! My Lovely Family Blog !: Mei 2011



Khamis, 26 Mei 2011

2
Komen

Dah scan blog anda?

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 26 Mei 2011@5:02 PTG | Filed under
Assalamualaikum...........
Hari nie cuba scan my blog setelah dpt tahu dr Blog Cik Aish.....
tp result clean.....tp dlm 2 hari nie nak bukak blog masih 'not found eror 404'
apa ada kaitan ke 2?


Report2011-05-26 10:51:08 (GMT 1)
Websitenazayiena76.blogspot.com
Domain Hashf6ffca20402728be60a02dbf2e14529a
IP Address209.85.229.132 [SCAN]
IP Hostnameww-in-f132.1e100.net
IP Country US (United States)
AS Number15169
AS NameGOOGLE - Google Inc.
Detections0 / 23 (0 %)
StatusCLEAN
0
Komen

Happy Anniversary ke 11

By Nazayiena Ayiena | @5:33 PG | Filed under


Actually nie smlm dah ada n3 tp pg nie nak cuba buat link dgn fb tp
nampaknya berjaya juge tp nak edit blk post kat fb 2 coz ada salah spelling tp
x jumpa mana kunci nak edit........biarlah kitakan budak baru belajar nanti
ada masa byk kita cuba lg...........hehehehehe


Rabu, 25 Mei 2011

0
Komen

Not found Eror 404........

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 25 Mei 2011@5:30 PTG | Filed under
Assalamualaikum...............
Hari nie dah byk kali aku try buka aku punya blog nak acces ke Dashboard
mesti klr "Not found Eror 404"...........apa binatang tu pun aku x tahu........
kwn2 pernah x dpt problem macam nie? klu ada 2 blhlah kita share
camne dia punya solulations.....
0
Komen

hAPPY aNNIVERSARY yG kE 11..........

By Nazayiena Ayiena | @12:39 PTG | Filed under
Assalamualaikum................
Lama dah x mengapdet aku punya blo.........sibuk je.....
Hari nie kugagahi juga semata2 utk kenangan Happy Anniversary perkahwinanku
yh ke 11 thn dah..........aku ngan hubby diijabkabul pd 25 Mei thn 2000 lalu di Sibu.....
Anniversaryku yg ke 10 lps aku x sambut pun coz masa 2 aku ngan hubby
ada perang sikit.....biasalahkan hidup berumahtangga, sedangkan lidah lg
tergigit apa lg suami isteri...........rasanya lagu nie senikata lagu P.Ramli kot.......
Dulu hubbyku ckp sepatutnya ulangtahn yg ke 10 tu kita sambut lbh dr yg lain
coz ulangthn yg ke perak ke,jubli ke aku pun x pasti............
Ingatkan nak wish dulu dr hubby pas 2 dah tertido kul 12 tghmlm....jadi dia
yg dulu wish kat aku awal2 pagi.............
x blh pjg sgt n3 nie coz nie aku dah nak klr pg sklh anak,ni dah tghri..............
Apa yg kuharapkan semoga rumahtangga ku ini akan kekal bahagia
hingga ke akhir hayat..........biar sama2 menghabiskan hari tuaku dgn hubbyku......








Isnin, 16 Mei 2011

1
Komen

Selamat Hari Guru...........

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 16 Mei 2011@8:31 PG | Filed under
Assalamualaikum..................

Syukur alhamdulillah dpt lg blogku ini bukak, setelah dr minggu lps xleh acces
ke dashboard......sempena hari nie 16 Mei 2011 adalah hari guru yg akan disambut setiap tahun........blhlah aku nak wish pada semua guru2 di Malaysia nie dan paling x dilupakan
buat jasa2 guru2 yg pernah mendidikku dahulu.......masa sklh rendah Cikgu Rabuyah Samie yg
kini kurasa dia di Kuching menjadi cikgu kelas dr darjah satu hingga 4.......slps 2 Cikgu Ahmad
Ahyad yg kini kurasa dia di Kedah (memang dia org Kedah dan kahwin dgn org Kpgku.....tp
skrg isterinya dah meninggal) dia jadi guru kelasku start darjah 5 hingga 6....dia nie ustaz mengajar agama selain matematik dan bahasa malaysia.......selain 2 cikgu Alim yg kini kurasa dia
kat Spaoh....dia nie guru besar dr aku darjah satu hingga 6.....teristimewa cikgu Zainuddin
Haji Hanapiah yg kini kurasa berada di Perak negeri kelahirannya......dia nie
mengajar subjek alam dan manusia.......masa aku sklh rendah mana ada belajar
geografi,sejarah dan sains.........semuannya digabungkan dlm satu subjek tadi
iaitu alam dan manusia..............cikgu nie teristimewa bagiku kerana dia nie baik
sgt ngan aku,baik 2 xde apa2 makna tau.....dia nie baik sbb aku niekan anak yatim
jadi dia selalulah bila raya dan dekat nak cuti sklh je dia akan hulurkan sikit belanja
klu masa 2 RM20 dah kira byk.......masa sklh rendah lg cikgu yg ada mengajarku
Cikgu Bohlia dan Cikgu Jamilah mrk nie guru sementara saja dan skrg mrk nie
dah jadi guru tetap dan cikgu Bohlia 2 aku ada contact FB......
Masuk sklh menengah x lupa jasa cikgu Razak Yunan guru kelasku tingkatan satu,
tingkatan 2 cikgu Mohd Samsawi,tktn 3 Cikgu Gowri,tktn 4 cikgu Fatimah,tktn 5 cikgu
Mohd Rahim,tktn 6 rendah cikgu Yahya dan tktn 6 atas Cikgu Zarina......semua nie
aku ucapkan slmt hari Guru dan guru yg ajar subjek lain 2 yg x aku sebutkan di sini..........
Selain 2 selamat hari guru buat kakakku Teh di Kpg Tongkah Melayu, Simunjan,semoga
Teh akan menjadi seorang guru yg berdedikasi dlm mendidik anak2 murid Teh menjadi
insan yg berjaya di dunia dan di akhirat............juga x dilupakan buat kwn2ku yg memilih
profesion guru nie x kiralah guru tadika ke,sklh rendah dan menengah......"Selamat hari Guru".
Mlm tadi sempatlah bawa anak2ku beli hadiah utk guru2 mrk,semuanya mrk beli mug utk
guru2 mrk.....si Izzat pun beli 2,satu utk Cikgu Pawyah dan satu utk teacher Hayarti.....
Apa2 pun sekali lagi wish selamat hari Guru...............

imej from google





Ahad, 8 Mei 2011

0
Komen

Happy Mother's Day

By Nazayiena Ayiena | Ahad, 8 Mei 2011@4:31 PTG | Filed under
Assalamualaikum..............
Kepada yg semua bergelar ibu,umi,mama,mummy,emak,mum,amma,mother,bonda
selamat hari ibu buat kalian pd hari nie 8 Mei 2011............
bersyukurlah,berbahagialah,berdoalah,bercintalah,bersemangatlah kerana tanpa keluarga
siapalah kita...........
Aku nak ucapkan selamat hari ibu pada mak mentuaku Hjh Azlah Sajis di Melaka......
selain itu aku nak ucapkan selamat hari ibu kpd:,
Kak Uyah di Kpg Medang, S'wak
Teh di Kpg TongkahMelayu,S'wak
Issot yg baru dpt bb boy pd 30April lalu di Sibu,S'wak
KakLong,Melaka
Nurul afzan, Melaka
Zura di Kluang.......

mesti x lupa juga buat semua kwn2 blogger........



Jumaat, 6 Mei 2011

0
Komen

Klinik Haiwan Vally (M) Sdn Bhd,Melaka

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 6 Mei 2011@4:59 PTG | Filed under
Assalamualaikum...............
N3 nie nak cite pasal Si Tom yg hari 2 kena cekau oleh si musang...........
nie rasanya kesinambungan dr n3 sblm nie.......
tghari ahad 2 kita bawalah Si Tom gi klinik slps mlm minggu 2 dia luka kat muka dan mata....
nasib baik mata Si Tom x buta,klu buta jadilah dia Si Tom yg cacat.....wlpn cacat kita sefamily
tetap sayang ngan kau Tom......
Hari nie hari minggu,minta2lah ada klinik haiwan yg ada buka lagi kat Melaka nie......
Hubby search kat Google cari nama klinik swasta ada dua je kat bandar Melaka nie....
contact satu 2 dia x bukak jadi dr yg dicontact 2 tu bagilah nom.tel Klinik Haiwan Vally (M) Sdn Bhd.Hubby call ada bukak hari minggu tp sampai kul 12 tghri shj....ape lg hubby
rush pg sana yg beralamat 136,Jln Laksamana Cheng Hoo,75000 Melaka dan tel no.utk kemudahan sapa2 kemudian 06-2849918.Mula2 susah juga cari dan utk info iyanya terletak kat belakang jual keta Perodua......
Nasib baik ada doktor tgh operate seekor kucing yg patah kaki kena timpa almari dan
tgh mengandung...jadi doktor 2 klrkan 3 anaknya dan ibu kucing aku pun
x tahu selamat ke x coz masa kami blk lps rawatan Si Tom tuan punya kucing 2 masih
tunngu lg.....nampaknya sedih,kasihan......

Klinik Haiwan Vally(M) sdn bhd,disblh ada pet shop....
masa tgh tunggu doktor
di ruang menunggu di klinik nie ....

Tom tgh diperiksa




1
Komen

Si Tom gan Si Kitty

By Nazayiena Ayiena | @3:49 PTG | Filed under
Assalamualaikum........

hai.... stlh sekian lamanya kehadiran Si Tom mengisi kekosongan kat rumahku baru nie aku
ada kesempatan nak introduce sapa mrka nie kpd umum.......ewah mcm org yg istimewa selebriti
plk nak umum2kan.......sapa dia Si Tom 2??? agak2 kwn2 semua di luar sana sapa yea..........
Si Tom aku rasa dah sbln lbh nielah dah menjadi sbhgn drpd familyku......tgk dia pun dah pandai
bawa diri......dah x malu2 lg.....terlebih adalah plk skrg.......tapi lama2 tgk Si Tom nie
kasihan jugak dia sorang2 xde kwn sepermainan utknya berhibur........Jadi nak dijadikan satu cerita atau sudah ditakdirkan suatu mlm sedang kita berehat sambil tonton tv dlm kul 11 mlm
waktu kat kpg nie,tiba2 terdengar jeritan kesakitan dan kemarahan macam suara bergaduh
dr Si Tom kat luar rumah,jadi aku yg masa2 jadi heroin cepat2 lari klr rumah tgk apa dah
jadi pd Si Tom........aku tgk Si Tom ketakutan dgn matanya dan mukanya berdarah.......aku
sempat jgk tengok ada macam musang memanjat tiang paking utk lari.......oooooo rupanya Si
Tom gaduh ngan Si musang........ok dah tahu sapa Si Tom 2,sapa.........Si Tom adalah seekor
kucing siam tempatan yg mula nak membesar aku perolehi dr kwn opisku Miza si ibu kucing, opps sory yea Miza.............Keesokkannya hubby bawalah Si Tom gi klinik sbb tgk dia dah
x aktif lg.....risau jugak takut terkena kuku atau gigi musang ada racun ke........
Setelah jumpa doktor,doktor ckp Si Tom nie dah demam,dia kena suntik dan dibersihkan lukanya dan disapu dgn ubat selain dibekalkan ubat utk kaci dlm seminggu nie....oklah dah pjg berjela cite pasal Si Tom gaduh ngan Si musang dan berblk cite tadi dr situlah Si Tom
bertemu jodoh ngan Si Kitty......Si Kitty nie baru berusia dua bln lbh dan kecik serta kurus.....
Si kitty nie keturunan parsi mix dah......jadi kita belilah dgn harga RM350 utk dijadikan
teman sepermainan Si Tom nanti........dari situlah kehadiran mereka2 nie dah mengisi
kekosongan sangkar utk si comel dulu.......tgk Si Tom ngan si Kitty skrg nie
dah serasi dan Si Tom asyik nak membuli Si Kitty..........

Si Tom.....

tgklah Si Tom nakalnya nak klr rumah
Si Kitty......nie blm pernah mandi lg sejak spi sini....comot.







0
Komen

Tips anak2 senang bangun pagi

By Nazayiena Ayiena | @8:59 PG | Filed under
Assalamualaikum...........
Semoga ceria dan dlm kesihatan yg baik berpjgan di pagi jumaat 2 Jamadilakhir 1432 H.
Tapi pagi nie aku nak share dgn kawan2 my experience almost every day akan berrlaku pdku....
nak tahu what is it??.....sorry to say... today is friday and every friday for english day from
8.00 am until 9.30 am.....so whatever must be speak in english(my just use broken english whatever.....lantaklah) if detectif get you speak in malay you can fine for one word for one cents......The money from the fine will be to contributed in Club.....
hehehehe apalah aku melalut nie
lain yg nak ditulis lain plk yg dicerita..........ok tajuk utamanya nie ha anak2ku nie,tiap2 pagi
aduuuuuh liatnya nak bangun pagi..........spi mode aku yg baik bangun pagi pun hilang apabila
time kejutkan diorg nie.......kawan2 yg bergelar ibu di luar sana 2,blh x share ngan aku
tip2 mudahkan anak2 nak bangun pagi nie......memang setiap hari aku habiskan masa stgh hingga 45 minitku pd awal pagi utk kejutkan diorg nie(diorg nie sapa haa??? anak2 aku le si kakak(izzati) ngan si abg (Najmi) amboi bukan main susah nak bangun.....sampaiku
rasa suaraku menjerit kejutkan diorg nie didgr hujung rumah sana sama blokku nie...
lagi 2 kadang2ku guna air sapukan dkt muka diorg nie.........pun kdg2 xnak bgun...
nak kata tido lewat x juga dlm kul 10 hingga 10.30pm 2 dah masuk tido.....

Aku google juga cari tip nak mudah bangun pagi nie.......InsyaAllah aku nak amalkan
pd anak2ku dan aku sendiri........tp yg aku jumpa kbykkan blog2 dr negara seberang ya pak!!
klu kwn nak baca sila klik sini sendiri......


imej dr google



0
Komen

Pengunjung blogku hari nie

By Nazayiena Ayiena | @12:01 PG | Filed under

rasanya selama aku berblogging nie baru nielah aku tgk org yg ada menjengah blogku ini.....
Memang aku akui aku nie nak menulis byk n3 dlm blogku adalah mustahil coz aku xde idea,
x kreatif spt.blogger lain yg aku follow,lagi2 dgn masa yg mencemburui(ewah masa plk nak disalahkan)..........
lagi satu tgk pengunjung ada dr mountain view.....huhuhu oveses 2....
dah tgk jumlah pengunjung hari nie lbh 5 org pun dah bukan main gembiranya......
rasa nak menulis 2 bertambah semangat(tapi aku takut jgn jadi hangat2 taik ayam...hehehehehe)
oklah caiyok....caiyok...wakeup2......






Selasa, 3 Mei 2011

0
Komen

hARI iBU

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 3 Mei 2011@3:28 PTG | Filed under

SPECIAL GIFT IDEAS FOR MOTHER'S DAY IN 2011.
Custom make your memorable gifts with photo TODAY!


Assalamualaikum...........
yea.....3x dpt voucher 25% dr - www.HeartBeat.my - sempena hari ibu.....
tentu kwn2 dah tahu apa brg di heartBeat.my yg blh kita tempahkan! klu x tahu lagi klik je kat
atas header blogku ini.....ok cite pasal hari ibu nie,rasanya korang perlu sambut x?klu bg aku perlu
sambut sbb aku adalah golongan kaum ibu yg perlu dihargai oleh anak2 dan suami......
Skrg ibuku sendiri dah 15 thn yg lalu pg meninggalkan aku dan adik beradikku yg seramai 6 org.....
Saban tahun aku hanya ada ibu mentuaku shj. yg aku anggap sbg pengganti ibuku yg telah tiada......
oklah nanti hari ibu yg sebenar dah tiba kita cerita pjg lagi ok...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink