Tapai Pulut Sarimah | ! My Lovely Family Blog !



Jumaat, 5 Disember 2014

4
Komen

Tapai Pulut Sarimah

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 5 Disember 2014@5:15 PTG | Filed under


~ Assalammualaikum ~

Ok sempena cuti sekolah nie,mesti banyak kenduri kahwin atau majlis2 lain 
yg akan berlangsungkan! ......) tapikan skrg nie bukan aje cuti sekolah byk
majlis kenduri kahwin,tp cuti hujung minggu pun jgk ramai yg buat.

Pada 13 hb Nov. ari tu,kitaorg semua family dah selamat buat kenduri
arwah dan kesyukuran. Kak long pun dah sihat,sebab tu bila gaji dan bonus 
thn lps arwah along,dah clear semua,kita buatlah majlis nie.
Sebenarnya sblm arwah eksiden hari tu dia ada menyebut ngan kak long
klu dah dpt bonus semua,dia nak buat  kenduri doa selamat sempena mak
dah selamat blk umrah,kenduri arwah dan kesyukuran sekali.Sebab
tu kak long buat semuanya pd 13 hb tu kat rumah MIL.
Al-Fatihah buat arwah.


Ok,sebenarnya kak nurul nak cite,pasal tapai pulut nie......
Sapa suka tapai angkat tgn?'.......
Kak nurul suka,.....mkn bila dah klr dr peti sejuk,mkn dgn susu cair........sedapnya.
Pd hari kenduri tu kak long orderlah tapai nie,
kak nurul baru tgk tapai moden bungkus dgn plastik dan kertas.
Kak long order di Tapai Pulut Sarimah.
Sapa2 yg duduk di Melaka nak order tapai nie boleh tgk no. teleponnya
di kotak tu.Selain bungkus kecik2 camni,boleh jgk order pakai kilo,
iaitu dlm bekas besar,nanti boleh plk letak dlm bekas2 yg kecik....

Biasanya klu kenduri kahwin2 di Melaka nie,kebanyakkannya ada tapai pulut,
tp biasanya memang bungkus pki daun tapai atau daun getah.
Oklah selamat menjamu mata..........













4 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Comel2 bungkusannya...:)

CintaHati Lina berkata...

terbaik la... sedap je pulut ni tau...bungkusan2 pun dah nampak puas hati...

Ujie berkata...

wah..nampak lebih praktikal dan elok utk bg tamu.

adianiez AIDA berkata...

kat kg aida ni tapai sarimah.
tiap kali raya ke ada kenduri ke, abah confirm order. memang sedap!!!
now diorang da luaskan kpd jeruk mangga asamboi plak. tak le tapai semata-mata :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink