Izzyan boleh cuba lg. | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 7 November 2012

37
Komen

Izzyan boleh cuba lg.

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 7 November 2012@1:04 PTG | Filed under
~ Assalamualaikum ~




Nak tahu x apa yg Iyan bawa dlm plastik hitam tu?

Macam sampah nak buang dlm tong besar pun adakan.

Pagi nie tgk cuaca elokkan haraplah panas hingga ke ptg.

Klu x.x keringlah tilam iyan nie.

Nielah dia apa yg dlm plastik hitam tu .........tilam

Anak dara nie tido tghari kat nurserynya telah terkencing.

Baru berapa minggu kak Nurul dah x bekalkan pampers utk dia
tido ptg.

Hari nie mungkin sebab hujan kat luar sana tu yg terkencing kot. 

Tilam tu balik kak Nurul cuci dan keringkan kat mesin basuh
dan letak bawah kipas angin plk,cepat juga ianya kering.

Pagi tadi kak Nurul jemur ltk kat luar bg betul2 kering.

Nampaknya kurang berjaya sikit nak tranning dia x pyh pki pampers lg.

Pagi tadi pun kak Nurul x bekalkan pampers,tgk ptg nie camne.
Adakah terkucil lg........


Ada suatu hari kak Nurul menyapu kat rumah kami yg belum diduduki
bukan main byknya tahi cicak.

Iyan: Mama buat apa tu?(dgn pelatnya)

Mama:Menyapu tahi cicak,bukan main byk lg nie.....

Iyan :ooooo,nape tahi cicak nie byknya mama?
cicak sakit perut ke?

Mama:Iyolah..........(sambil menahan nak gelak)


P/s: xpe Iyan mama x marah iyan kencing tilam,boleh cuba lg belajar xyah pki pampers ok!

37 ulasan:

Ujie berkata...

hahaa..pertanyaan yg kelaka, tapi mmg logik. :)

betul tu kak, jgn marah..nama pun training kan.

Cho Zila berkata...

takper.. budak2kan.. nak buat camner...
ha.. cicak sakit perut yerk...

IntaNBerliaN berkata...

hihii... cicak sakit perut yer :-)

Anum berkata...

x pe cuba lagi ok

Tihara berkata...

as salam

takpe, slow2 insya Allah nanti dia reti la tu :)

Daddy Ziyyad berkata...

ahahahhaa..nasib baik dia tak tanya kenapa tahi cicak belang hitam putih!

spray febreeze kat tilam tu lepas kering, utk lebih kesegaran & keharuman..:)

PinkUmmi berkata...

besela budak2 kn....

rieda_ffya berkata...

ingat model plastik sampah tadi kak....heee...comel je iyan

Eiqa Almond berkata...

aah adik iyan..
cicak sakit perut tu, hihiii

fazian.batrisyia berkata...

Ok lah tu kak...belajar namanya...Anak2 skrg ni soalan dia mmg nak tahu semua kalau boleh tu kan...Smlm anak no. 2 sy tanya rumah Ustaz Don kat mana? Aduyaiii nak menjawab tu satu hal...mana yg kita tau tu boleh la jawab ye kan...

Nens Collection berkata...

xpe..susah2 dulu..nnt senang la mama & poketnyer..xyah beli pampers dh..hehe

adyna berkata...

xpe kak nurul.lama2 biasa ler :)

syiela berkata...

takpe cuba lagi yang...

hehehe cicak sakit perut pulak

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

xper nanti cuba lg sampai betul2 free dypers k hehe..

cicak sakit perut tu lawak eheee

Kasih Salina berkata...

alolooo..comelnya dia..camtu la kan kak sementara nak belajar tak pakai pampers..

Nasz berkata...

hahaha. betul tu. cicak tu memang sakit perut. sebab tu dia berak kan? bagi saya, dah logik soalan si anak tu. memang lawak.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Kesuma Angsana berkata...

he he he sabar jelah dgn anak2 ye

syafiqakarim berkata...

hahah sakit perut tuhhh

ieda berkata...

x per dik .. lepas nie kena cuba lagi utk free dypers .. ada budak payah sikit .. tapi plan2 ...

ahahaha lucu .. cicak sakit peyut yee ;)

Kathy Tuah berkata...

hahaha..cicak sakit perut! (gelik ati kmk maca)

RedRose berkata...

salam kenal. I pun tgh train my dotter jugak but masih xberani nak lepas pampers bila keluar or kat rumah nanny. train pun time weekend je, ntah bila lah cik kak tu boleh expert. T__T

Kakzakie berkata...

Hihi... macam-macamlah Izyan buat auntie tergelak sendiri ni.

Nurul sebenarnya org yg jaga nak kena rajin bawa dia ke bilik air. Sebab masih dlm melatih kita yg jaga kena prihatin.

Ema Blog berkata...

ema pun tgh training si adik..cuma bila tidur ema still pakaikan..skrg tak daya nak cuci...cuaca memanjang hujan...hehehe..

persoalan yg melucukan...

Cikgu Ma berkata...

usaha lagi ^_^

saifudin abu izzudin berkata...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

adyna berkata...

pssst pasni leh g beli kismis kak nurul ;)

eLL berkata...

cuba lagi lain kali. jangan give up ye.

Myra Jay berkata...

Hheeee, comel je soalan cicak sakit perut :)

~ yus ~ berkata...

hihi, cicak sakit perut hari2 tak tahan semua tempat dia nak berak ya Iyan...hihi

fieda berkata...

aduhai..pertanyaan kanak2 sekarang mcm ni la...

Lynn berkata...

As salam kak..

hahahaa..tergelak lynn baca dialog kat bawah tu..hehe...comelnya lah hai..dah kencing..mama denda suh bawa sendiri tilam tu ye...alahai.........

Aju Mohit berkata...

alahai cutenya bawak tilam ye, takpe nnti lama2 dah biasa tak pakai pempes kan dear

Azian Elias berkata...

training time macam ni mmg mencabar sikit kan..

syiela berkata...

singgah tengok azyan lagi... harapnya tak lama lg dah free diaper

Ros berkata...

Assalamualaikum Nazayiena,

Biasalah kan apa pun pada permulaan memang macam tu lah..lama2 nanti ok lah tu...jangan berputus asa teruskan lagi usaha tranningnya tuh insyaAllah akan berhasil nanti...

MulutPayau berkata...

tak pe, lama2 nanti dah biasa...cuba lagi...

Hehehe...kelakar prtnyaan Izzyan tu...

eintan nurfuzie berkata...

salam hijrah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink