! My Lovely Family Blog !: Jun 2014



Jumaat, 13 Jun 2014

4
Komen

MIL selamat menunaikan umrah

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 13 Jun 2014@5:30 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~

Bulan April hari tu MIL selamat menunaikan umrah buat kali kedua selepas selamat mengerjakan haji tahun 2001 bersama arwah pak mentua.Walaupun pegi hari tu ada beberapa masalah yang dihadapi tetapi akhirnya dapat juga menunaikan umrah.Semalam ada kak Nurul baca tentang jemaah umrah yg terkandas kat Kota Suci Mekah disebabkan agensi yg menguruskannya.Banyakkan skrg kes ditipu oleh travel agency yg tak jujur nie.Tapi MIL ambik Travel agency orang kpg punya,mana boleh nak tipu........cuma hari tu masalah pada kapal terbang arab saudi yg rosak je,xleh ditukar dgn kapal terbang lain jadi pemergian diorang kena tangguh dlm 2 mlm camtu rasanya.Jadi diaorang ditempatkan di hotel di Bangsar sementara tunggu kapal terbang siap. Jadinya kuranglah masa diaorang nie buat umrah.Walaupun ada masalah tapi syukur alhamdulillah semuanya selamat.


Waktu nak hantar pergi

dah siap check in semua,tiba2 kul 9 mlm tu MIL call beritahu diorg ditempatkan di hotel,xjadi fly sbb kapal terbang rosak.

Balik umrah nenek belikan abaya buat iyan


Iyan bergaya dgn abaya,tudung dan anak patung unta......

Kak nurul pun dpt sepasang jubah dan tudung,TQ mil

Khamis, 5 Jun 2014

6
Komen

cok kodok sukun

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 5 Jun 2014@1:03 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~


Sapa suka makan buah sukun sini?angkat tgn`..

Kak Nurul pun suka mkn buah sukun hinggakan nak tanam sendiri pokoknya.

agak2 berapa tahun ya pokok sukun dah boleh berbuah?kak nurul rasa

mungkin mengambil masa yg lama sbb tgk pokoknya besar.

Tapi MIL ckp pokok sukun nie tinggi dan daunnya lebar2 tpt kesukaan

kak ponti.......yea ke?

so tak jadi tanam,jadi bila nak mkn just beli je kat pasar.

Buah sukun nie org ckp angin,jadi xleh lah mkn selalu bagi perut
yg sensetif tu.

Pernah dengar x org buat cok kodok guna buah sukun?

Biasanya org buah cok kodok guna pisangkan!

sebenarnya hari tu ada jiran rumah MIL kasi buah sukun,dah lembik  sikit2

Jadi kak Nurul teringat kak Ju yg kat Sibu dulu ckp boleh buat cok kodok,jadi kak Nurul trylah.

Buatnya sama mcm buat cok kodok pisang tu,kak nurul x tambah gula atau garam pun
sbb buah sukun nie dah manis.

Sedap juga rasanya sambil dicicah dgn sos thai.

Cubalah klu ada buah sukun yg dah lembik2 tu,dulu kak nurul x tahu,kak Nurul buang je buah sukun tu,sbb xleh nak goreng lg.





gambar kabur sikit maklumlah guna hp cokia je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink