Ke Kuantan | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 22 Januari 2013

17
Komen

Ke Kuantan

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 22 Januari 2013@11:12 PG | Filed under
~ Assalamualaikum ~


Baru skrg terhegeh2 nak update jalan2 Kuantan hujung bulan 12  hari tu.
Walaupun dah sebulan tp nak masuk blog juga,huhuhu.....
Pegi ptg 21 hb hari tu dan duduk 2 mlm kat Bukit Gambang Resort.
Sebenarnya hubby ada taklimat sambil tu opis dia arrange ada sukaneka
utk family dan mlmnya ada dinner.
Dapat 2 tiket free utk masuk Gambang Water Park,tp rasanya klu nak
masuk pun tghri ahad tu memang anak2 rasa x puas nak main kat situ
jadi kita dicide je kasi ngan member hubby.Bukannya x tahu klu anak2 masuk dlm
air sehari suntok pun boleh bertahan.Macamlah hari sabtu tu masuk kolam dr kul 10 pagi
dekat kul 3 baru diorg nie naik tu pun sbb dah lapar.Hari  sabtu tu juga mulanya
kak Nurul memang malas nak masuk kolam sama,tp bila dah jadi rescue pd Izzyan
jadi mandilah sekali dgn diorg.Tp xlah berendam sampai kul 3 tu.

Nasib baik kak Nurul memang sentiasa memerhatikan Izzyan jadi bila dia lemas tu
memang tiada seorang pun  berdekatan dgn dia  perasan yg Izzyan lemas.
Kak Nurul pun berlarilah sambil menjerit nama Izzyan,terlupa plk jerit "tolong2"
Kak Nurul spi dekat kolam kecik yg dlm tu campak handbag dan terjun.
Nasib baik dia x minum byk air kolam tu sbb mlmnya dia xde muntah atau
demam pun.(base on my experience waktu sklh rendah dulu bila dah lemas
 byk minum air masin memang mlm tu demam,sakit perut dan muntah2).
Geram jgk ngan guard kolam tu,nama je duduk kat kerusi sambil
mengawasi tp x perasan pun ada budak lemas.Dia lebih alert klu ada org duduk
bertenggek kat tepi kolam tu,tu rajin plk dia tiup whistle.Ok lupakan kisah Izzyan
lemas tu,sbgi pengajaran next time lebih berhati2.

Lps check out tghri tu sblm blk Putrajaya kita jln2lah bandar Kuantan.
Sempat masuk Kuantan Prade. Ingatkan dlm tu Parkson ada rupanya The Store je.
Sblm balik tu singgah beli keropok lekor(lupa plk nama tempatnya)
Cari juga tempat mkn best kat Kuantan sambil roger Miza(dia org Kuantan tp kerja KL)
Dia suggestlah Ana ikan bakar petai kot,tp kita x jumpa plk dan rasanya mungkin
jauh kot dr Bandar Kuantan.Jadi kita mkn kat area2 bandar kuantan je sblm blk Kl.

Malam baru sampai Bukit Gambang Resort

view dr bilik kolam renang


Anak2 paling sukalah klu jumpa kolam


nampak x arrow tu,situlah Izzyan dr kolam sblh sini memanjat terus jatuh dan lemas.

x join pun sukaneka tu sbb anak2 klr dr kolam,dah mkn dan mandi semua terus pengsan.
Dah dtg Kuantan tu....rugi klu x bergambar di sini. 






dinner mlmnya

sinilah kita org beli dan mkn keropok lekor,lupa plk apa nama tpt nie,org Kuantan mesti tahukan.



P/s:susunan gambar dah lari,dah x boleh nak adjust,sekejap pergi kuantan,sekejap pegi dinner plk.huhuhu........









17 ulasan:

Anum berkata...

hapynya tgk dia jalan2

Nieyl berkata...

nice gak bilik nyer...:)

Mimi Azirah berkata...

bestnye jln2

Rai Ourkizuna berkata...

kesian izzyan..nasib baik tak trauma jadinya..

Salmi Khairil berkata...

pernah beli keropok kat situ tapi dapat yang banyak tepung... huhuhu

aQu Mad berkata...

sedap tak keropok lekor kat situ?

MrS. F!zA berkata...

syiok tgk aktiviti byk btul..plg best makan2 tu lah..sy sukaaa!

hainom OKje berkata...

Pernah gi Gambang sekali dulu dah lama dah ...bilik dia memang cantiklah... malam2 tu boleh round dekat indoor game ..

Barulah dapat kenal family...

Daddy Ziyyad berkata...

Alhamdullilah Izzyan takde apa apa...lifeguard tak boleh pakai...patut komplen aja kat pihak pengurusan..

Kesuma Angsana berkata...

wah mmg best nampak kat sini ye

Ema Blog berkata...

kedai keropok lekor dekat dgn petronas kan...kalau ke sana..kat situ juga ema beli keropok lekor

azieazah berkata...

Semakin popular Gambang Resort ni kan? Saya pun lama dah tak pi Kuantan...

BERT berkata...

cam bes je bkt gmbg ni.. x pnh pg lg huhu

are_lin@yu berkata...

wahh beznya tgk..ayu rsa ayu tak sampai negeri pahang yg makmur ni..hehe

izan mama mia berkata...

wah...g jejalan..bestnyer

QA's ~ mamapapa berkata...

k'nurul patutnya pegi mkn kt tanjung lumpur :))

QA's ~ mamapapa berkata...

k'nurul patutnya pegi mkn kt tanjung lumpur :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink