Draw duit pun kena GST | ! My Lovely Family Blog !



Khamis, 12 Mac 2015

7
Komen

Draw duit pun kena GST

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 12 Mac 2015@12:28 PTG | Filed under
~ Assalammualaikum ~

x lama lgi GST nak start.....fuhhh harga brg2 lagilah melambung naik,
rasanya sikit je klu ada yg turun....

Sejak GST nak start nie kak nurul prasan jgk bila draw duit di ATM CIMB,
slip transactionnya ada menyatakan pasal GST.
Tp kak nurul x baca pun....

Hari nie di paper,....betul ke setiap kali klr duit kena 6% caj??
klu camni habislah duit kita dlm tu kena utk byr caj aje.....

Sebenarnya pihak bank mengenakan 6% caj bila kita klrkan duit dr
mana2 ATM lain selain dr CIMB nie....
Sblm nie kan klu kita klr dr  ATM lain dikenakan RM1 jd slps
GST kena lg 0.6sen so....RM1.06 lah kita caj klu klr dr ATM lain....

Oleh itu fikir dulu klu nak klr duit dr ATM lain.....klu dah terdesak sgt
bolehlah klrkan dr ATM lain,tp kak nurul fikir skrg nie mesin ATM
ada di mana2.........









Sumber: Sini

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

semuanya kena nie

lia ummiirfan berkata...

guna debit card dan credit card pun kena kan.. rasanya bank paling banyak cas gst.. huhu..

iryanty ahamad berkata...

G olongan

S usah

T erima akibat

syira yaya berkata...

kehidupan yg semakin mencabar dengan gst.

Tihara berkata...

tu lah kak
GST dah tak lama je lagi
ape lah nasib rakyat yang
rata2 masih blur tentang ni

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Macam-macam cerita dengan gst ni kan. Sabar ajelah yang mampu..

adianiez AIDA berkata...

gst oh gst...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink