! My Lovely Family Blog !: November 2011



Rabu, 30 November 2011

3
Komen

Wordless Wednesday

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 30 November 2011@3:49 PTG | Filed under
Baru ada kesempatan nak bersiaran blk......
Mood asyik ke laut ditambah keje manyak.......




Rajinnya Izzyan menulis

v
v
v

V
V
v
x cukup kertas tgn sekali......


v
v
v
lagi x cukup tgn tambah kat muka ya...


=
nielah hasilnya......kreatif x?




Jumaat, 25 November 2011

4
Komen

Progress Minggu nie....

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 25 November 2011@11:52 PG | Filed under
Dah berapa minggu x update progress rumahku.
Blk minggu lps dah siap plaster dan minggu
nie diorg tgh buat plaster siling dan pasang tile.




1
Komen

Jom pilih tile....

By Nazayiena Ayiena | @11:31 PG | Filed under
Assalamualaikum....

Dikesempatan cuti rehat 2 hari minggu lepas aku
ngan hubby pegi blk pilih jubin utk rumahku.
Sblm tu memang dah pegi dan pilih tp x puashati
dan macam serupa je kat rumah MIL yg ada skrg.
Tambahan juga masa tu bawa anak pegi kedai tu
jadi xleh nak buat betul pilihan dan dgn amoi kedai tu
plk nak blk awal ada dinner jadi masa tu rush sgt...






Rabu, 23 November 2011

5
Komen

Muffin Blueberry

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 23 November 2011@4:56 PTG | Filed under
Assalamualaikum........
Bersiaran kembali setelah bercuti rehat 2 hari nie
dan balik kpg.....
Petang nie nak post gambar muffin yg buat minggu lepas.
Kali nie muffin aku jadi nampaknya.
Anak2 yg makan pun cakap sedap.
Nak tahu rahsianya?
Aku guna tepung segera muffin yg dah dicampur
dgn bahannya di kedai.
Aku cuma tambah minyak jagung,telur dan air sahaja.
Amacam,senang x......hehehe


dalamnya yg gebu....


2
Komen

Gambar bercuti ke Kuching

By Nazayiena Ayiena | @4:23 PTG | Filed under
Hari terakhir kat Kuching sblm gi Airport singgah
Pasar Satok nak beli terubok masin.


Izzat tunggu sampai menguap2....
MIL tgh pilih ikan terubok...
ayam kampung pun ada jual sini...
Nielah Pasar Satok....x berapa besar.
ni gambar hari pertama kat kedai souvinier
bergambar ngan my sis yg kahwin dgn org Simunjan...
Dia pun dtg htr kitaorg blk...
dah masuk belon(kapal terbang)





Jumaat, 18 November 2011

1
Komen

Gambar bercuti ke Kuching

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 18 November 2011@5:05 PTG | Filed under
Baru kesempatan upload gambar kat Kuching tempohari.

Kat waterfront...
Pergi Kpg Gersik beli kek lapis S'wak...
pening kepala nak memilih tp ada sampel blh rasa.
depan muzium....
pergi ke Kuching mesti gambar sini...trademarknya.






6
Komen

Royal Canin oh Royal Canin....

By Nazayiena Ayiena | @2:56 PTG | Filed under
Assalamualaikum........

Apa tu Royal Canin?.....Kalau baca aje tajuknya mesti
byk yg boleh diassumptkan.....
Ni ha makanan si Tom ngan si kitty nie dah dekat
nak habis.Berapa bulan je stok nie bertahan.
Beli tu masa raya aidilfitri lps.....ni pun beli
pack yg paling besar sekali boleh save sikit
dia punya harganya.
Tgk makanan kucing2 nie lengkap ada DHA lg
macam kita manusia juga macam manalah
si Tom ngan si Kitty tu x cepat gemuk
terutamanya si Kitty tu.........
beli last Ogos....

"

"


"

"
kini tinggal sikit lg....







Rabu, 16 November 2011

6
Komen

Hepi besday semua....

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 16 November 2011@5:35 PTG | Filed under
Assalamualaikum........
Nie gambar besday kita celebrate minggu lps....
Kali nie kita sambut 7 org besday sekaligus.....
Hepi besday Najmi,ayah Long,Mama Uteh,Alang,Busu Wan,
Rayyan.
Beli kek,sate dan pizza kat situ je...
Sate pertama kali dan terakhirlah beli kat situ...
boleh tgk gambarnya sedap ke tak.....




0
Komen

Buah Kundang......

By Nazayiena Ayiena | @5:02 PTG | Filed under
assalamualaikum..........

Nampak tak nie buah apa?.....seriusly aku baru jumpa
buah nie. Klu org kat Semananjung nie rasanya dah selalu
jumpa buah nie kot......Buah nie ialah buah kundang......
Tapi sblm nie aku ada juga tgk buah kundang yg adik ipar
aku makan masa pregnant tp masa tu aku tgk
buahnya kaler kuning yg dah masak serta bentuk2nya
semua bujur2 bukan macam yg aku
ambil gambar skrg bentuk bulat2.Buah nie boss
kita yg bawa jadi kita bahagilah sorang sikit2.
Bagi yg x pernah mkn buah kundang nie
bau dan rasanya memang rasa mempelamkan....
dan bijinya kaler purple.


Kundang juga dikenali sbgai Kemior merupakan sejenis tumbuhan
yg pokoknya mempunyai getah yg boleh menyebabkan
keradangan sekiranya terkena pd kulit.Buahnya pula
spt buah mempelam kecil.Rasanya masih hingga masam,
sebagai pemecah selera.Biasanya dimakan bersama dgnnya
kulitnya,isinya mempunyai serat yg tinggi sebagaimana
buah mangga.












Isnin, 14 November 2011

5
Komen

Hadiah GA FM dari Australia dah sampai......

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 14 November 2011@11:52 PG | Filed under
Assalamualaikum........
Hari nie isnin 14 Nov.2011 kul 11 pagi aku selamat
terima parcel dr Yus...Dlmnya sudah tentulah cenderahati
FM dr Australia GA yg aku join berapa minggu lalu.
Pemenang lain semuanya dah terima minggu lepas
dan aku ada lbt sikit sbb guna almt opis
dan dah tentu lama kat bhgn admin bwhlah tu.
Apa2 pun tq Yus sebab buat GA nie dan juga
buat Alia yg telah tercabut aunty punya nama tu.
Cantik FM nie dan bertambahlah koleksi FM aku.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink