Yuran Tuisyen dan GST | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 25 Mac 2015

3
Komen

Yuran Tuisyen dan GST

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 25 Mac 2015@1:30 PTG | Filed under


~ Assalammualaikum ~

Belum 1 April  lg kak nurul dah rasa bahang GST.
Sblm hujung bln kak nurul kena bayar yuran tuisyen anak utk
bulan seterusnya.Macam hujung bln nie kena byr yuran utk bln 4 punya.
Jadi bulan 4 kan start GST jadi nak tak nak kena juga byr GST utk
tuisyen anak2 nie.Seorang RM130 jadi klu dua kenalah byr GST
RM15.60......puhhh....)( besar jgk tu..... boleh buat duit mkn anak2 sklh
satu hari,klu beli nasi ayam 3 orglah...........hahaha....

Kak nurul pun x tahu nak buat persediaan GST nie,tgk kwn2
ramai yg dah buat persiapan dgn membeli brg2 sblm 1 april nie...........
Kak nurul xleh nak fikir beli apa dulu,tp lama2 nanti kena beli
jgk brg,cthnya kita dah beli sblm gst lagi....nanti2 pun kena beli lg
nie cthnya brg dapurlah......
kalau brg2 kekal lama x pe.......spt kwn kita tu beli moto,sbb takut naik
beli bila GST nanti.........

Nak x nak terimalah dgn redha GST nie.......




nie yuran tuisyen,klu x silap kat Miri kot berdasarkan no telefon tu.......


3 ulasan:

Ibu Lala berkata...

Aduh. Bertambahlah kos sara hidup kita nanti. Alahai

Mona Lea berkata...

lucu-lucu. hehehehe

hainom OKje berkata...

Tuition tu okje tak tau tapi insurance pun depa charge....Dahsyat sungguh. Nampak kecik jer jumlahnya tapi kalau dikumpul 100,000 orang mau tak banyakkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink