Cuepacs mohon bonus dibayar 15 Disember ini | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 14 Oktober 2014

2
Komen

Cuepacs mohon bonus dibayar 15 Disember ini

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 14 Oktober 2014@11:31 PG | Filed under

~ Assalammualaikum ~


Dengar2nya Kongres  Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam(Cuepacs)
hari nie memohon kerajaan membuat  pembayaran bonus pada 15 Disember ini,bukannya
Januari depan. Presidennya Datuk  Azih Musa berkata langkah itu membolehkan penjawat 
awam membuat persediaan awal persekolahan anak2 sekaligus meringankan beban kewangan mereka.

Memang betul pun klu bonus tu dibayar sebelum persekolahan anak2 awal tahun depan.
Sebabnya kita ibu bapa nie memang hujung tahun itulah nak membeli semua barangan keperluan
anak2. Bagi ibu bapa yg mcm kak nurul nie,nak harap duit mana lg nak membeli keperluan 
persekolahan anak2,memang duit tu jgk,klu x dibayar bulan disember nie,larikanlah duit gaji 
yg punya bulan 12 nie utk membeli persediaan anak2,kita nie kerja camnie memang jarang
sgt nak dpt saving,saving pun kadang2 korek juga bila nak renew road tax ke,insuran dll.

Selain tu ada jgk member2 kak nurul yg non muslim di S'wak,berharap bonus tu dibyr hujung
thn nie,bolehlah diorg gunakan utk perayaan krismas nanti.

Apa2 pun rasanya ramai penjawat awam yg lebih suka bila bonus tersebut dibayar sebelum sekolah dibuka thn hadapan.

2 ulasan:

Bunda a.k.a KN berkata...

Assalam...dah lama tak singgah sini..

LydSunshine berkata...

Saya setuju jugak dgn cadangan tu kak nurul. Bonus mmg lagi elok bayar pada hujung tahun, senang skit nak manage perbelanjaan yg banyak pada hujung tahun. harap2 pm luluskan permintaan rakyat macam kita ni. eh, tapi saya tak dpt pon bonus tu. sbb tak keja kerajaan. tolong doakan aje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink