Selasa, 26 Oktober 2010

### VERSI bOTAK ###

salam......

Hari minggu lps hubby bawak anak gi ptg rambut.....
si izatlah yg beriya2 nak ptg rambut...padahal rambutnya lg pdk....
x tahulah dia teringin nak ptg botak.....mungkin dia suke tgk
iklan nescafe 3 in 1 oleh Harith Iskandar....
halus.......
Hubby bawaklah si Najmi sekali.... aku tgk lps ptg rambut 2
dia g sklh pakai songkok je.....biasa dia pakai
kelas kafa je ptg....ni x kelas pagi pun dia bersongkok.....
mungkin dia malu kot...
ni aku uploadkan gambar masa mrk baby lg waktu kepala botak....
tp gambar si Najmi x jumpe pulak masa baby....



si Najmi Izzuddin masa kecik

Najmi Izzuddin & Izat
Najmi Izzuddin skrg
Bersama kakak
ni dia Izat masa baby....
dahulu sekarang

ade sama x?

dahulu sekarang





Rabu, 20 Oktober 2010

MUHAMMAD NAJMI IZZUDDIN


Salam.....
lama rasanya dah x jenguk blogku ini.....bukannye ape kite buzy
sekali skrg.....
ni ptg dah start ot kat opis....

dua minggu lps kite ade le sambut harijadi Izzuddin ke 7...
kite sambut antara anak2 aje kat KFC....
hadiah kite x beli lg utk dia...
nasib dia x tanya....
Untuk Izzuddin kite bukannye xnak buat kek besday
sendiri....tp xde masa nak gi beli bahan2nye....
mama minta maaf okey coz that day utk Izzat mama buat....
InsyaAllah tahun dpn...
layan le pic.besday 2....




slps makan kek mesti nak gi main dulu

ni le izzyan

sedang senyum...ayu

tgh marah coz lama sgt posing



Jumaat, 15 Oktober 2010

Macaroni Bakar


### MACARONI BAKAR ###





Masa jamuan hari raya (cerita raye lg...)peringkat unit hari 2,
kitekan cakap nak bawak macaroni bakar....
jadi pagi 2 kite sempat buat le buat start kul 3 pg....
ingatkan nak buat mlm.....dah tetido...2 le
bangun awal2 ...masak le.....
ni aku ade sertakan resepinye.....
resepi ni aku salinkan itenet.....
lupe pulak nama blognye...sowi myk2...ok.

Bahan-bahan
1 peket daging cincang Ramli
1 kotak macaroni yg kecil
6 biji telur(aku pki 4 biji je)
1 tin susu cair
1 cawan keju mazarella yg diparut
2 biji bawang besar didadu
2 ulas bawang putih*
1/2 biji bawang besar*
sedikit halia*
2 sudu besar rempah kari daging
sedikit serbuk lada hitam
1/2 peket serbuk sup cendawan (maggie)(aku guna kiub je....
garam secukup rasa
1 1/2 cawan sayur campur(aku ltk sikit je..pasal x suke rasenye)
1 cawan mentega/minyak sapi(hr 2 guna minyak biasa pasal lupe...)
utk hiasan: cili sos,mayonis,daun bawang,sup,cili merah & bawang goreng.

Cara-cara
Macaroni direbus lembut dan ditoskan.
panaskan ketuhar,mesin bahan yg b'tanda*
Pukul telur dan campurkan dgn susu cair...ketepikan
Tumis bawang besar,masukkan bahan yg dikisar tadi dan
serbuk kari daging sampai harum. Masukkan daging,sayur campur,
cendawan butang(yd dah diptg nipis) aku ltk pasal suke....
rempah2 yg lain. Masukkan makaroni,garam dan serbuk
sup cendawan yg dicampur sedikit air panas
(aku gantikan dgn kiub maggie ke, knor pun blh)
kacau, dan tutup api,sejukkan sebentar.
lengserkan acuan dgn mentega.tuangkan adunan telur
ke dlm macaroni....kacau sebati dan tuang
ke dlm acuan.Tutup acuan dgn aluminium foil..
dan bakar 2o minit.Keluarkan dr ketuhar,buka aluminium foil...
taburkan keju dan bakar semula 20 minit.
Angkat dan sejukkan.Bila sejuk potonglah di dlm acuan ikut saiz
yg dikehendaki.
Juraikan dgn sos cili,mayonis..taburkan daun bawang,
sup dan bawang goreng.
dah....siap utk dihidang dan dimakan.....nyum3...

Rabu, 13 Oktober 2010

Last entry Hari raya.....

salam...
w/p bulan syawal dah berlalu....tp ade masih lg yg buat rumah terbuka
sana-sini.....
aku tgk klu x silap dlm mingu ni ade le hari terbuka raya utk semua
anak2 Swak yg bekerja,belajar atau dah tiggl di Sem.Malaysia..
tempatnya UPM,Serdang kot....ah x kisahlah kat mane pun...
yg pasti aku x dpt dtg pun....org yg dtg 2 rasenya org yg b'pgkt,kaya,
dan yg berjaya.....
ni aku nak uploadkan pic.masa jamuan hari raya PUSPANITA dan
bahagian(BPHPP)....


ni..jamuan PUSPANITA
.

sapa yg posing habiss...?


tgk...sampai x cukup tpt duduk..


Pn Razia n Pn Hani


Jamuan Raya Peringkat Bahagian

tgh buat ape 2....


Rabu, 6 Oktober 2010

Pergi berhari raya.....

**salam.....**
ni dah tibe minggu t'akhirnye syawal.....hi..hi..hi..sedihnye...
maklum le lps ni dah xde lg nak g rmh yg buat open house...
sempena bulan raya ni aku entry le pic. kite pg berhari raya hari 2......
x entry dulu coz ni baru ade k'sempatan nak pdh gmbr ni......
ni le antara rumah sedara hubby dan kwn2 yg sempat pergi beraya....
layan le...

rumah kak Ila,Melaka

Adik ipar....

ni rumah Nek Karim...Melaka

gambar beramai-ramai...kenangan...

ni pulak rumah adik ipar...ndak Ijan..

ni rumah Pn Hani...member opis...tgk le sapa 2...


si Kakak ngan abg...

Anuar dan Abg Mat....Rmh Pn Hani...Putrajaya.

Meq & Sham...juge membernye...

kat rumah Kak ina dan Helmi Hulu Langat....

kiri skli , kak Ina dan knan Jie brsama hubby masing2

ni pulak beraya rumah En AB Halim,Putrajaya...

Ijat pun ade dtg same kat Putrajaya b'sama
Ayah Chik,ibu Chik dan nenek
duduk smlm aje kat rmh kite...

Isnin, 4 Oktober 2010

Open House raya...

salam....
ari ahad 2 mgu lps buatlah makan2 sempena bulan raye ni....klu x silap 26 hb.9 le...
buat pun x planning awal....coz 2 kwn seopis yg dok kat rmh kite je ajak dtg....
mingu 2 kite x blk kpg coz hubby kite
ade keje.....pas 2 hbs dia keje kite planning le nak
raye kl...tp ade kwn schoolmate hubby dr Melaka dtg beraya....
so,dah lwt nak gi kl kite pg le pasar borong selangor...
mule 2 memang dah msk Puchong...ingatkan Pasar Borong Puchong...
patut le tanya budak tol mana Pasar Borong Puchong dia ckp x tahu....
ni le 1'st time kite gi pasar ni.....24 jam...

kul 4.45 pg kite ngan hunbby masak...
menunya nasi tamato,mee jawa, nasi himpit,rendang,kuah kacang
buah tembikai,agar2 laici...dan kuih2 raye....

layan le pic. yg sempat hubby cap.....

schoolmate hubby....










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...