! My Lovely Family Blog !: Jun 2013



Isnin, 24 Jun 2013

13
Komen

Sekolah ditutup sebab jerebu

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 24 Jun 2013@11:59 PG | Filed under

~ Assalamualaikum ~

Nampaknya jerebu skrg dah makin teruk,setakat nie Putrajaya dah
kategori tidak sihat. Pagi tadi kak Nurul x tahu pun sekolah di Putrajaya
ditutup.Jadi dgn gigihnyalah kak Nurul hantar anak2 pegi sklh.
Semalam tgk berita negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
yg conform cuti hari nie. Sampai2 je kat pintu gate sekolah adalah
notis bertampal kat pagar menyatakan cuti sekolah hari nie.
Kalau tahu mlm tadi xpyhlah nak rushing blk dr kpg kul 12.30 tgh mllm.
Sms dr cikgu kelas Najmi kak Nurul baru dpt pg nie,wlpn tgk smlm dia
punya tarikh menghantar.

So kak Nurul pusinglah blk rumah hantar diorg ke rumah dan Izzyan
pun sekali xnak pegi sklh bila dah tgk kakak dan abg2nya x sekolah.
Skrg nie rasa pun bau mcm asap kebun terbakar je,rasa nak sesak nafas pun 
ada.Haraplah cepat2 jerebu nie pulih,x tahan bila tengok jarak penglihatan
yg berkabus x sihat nie.







Selasa, 18 Jun 2013

12
Komen

Ke Kelantan lagi.....

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 18 Jun 2013@11:32 PG | Filed under

~ Assalamualaikum ~

Tengahari nie kak Nurul nak gi Kelantan lg,entry perjlanan family ke
Kelantan hari tu pun x habis buat lg,nie pun dah nak pegi lg.
Kali nie kak Nurul pegi dgn kwn2 opis sbb ada kerja sana selama
2 hari. Bila OS mcm nie memang malas rasanya nak pegi,nak buat
camne dah kerjakan! Baju2 utk hubby dan anak selama 2 hari nie
kak Nurul dah siap ionkan dr pukul 3 pagi tadi dan sampai skrg
kak Nurul blm tido lg.

Semoga perjlnn kerja nanti ok je,kali nie duduk di hotel berdekatan
wakaf Che Yeh,hari tu pegi kak Nurul x sampai pun sini.
Byk blog yg kak Nurul tgk wakaf che yeh tu tempat berjual mcm
pasar malamkan?

Oklah Insya Allah klu ada masa kak Nurul bw ok.

Jumaat, 14 Jun 2013

6
Komen

unknown Host

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 14 Jun 2013@9:30 PG | Filed under


~ Assalamualaikum ~

Salam jumaat buat kwn2 blogger. Semua kita semua dilimpahi rahmat dari
Allah SWT. Hari nie kak Nurul ada kerjaluar jadi xleh nak bw lg.
Cuma sempat nak tulis entry nie,sbb dr smlm byk blog yg kak Nurul
cuba bukak byk jadi camni.Kwn2 ada x terkena camni?
Klu ada adakah ini masalah biasa saja?




Khamis, 13 Jun 2013

7
Komen

Senarai nama peserta Bloglist June - Sept 2013

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 13 Jun 2013@12:09 PTG | Filed under


~ Assalamualaikum ~

Baru ada kesempatan hari nie kak Nurul keluarkan list peserta yang telah sudi menyertai bloglist kak Nurul.Sila semak nama dan link tersebut adakah betul ya,klu ada pembetulan inform kat ruangan komen di entry ini.Ada juga beberapa nama yang kak Nurul xleh nak dpt linknya sbb mungkin dia x share utk public.
Selain itu ada juga yang x memenuhi syarat yg ditetapkan.Ada juga yang join tp x follow tu dan kak Nurul accept penyertaannya dibwh tu kiranya terlepas pandanglah tu,kak Nurul halalkan aje.Cabutan bertuah utk FM bandung tu,Insya Allah masa terdekat dan kak Nurul nak anak2 kak Nurul yg tlg cabutkan. Kak Nurul tambahkan lg 2 keychain S'wak(beli kat airport sibu hari tu waktu blk kpg tempohari)jadi ada 3 pemenang nanti. Mana nama ada yang bertanda " * " tu bermakna yang ada buat entry dan nama2 inilah yang akan  dibuat cabutan bertuah.





Senarai nama peserta Bloglist June-Sept.2013

1.      Noorkhuzieen*
2.      eMMe
3.      Nurbijen
4.      Izan mama mia
5.      Mrs Velentine
6.      Ujie
7.      Ieda Immi
8.      Aju Mohit
9.      PakcikLie PCL
10.    Kakzakie*
11.    ash*    
12.    Penjejak Mimpi*
13.    Syuhada Salleh*
14.    Ayulns Yirah*
15.    nida zin*
17.    Juliet*
18.    fatin alyaa
19.    cik wieda
20.    Alien Ohsem
21.    Kathy Rbain 
22.    Tulip Merah
24.    Ibuhani
26.    Ain Zuhairi
27.    Nurul Yuyu*
29.    mimbar kata*
30.    BaNu Syah
31.    annur_islam
33.    Ain Syahirah*
34.    Kesuma Angsana*
35.    ija*
37.    Kaqyonk Fauzi*
39.    wan echa
41.    Lelaki Ini*
42.    wantie
43.    zeera rahman*
44.    Athirah Kitty*
45.    Hayyikaz Idiaz*
46.    Humairah Jimat*
49.    aqu Mad*
50.    Tuan Juhaida
51.    Ibu Lala*
53.    Azizi Saliman*
54.    Diana
55.    Bunda a.k.a KN
56.    fazianbatrisyia
58.    tinot tiny
59.    mira dila*
60.    QasehnyaRania*
61.    Azyan Ramle
62.    tiey smilez*
63.    Roslan Putra
65.    NABILAH*
66.    Syiela*
67.    Masya
68.    Fiza Rahman* 
69.    Mimie Najib*
70.    Mas Izzati
71.    adianiez AIDA*
73.    intan*
74.    Ema Johari
75.    Eycha






6
Komen

‘anonymous’ oh 'anonymous'..........

By Nazayiena Ayiena | @10:03 PG | Filed under

~ Assalamualaikum ~

Tadi ada terbaca berita  "Tiada lagi penulis 'anonymous' dalam harian Metro.
Kerajaan nak menguatkuasa peraturan itu bagi semua penulis blog atau portal.
Pada pendapat kwn2 semua ok ke klu peraturan itu dikuatkuasakan pd masa
akan dtg?klu bagi kak Nurul tiada masalah,iyalah kak Nurul menulis di blog
ini tiada niat yg x baik, dan tidaklah nak berahsia dgn identiti sendiri.


Kuala Lumpur: “Tiada lagi penulis ‘anonymous’ dalam media sosial sama ada blog atau portal dibenarkan seperti yang ada sekarang ini apabila kerajaan menguatkuasakan peraturan semua pemilik blog dan portal mesti meletakkan maklumat serta identiti sebenar,” tegas Datuk Seri Najib Razak.
Perdana Menteri menegaskan, langkah itu bagi memastikan maklumat yang disampaikan tidak mengandungi unsur fitnah yang boleh merosakkan perpaduan selain mahu penulis blog bertanggungjawab terhadap penulisan mereka.

Beliau berkata, cadangan tersebut sebagai garis panduan operasi media sosial tidak terus disalahgunakan.
“Kerajaan akan mencadangkan supaya kawal selia sendiri dilaksanakan jika tidak, pihak berkuasa yang bertanggungjawab akan mengambil tindakan terhadap pemilik blog dan portal yang gagal berbuat demikian “Ia bagi memastikan mana-mana pihak yang cuba menanam perpecahan menggunakan elemen ras, agama, bahasa atau cuba memperkecilkan institusi raja berperlembagaan mahukan cuba menggulingkan sistem demokrasi berparlimen diambil tindakan sesuai dengan peruntukan undang-undang yang sedia ada,” katanya dalam ucapan pada Malam Wartawan Malaysia 2013 dan Penyampaian Hadiah Kewartawanan Malaysia Institut Akhbar Malaysia (MPI)-Petronas 2012 di sini malam tadi.
Turut hadir Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi; Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek; Ketua Pegawai eksekutif Urusniaga Hiliran Petronas, Datuk Wan Zulkiflee Wan Ariffin dan Pengerusi Malam Wartawan Malaysia, Datuk Chamil Wariya.


Bagaimanapun, katanya, kerajaan tidak akan mengeluarkan lesen portal berita seperti dilaksanakan negara jiran, namun bagi memelihara keharmonian nasional penguatkuasaan undang-undang sedia ada akan dilaksanakan.
Najib berkata, tindakan kerajaan itu bukan bertujuan untuk mentarbiyah tetapi sebagai usaha menangani cabaran kematangan bagi negara bangsa yang kian dewasa.

Sumber:Harian Metro
P/s: Kepada semua yang join bloglist kak Nurul Insya Allah masa terdekat kak Nurul masukkan,wlpn start Jun hingga september tapi disbbkan kelewatan kak Nurul nak buat bloglist baru tu akan kak Nurul extandkan bloglist tu sampai Disember 2013.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink