Byknya nak pakai $$$.... | ! My Lovely Family Blog !



Jumaat, 28 Disember 2012

17
Komen

Byknya nak pakai $$$....

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 28 Disember 2012@4:49 PTG | Filed under
~ Assalamualaikum ~

Sekejap je rasanya masa berlalukan! Minggu dpn dah nak bukak sklh blk.
Kak Nurul baru minggu lps pegi beli baju2 sklh anak.
Dikesempatan cuti krismas tu kak Nurul blk Melaka beli baju di Beloon,beg dan 
kasut anak2.Rasanya thn nielah dlm sejarah boleh shopping baju dan 
peralatan sklh anak2 dlm satu hari je.Klu x thn lps satu hari beli baju,
hari lain plk beli yg lain2 tu. Thn nie beli baju anak lelaki 2 org dah 
berabis dekat RM500..... aduii duit mengalir bagaikan air je hujung2 thn nie
,blm lg kasut, beg dan stationery.

Baju si kakak plk kak Nurul dah beli awal2 kain ela dan upah jahit je.
Bykkan pakai duit bila nak bukak sklh nie,....,camne yea klu org
yg ramai anak tu,tabik springlah kak Nurul dgn diorg tu yg pandai uruskan
budget segala. 
Tghri tadi daftar sklh tadika Izzyan plk,nasib baiklah 
tadika dia nie boleh byr dua kali pendaftaran,kurang sikit beban,huhuhu....

Camne preparation kwn2 buat anak2 sklh sessi 2013,dah ready semua ke?




17 ulasan:

qemaishak berkata...

xtahu camne la nanti bila anak dah masuk sekolah, barang2 semua dah naik harga huhu

Nens Collection berkata...

sy br anak 1 umur 3 tahun..lmbt ag nk merasa ni..tp makin kedepan makin mahal barang2..huhu

Daddy Ziyyad berkata...

anak saya insya allah lagi 2 tahun masuk darjah satu, so saya dah kena start menabung la macam ni...hihihihih

aQu Mad berkata...

fuyoo, habis 500. kalau 10 org anak? waaa.. garu kepala

~ yus ~ berkata...

yus bulan 11 lagi dah siap semua beli baju, kasut dan peralatan tulis mereka. Esok je kena ke sekolah beli buku2 dan transisi darjah 1 untuk Abid. Memang banyak duit mengalir Nurul.

Dah kira untuk beli buku esok, campur buku sekolah agama ISnin nanti, untuk 3 orang, hampir 750 semua sekali....huhu, belum masuk baju, kasut semua hari tu kan...:D

Aju Mohit berkata...

betul tu kak, harga brg makin mahal, dapat bantuan rm100 je huhu

MulutPayau berkata...

Barang2 makin mahal...memang banyak duit mengalir untuk brang2 persekolahan anak2....

mizz miaizzati berkata...

turn sy belum tiba lagi..masa rilex2 lagi..tunguu la time anak bersekolah nati..sy pon akan rasa apa akak rasa huhu

Masya berkata...

belanjan skrg makin mahalkan tak kiralah makanan atau peralatan untuk sekolah semua pun dah mahalkan..

Madam Sooyaree berkata...

Takpe, tu semua investment kak, hihihi.. Kita anak baru nak masuk pre-k pun dah kalut! :P

[PCL] berkata...

memang banyak belanja hjg thn nk bukak skolah ni..tringat balik makayah kt kampung, dulu dorang bersusahpayah buat semua ni n kini masa kita plk.ambil iktibar dr pengalaman dorang.

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ berkata...

aduh, memg mahal kan kak.. ne anak2 kecik lg.. memg kena sediakan duit extra ne awal2

Rai Ourkizuna berkata...

hujung tahun ni macam air mengalir je kan duit tu..hadehh..

Riedaffya ibrahim berkata...

ibu bapa kene pandai merancang pembelian utk sekolah anak2..byk tu kak nurul..selamat thn baru..

Ema Blog berkata...

anak yg sorang pun dah cecah ratus..tak terfikir bg mereka yg anak ramai ni kak..

QA's ~ mamapapa berkata...

Yelakn,kak...mungkin next time akak boleh beli pelan2..lepas raya je terus buat preparation utk sekolah anak2 plak,ehehe!

Fifi Nadhrah berkata...

selamat hari jadi kak nurul..

abah dan umi saye pon cadang beli baju sekolah adik kat beloon.. last2 tak sempat beli kat sini je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink