Izzyan demam lagi........... | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 19 Julai 2011

7
Komen

Izzyan demam lagi...........

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 19 Julai 2011@3:53 PTG | Filed under
Assalamualaikum..................

Semalam aku full housewife,ambik el coz nak
jaga Izzyan demam.Klu ikut hr khamis lps dah
dia demam tp on- off2 je.... hr jumaat 2 baru
aku perasan mulutnya penuh ulser patutlah
ptg khamis 2 aku kasi air dia menangis sambil
tunjukkan mulutnya memang ada darah ingatkan
dia tergigit lidah jadi aku xlah ambil berat sgt.
Hr jumaat ambik dia dr nursery kaci mkn x nak
patutlah byk ulser kat dlm mulutnya...
Aku ltklah bonjella 2 pun susah nak ltk dia
tutup mulutnya dgn kuat............

Hr ahad htr hubby kat erl dia gi Langkawi.....
Hr isnin lps htr Izzati dan najmi baru aku bawa
Izzyan gi klinik dia ambik darah sekali coz dah
lbh 3 hr demam takut denggi,alhamdulillah result
darah xde denggi cuma panas dlm badannya je
2 yg ulser. Hbs cek semua kat klinik hampir kul 10.30
jadi dah keroncongnya perut ini jadi aku
tapaulah nasi kerabu dan nasi ayam utk
izzyan.Lps beli si Izzyan tgk taman dan swimming
pool plk jadi dia ajaklah main dulu jadi aku layanlah
kejap..........

tgn berplaster lps ambik darah.....x nangis pun

tgklah xde org main kat taman masa nie kul 11 lbh...
kecuali izzyan sorang je............

swimming pool pun tgh org cuci....
nasi kerabu.....rasanya ada kureng sikit...

Utk minum ptg aku buat sandwich bakar(merangkap mkn mlm
sbb semua dah kenyang xnak mkn mlm lg di samping itu
aku buat coz nak hbs stok roti aku 2......hehehe)


7 ulasan:

~ yus ~ berkata...

memang kesian bila anak kena ulser, kalau kita yg dewasa kena pun siksa kan, inikan pula mereka.

Moga Izyan cepat sembuh ya...

MrS. F!zA berkata...

lama rasanya tk makan bubur nasi..tetiba trgt bubur nenek kt kpg..haihh

Keluargaku Syurgaku berkata...

@yus
memang betul kata Yus ulser sikit pun dah sakit apatah lg kena 2 3 biji dlm mulut dan lidah.......

Pg nie htr nampaknya dia dah ok sikit nak juge mkn biskut......

Keluargaku Syurgaku berkata...

@MrS F!zA
mesti nenek Fiza masak bubur special nie,2 yg t'ingat........

Mama Likha berkata...

wpun nasi kerabu tu memenuhi piawaian, tp ttp meneliurkan tekak zte hehehe...

get well soon izyan !

Mama Likha berkata...

eh *tak memenuhi piawaian :)

Keluargaku Syurgaku berkata...

@Mama Likha
memang tetap meneliurkan,tp mungkin sblm nie kita pernah rasa yg lbh sedap lgkan....memilih...masak sendirilah(padan muka aku hehehe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink