Mface VS Facebook & Twitter | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 9 Januari 2012

11
Komen

Mface VS Facebook & Twitter

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 9 Januari 2012@11:49 PG | Filed under
Assalamualaikum.....

Apa dia Mface?apa bezanya dgn Facebook yg ada skrg?
Sebenarnya Mface adalah sama juga dgn facebook iaitu laman sosial
yg diasaskan dan dipengerusikan oleh seorang pengacara popular iaitu
Datuk AC Mizal.

Mface bermaksud Malaysian Face ini baru dilancarkan baru2 ini dan idea ini timbul
hasil bersama rakan kongsi Datuk AC Mizal Tedy Teow.Mface nie lebih kurang
sama dgn facebook dan twitter iaitu penggunanya boleh mengemaskini status,maklumat
terkini dan gambar dgn org ramai serta yg membezakan Mface ini dgn laman sosial yg lain
ialah reka bentuk paparan laman antara sesuatu laman web itu.

Selain itu utk menjayakan Mface ini, 60 orang artis terlibat dan mereka akan diberi
syer 100,000 unit dan ini akan menambahkan pendapatan mereka serta bila pengguna
Mface ini mencecah satu juta ianya akan disenaraikan dlm bursa saham Malaysia.

Sesiapa saja boleh menjadi ahli Mface ini tanpa bayaran, dan apa yg menarik sesiapa
yg aktif akan diberi markah tertentu dan hadiah mingguan ipad2 bg yg mendapat markah
tertinggi.Ini adalah promosi berterusan selama 6 bulan.

Bagi tahap keselaman laman sosial ini nanti akan dipantau oleh beberapa org petugas
utk memastikan Mface ini sentiasa bersih dr politik atau unsur2 yg mengaibkan org lain.

So,utk mendaftar lawatlah laman sesawang di www.mface.me
sumber:Kosmo

11 ulasan:

Ibu Lala berkata...

Macam macam laman sosial sekrangkan...

hi salam kenal...

Nazayiena berkata...

@Ibu Lala
Hai salam kenal,Kak Nurul follow blog Ibu Lala yea.

Ibu Lala berkata...

Tq nurul. Wah syoknye ada 4 anak. 2 pasang lagi. I like...

Dalila Hamid berkata...

mcm2 la skrg ni...

~ yus ~ berkata...

laman sosial pun tumbuh macam cendawan. Banyak2 tak larat nak maintain sebenarnya kan nurul

Asmara berkata...

hihi.. cukuplah dengan blog dan fb. bnyk sangat pun org yg sama. kalau business mybe perlukan ramai kenalan kan. (pndgan saya je) hehe..

So Shy Lady berkata...

akk t.mympat rsnya nk bsosial ha...ha...
tp bmnat juga nk tahu lbh lanjut psl mface

Fafau De Craft ( Zana ) berkata...

br tau...thanks for de info.. :)

محمد رازيق berkata...

wah, dah macam2 skng ni. tq kasi info.. menarik mface ni/. free2, jmput singgah blog sy, jmput bc entri HUKUM MANDATORI??

MrS. F!zA berkata...

wah..ada mface plk..mcm menarik je..

wahida berkata...

saya fesbuk pun takde....ni kan pulak nak daftar mface bagai ni...hahaha...


tak minat ngan fesbuk la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink