Rumah Idaman | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 14 Julai 2010

0
Komen

Rumah Idaman

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 14 Julai 2010@2:44 PTG | Filed under
Salam sejahtera......

Hujung minggu yg lps aku dan family blk kg.....coz hari sabtu ade appoinment gan
kontraktor buat rumah. Sblm tauke 2 dtg aku jln2 le meninjau sekitar tanah...
sambil memetik pucuk ubi nak masak lemak ke... nak ulam ke nanti.....(tp spi hari ni x masak lg pucuk ubi 2)......bukannye ape hari isnin 2 kite blk keje terus mkn luar...smlm lak aku msk serawa durian gan goreng sukun(sukun 2 boss kite yg kasi dan bagi le sesama member kat opis) utk minum ptg....jd kenyang lg le mlm 2....x msk le jwbnye....
Masa jln2 tgk tanah 2.....tibe2 aduh....sakitnye...kakiku....terpelecok coz pjk tanah x rata je...dah le masa jatuh 2 kebetulan tauke dtg....apa lg malunye x terhingga......rasanye aku jatuh macam mimpi je......nasib baik le masa 2 aku bawa payung,blh le buat cover.....sakitnye x blh nak bgun...hubby dan tauke 2 tanye ok x? aku ckp ok je mls nak ganggu diorg..
Lepas urut2 blh le bgn....ptg 2...kakiku dah mula bgkk.....mlm hubby tlg urutkan....nak cari juge tkng urut......mak mentua ckp dulu ade namanye Nek Karim tp org 2 dah tua sgt dah x lrt....
Masa hubby urutkan 2 kali bunyi berderap kaki ni.......patut le sakit sgt...




Rumah Idaman.....rumah org kaya mana...ntah
aku ambil masa pg cari buah durian....


kite bincang2 aje sambil tgk tapak rmh.....tgk le hubbyku yg
paling sibuk....tanye ..itu ini....macamane...bila...dan yg ptg brapa hg......kite punye tanah
lama ade.....siap dah timbus tanah lg....tp kosnya 2 le problem....rumah tak berdiri lg....
Habis tgk tapak rumah kite,pg pulak tgk tapak rmh adik ipar kat Kg Bukit Larang....
Tengok rupe btk tanah dan macam mana rumah yg sesuai nak buat....
Ni le pic.sempat aku cap. masa 2.....



Masa ni dah jatuh....dah x leh nak bgn...tungu urut sikit2




Si Ijat ambik le kesempatan dok sekali mlpskan penat pas jln
sana sini....ape tah lg masa 2 panas terik dlm kul 2 camtu...





Ni le dia tapak rumah kami nanti....rumput bukan main
lg pjg..ia le bln 3 lps je last ptg...



baru nak start spi dan bincang....



Hubbyku org yg paling byk tanye soalan.....
yg dua lg 2..bodyguard....sorry...adik ipar



Ijan adik ipar permpuanku baru spi dan tgh tgk
plan rmh..



Si Rayyan ank adik ipar permpuanku....



Ni pulak kat tanah adik ipar....dak Ijan...tanahnye
memanjang.....



Bincang2 lg......

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink