Hari Orentasi Izzyan | ! My Lovely Family Blog !



Jumaat, 9 Januari 2015

9
Komen

Hari Orentasi Izzyan

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 9 Januari 2015@11:16 PG | Filed under

~ Assalammualikum ~


2 hb Januari tu ada orentasi utk murid tahun 1 di sklh Izzyan.
Kak nurul dan hubby ambil cuti masa tu sbb nak temankan Izzyan first time
melangkah alam persekolahan yg formal.

Hari tu adalah taklimat utk ibu bapa dan sessi ambil buku teks di sampung
ukur badan utk order baju sukan.

Di sklh tu Izzyan adalah jumpa 2 org kwn dia sama tadika.
Jadi bergenglah diaorg.

Tgk seronok aje Izzyan pg sklh,dan thn nie cuma seorang je yg budak
menangis,berbanding 2 thn lps sewaktu izzat naik thn 1,ramai jgk kwn2 dia
menangis.

Sebab orentasi diadakan pd hari jumaat,xdelah lama sgt kat sklh tu.
Sblm jumaat dah blk rumah dah....
Harap minggu dpn guru kelasnya tunjuk ajar sekitar persekolahan spt
kantin,bilik persalinan,tandas dsb....
Sbb ari tu diorang xde pun buat itu semua.

~ Okey iyan slmt menempuh alam persekolahan sebenar ~







Sementara tunggu parent siap ambik buku diorg pegi kelas masing2,budak yg sebelah meja iyan tu dah menangis,dan terus blk duduklah izzyan sorang2 buat soalan matematik.


P/s: 2 hb tu hari lahir kak nurul hujung 30an......

9 ulasan:

eMMe berkata...

Kak Nurul, anak dah besar2 dah.. tapi kak nurul menten awet muda, hepi bufday sis...

Daddy Ziyyad berkata...

ok la tu...izzyan jumpa geng tadika...insya allah start sekolah isnin ni dia ceria :)

kak ina kl berkata...

salam ziarah
tentulah teruja kan bila anak mula masuk sekolah rendah cam akak dulu.

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Wah seronoknya dah nak mula sekolah. Semuanya baru dan berseri-seri.. :-) Belajar rajin-rajin yea nanti adik.

lia ummiirfan berkata...

mudah kan bila guna bread maker ni.. :)

adianiez AIDA berkata...

selamat ye izyan skola lusa nanti.

anak2 zaman skang da x mcm zaman dulu, menangis tak nak masuk kelas. most of them da independent. sebab tadika dari umur 4 thn kan :)

hainom OKje berkata...

Hari ni mcm mana Izzyan....sure penat, maklumlah first day.....

Cho Zila berkata...

syioknyer kalau anak tak meragam bagainikan.. moga mudahlah hendaknyer perjalanan hari persekolahannyer...

Mimi Azirah berkata...

baguslah die x meragam... muke de senyum je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink