Nasi briani dan Luka Lutut Najmi....... | ! My Lovely Family Blog !



Jumaat, 1 Jun 2012

28
Komen

Nasi briani dan Luka Lutut Najmi.......

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 1 Jun 2012@5:21 PTG | Filed under
Assalamualaikum.......
Salam jumaat penghulu bagi segala hari.
Hari nie dah 1 Jun bagi 2012 dan 11 Rejab 1433H.
Tengahari tadi aku beli nasi briani tapau buat
anak2 kat rumah,rasanya di hari jumaat nie malas
nak cite pasal beli nasi briani nie tp aku dah terkena 2 kali.
Nape mereka nie nak berniaga tp x pandai nak layan customer.
Aku beli pun sbb xde choice lain nak beli .Anak2
aku nie klu beli lain lauk selain ayam x mkn plk....
Aku berdiri dah tercanggok2 lama kat situ siap
ckp nak berapa,boleh plk si penjual nie
tanya org lain yg baru spi nak apa.Aku x pyh ko tanya2
aku ckp sendiri nak nasi berapa ayam berapa.......
Sampaikan penjual nie dah perasan aku tunggu lama baru
terhegeh2 nak tanya blk apa aku nak beli,
spi suara aku rasa kelu nak menjawab  rasa nak menangis
pun ada(aku nie sensetif sikit)apa yg aku nak order.
Dulu pernah aku order nasi briani kat sini juga tp
bukan berurusan dgn dia aku suruh kakak yg menguruskan
tapak jualan tu order.Aku order klu x silap spi 70 bungkus
share dgn sorang pegawai sama unit aku nak belanja
kawan2 sbb thn tu dpt APC.Ingatkan ayam,daging
dan kambingnya portion yg sama besar yg mcm dia jual
kat luar tu tp sungguh berbeza sekali sainya dan harganya
masih sama di luar.Dahlah nasi briani tu kosong je xde
dal dan karinya.....Entahlah lps sekali dah terkena
masa membeli tu kenapa aku nak membeli lagi kat situ.
Macam manalah diorg berniaga x mesra customer boleh 
maju ya.....

Satu lagi cite hari selasa tu aku bawa najmi klinik sbb
terjatuh kat koridor depan rumah jiran sblhku.
Ayahnya dah ckp ngan diorg nie time dekat maghrib
jgn main lg kat luar dan berlari2,
tp biasalah budak2 nie ditambah plk minggu
nie si Izzat ada dtg sini sempena cuti sklh.
Waktu  kena tu x menangis pun dia tapi takut
nak beritahu aku ngan hubby yg ada kat dapur
masa tu yg lututnya luka.Sampai darah tu dah 
berhenti baru dia tunjukkan.Slps maghrib baru aku
bawa dia pegi poliklinik dan terkena 3 jahitan.
Dua minggu lagi dtg blk utk bukak jahitannya.
Dr pesan klu ada merah2 dan bernanah ke kat
jahitan tu terus bawa pegi klinik blk.
Alhamdulillah aku tgk ok je,tp takut jahitannya
terbuka je sbb si Najmi  nie jln main hentam je
susah sikit nak jaga sbb betul2 kat kepala lutut
tpt yg kaki yg selalu dibengkokkan bila nak buat 
pergerakkan.


Esok dah cuti lagi dan selamat berhari minggu pd kwn2 semua.
Aku InsyaAllah esok blk kpg,klu rajin blk mlm nie.



28 ulasan:

~ yus ~ berkata...

alahai, nilah orang kita nak berniaga hendak tak hendak je kan, kalau yus boikot terus kedai tu..huhu

kesian najmi, lasak sangatlah tu...

moga cepat sembuh untuk najmi ya.

Tihara berkata...

la sedihnya kan kalo org layan kita mcm tu..kita ni customer..1st come 1st serve laa..sabo jer

Beautiful Salina berkata...

saya memang sakit hati kalo ada org jenis meniaga camni..tp memang ada peniaga layan customer acuh tak acuh jer tp meniaga punya la laku..entah bubuh apa2 kot..x kan org lain tak rasa sama seperti yg kita rasa..kalo saya di tempat kak nurul memang sy sound terus jer..

teratai berkata...

Saya suka pergi kedainya yg sistematik spt beratur nak membeli n x ada potong q.
Kalau x jika boleh x beli di kedai tu...jika x terpaksa!

Semuga najmi cepat sembuh....

Yumida berkata...

ee gelik mek nangga jahitan ya kak..ngilu asa...
nang mesra alam bena la penjual ya...kmk sllu juak kenak camya kak..boh ktk sedih..da geng ktk tok...hehe

Masz Sidek berkata...

huhuhu... besa juak luka nya sampay kenak jait...

teringat mek adik kmk gugok parit... berjait kat daguk... 3 jaitan...
kmk nangga rasa ngiluk...

9n0L4 berkata...

kesiannyeee. bahaye jugak kat lutut tu kan. moge cepat baik. ;)

Edy Zaidi berkata...

teruknya peniaga mcm tu..boikot je...

kesiannya najmi...mcm besar je luka tu

Masha Meisters berkata...

eii...xbaik cmtu...xsukela beli dengan peniaga cm2...memg sure xnakkkkkkk g lg

Acik Erna berkata...

salam nurul..acik kalau dah kena cam tu tak mau ulang lagi dah...kita nak beli kan nurul..bukan nak mintak..

Norzie hany berkata...

As salam Nurul.
Besar juga lukanya sampai kena jahitkan...apa pun moga cepat sembuh.Pstt...kalau sis kena mcm Nurul ni,mmg dah tak mahu beli kat situ lagi.

MulutPayau berkata...

teruk betul peniaga macam tu....boikot jer, tak payah beli kat situ lagi...

semoga najmi cepat sembuh...

AmirFX berkata...

Geli nangga lukak ya ehhss... erkk..

eita berkata...

kadang tu orang berniaga ni cuma nak untung je....
lain takde pun diorang fikir..

sian plok..
harap cepat sembuh ye

eLL berkata...

saya pun tak suka bila orang berniaga buat nak tak nak je ngn customer. Kita ni ada hak sebab kita bayar kan, diorang cuma pikir untung je.

siannya Najmi, kena letak minyak gamat banyak2 supaya cepat kering lukanya...

gadisBunga berkata...

tapi mmg misteri jugak la...servis hampeh tapi masih ramai yang masuk...

next time tak payah dah la ke situ...

syiela berkata...

saya kalau kedai jenis camtu mmg boikot habis la..

kesiannya najmi.. mesti sakit.. besar juga lukanya sampai 3 jahitan tu

nurbeena berkata...

sedihnya bila kita nak beli tak dilayan....uwaa....pernah juga terkena lepas 45 minit makan yg di pesan x sampai2.

Najmi yg tabah...cepat sembuh ye..

IntaNBerliaN berkata...

xsk kan bila org lyn kita acuh xacuh.. mulalah rs cm xjd nk beli..

MamaEma berkata...

itulah orang melayu kalau berniaga..berniaga tak ikhlas....

muga anak cepat sembuh..

ieda berkata...

tulah dia org melayu
nak berniaga sgt
tapi majoriti macam nie lah dik .. dah lumrah , nak buat macam mana kan .. huhuhu

semoga najmi cepat sembuh .. adoii meremang tgk jahitan tuu huhuhu

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

uiiishhh sampai berjahit haaa.. huhu

Dieyna berkata...

klu saya kak.. tak pi beli dahh kat situ...

Zie berkata...

Sensitif jugk bab2 camni hukhuk.

LYAfrina berkata...

aduyai.macam2.. itu lah org kita.skit2 org kita..sikit2 org kita..dh org kita macam tu kan... tp bkn semua la..kerana nila setitik..

kesiannyer najmi... moga cpt smbuh

Asmara berkata...

gitu pulak eh nak meniaga. hmm.. kalau sedap xpe la kan. tp kalau buat mcm tu tak lama la jwpnya.

Bui Junaidi berkata...

MUN KMK KAK,X KMK G KEDEY YA GIK..

NGILUK SA ATI NANGGA LUKAK KENAK JAIT YA..EIIII

HRP2 NAJMI CEPAT BAIT K..AMIN

Che Rosliza Che mat berkata...

Mesti sakit...Semoga cepat sembuh ya najmi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink