Sbb2 mesin basuh x boleh SPIN | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 17 Februari 2015

1
Komen

Sbb2 mesin basuh x boleh SPIN

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 17 Februari 2015@4:46 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~

Lamanya x update blog.Malas sgtlah....dah xleh nak lawan, lg2 ditambah dgn
bz kerja sikit2.Memang x berupdatelah blog............)(

Hari nie nak sekadar berkongsi pasal mesin basuh.
Setakat nie mesin basuh kak nurul dah sekali berganti since kak nurul beli
thn 2001. Mesin basuh yg pertama kak nurul beli Panasonic dan thn lps dah
rosak dan kedai yg repair pun ckp xleh nak repair lg sbb alat ganti yg
digunakan mesin tu dah x klr............* boleh percaya ke

Sbb masa tu kewangan pun x seberapa nak ada,jadi kita belilah mesin basuh
jenama samsung di kedai tu jgk....mesin second hand yg hanya ada basic shj.
Menurut tuan kedai tu(Pakistan) di Dengkil mesin basuh tu lps student u pakai,
sbb student dah habis belajar dan diorg pun beli share2,jadi diorg jual situ.

Minggu lps mesin basuh tu xleh nak spin.....bila time spin dia akan bertukar 
function ke isi air blk nak cuci lg..................
klu nak cuci lg,spi ke sudah x siap baju dicuci tu....
last2 hubby call kedai tpt beli mesin tu tempohari,diorg dtg nak cek,siap bawa lori
lg standby nak angkut mesin basuh tu.

Tapi diorg cuba buka dulu tgk situ...........

nak tahu apa sbbnya?

Mesin tu xleh nak spin sbb byknya duit syiling kat bwhnya.......
agaknya dah berapa lama mesin basuh kak nurul nie menabung...........
Nasib baik blh pki lg.....
Betapa susahnya kak nurul klu mesin basuh rosak espp. nak spin tu,
sbb kak nurul selalu jgk cuci tgn dan hanya spin saje dlm mesin basuh...
ok lg klu mesin basuh tu blh spin........

So siapa yg nak dipersalahkan......kak nurul jgk,sbb kak nurul yg mencuci
di rumah tu.....si kakak ada jgk sekali sekala.........


Pengajarannya

Kena check betul2 poket seluar dan baju tu takut ada duit syiling lg.....

klu ada tisu.....hahaha lg lah haru sbb semua baju kena cebisan halus tisu. 


siap ada duit token lg tu................
P/S: Slps tukang baiki tu blk,kak nurul tanya hubby ada tgk tak diorg buka dan buat,klu nanti xleh spin boleh buka sendiri....jadi mekanik

1 ulasan:

iryanty ahamad berkata...

banyaknya kak..betul tu kak..sebelum basuh kena pastikan poket tiada sebarang objek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink