lah..kualiti tak terjaga..

are_lin@yu berkata...

salam dear ;-)

Cho Zila berkata...

tuler pasalkan... tak patut.. tak patu... kalau dah ikhlastu takderkan...

Mimie Najib berkata...

erm..pula dah kena buka balik..kadang2 kan kak, dorang ni malas nk buat kje betul2 kan balik..sebab tu la hasilnya kadang tak memuaskan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink