Cendawan Goreng | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 5 Jun 2012

16
Komen

Cendawan Goreng

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 5 Jun 2012@11:23 PG | Filed under
Assalamualaikum......

Minggu lepas akak kat opis nie ada jual cendawan
dan tepung utk mengorengnya sekali,jadi aku belilah
satu bungkus tepung dan cendawannya aku beli 
2 bungkus. Anak2ku semuanya suka mkn cendawan
goreng nie,klu kat pasar mlm mesti nak sorang satu cup
dan najmi plk mesti nak extra. Klu goreng sendiri baru 
puas sikit mkn.Dulu mula2 dtg sini aku memang pelik
tgk ada jual cendawan goreng kat pasar mlm sini.
Betapa jakunnya aku ya,bila anak ckp nak beli cepat2 aku
ckp jgn beli sbb x pernah mknkan........bukankah cendawan
nie sinonim dgn racun  dan x boleh nak mkn sebarangan.
Tapi x tahu bila pula aku ngan anak2 terjebak pandai
mkn cendawan goreng nie.......Bila aku goreng
spi si Izzyan ckp tu ayam goreng.......

Cendawan Goreng

Bahan2
Cendawan
Tepung sebarguna(boleh goreng ikan,sotong ayam dll)
Putih telur

Cara membuat
Cendawan yg dah disiat2 tu celop ngan putih telur
dan digaul dgn tepung sebarguna tadi dan masukkan
dlm minyak yg dah panas,goreng sehingga garing.
Angkat dan toskan minyaknya.


Tepung sebarguna RM3.50(berapa gram aku pun x athu)

Cendawan yg telah disiat2

Cendawan goreng yg ranggup......

16 ulasan:

Saya Disini berkata...

sedpnye

Tihara berkata...

cendawan goweng tepung mmg syiok..ratah je lagi best kan :)

eintan nurfuzie berkata...

huhu..pebret cik en ni

Ujie berkata...

mmg sedap..tp blm penah buat sndiri..

Anum berkata...

sedapnya

Daddy Ziyyad berkata...

betul tu, wife saya sendiri tak pernah goreng cendawan, tapi kami selalu makan cendawan goreng, beli kat pasar malam jugak! ahaha

Yumida berkata...

nyamannya kak..mek pnh mkn..pnh polah dikpun juak..nang yummy...tp myk nya byk juak hoo

Norzie hany berkata...

Assalam Nurul.
Sis pun suka makan cendawan goreng ni.Bagus ye siap ada jual tepung serbaguna lagi tak pyh susah2 nak buat tepung sendiri.

Rai berkata...

zaman sekarang mudah sungguh kan.. ada banyak yang serbaguna..dari kenderaan sampai la ke tepung..

saya tak beli cendawan goreng kat pasar malam..tak berbaloi dengan harga..dasar kedekut..hehe..

Rai berkata...

zaman sekarang mudah sungguh kan.. ada banyak yang serbaguna..dari kenderaan sampai la ke tepung..

saya tak beli cendawan goreng kat pasar malam..tak berbaloi dengan harga..dasar kedekut..hehe..

Rai berkata...

zaman sekarang mudah sungguh kan.. ada banyak yang serbaguna..dari kenderaan sampai la ke tepung..

saya tak beli cendawan goreng kat pasar malam..tak berbaloi dengan harga..dasar kedekut..hehe..

Rai berkata...

zaman sekarang mudah sungguh kan.. ada banyak yang serbaguna..dari kenderaan sampai la ke tepung..

saya tak beli cendawan goreng kat pasar malam..tak berbaloi dengan harga..dasar kedekut..hehe..

syiela berkata...

sedapnya peberet saya juga ni kak nurul

IntaNBerliaN berkata...

sdapnya kak.. sy pun sk mkn cndawan goreng.. sedap kan :-)

Che Rosliza Che mat berkata...

Cendawan goreng sedap...

9n0L4 berkata...

sedapnyaaaa. suke jugak cendawan goreng. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink