MIL selamat menunaikan umrah | ! My Lovely Family Blog !



Jumaat, 13 Jun 2014

4
Komen

MIL selamat menunaikan umrah

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 13 Jun 2014@5:30 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~

Bulan April hari tu MIL selamat menunaikan umrah buat kali kedua selepas selamat mengerjakan haji tahun 2001 bersama arwah pak mentua.Walaupun pegi hari tu ada beberapa masalah yang dihadapi tetapi akhirnya dapat juga menunaikan umrah.Semalam ada kak Nurul baca tentang jemaah umrah yg terkandas kat Kota Suci Mekah disebabkan agensi yg menguruskannya.Banyakkan skrg kes ditipu oleh travel agency yg tak jujur nie.Tapi MIL ambik Travel agency orang kpg punya,mana boleh nak tipu........cuma hari tu masalah pada kapal terbang arab saudi yg rosak je,xleh ditukar dgn kapal terbang lain jadi pemergian diorang kena tangguh dlm 2 mlm camtu rasanya.Jadi diaorang ditempatkan di hotel di Bangsar sementara tunggu kapal terbang siap. Jadinya kuranglah masa diaorang nie buat umrah.Walaupun ada masalah tapi syukur alhamdulillah semuanya selamat.


Waktu nak hantar pergi

dah siap check in semua,tiba2 kul 9 mlm tu MIL call beritahu diorg ditempatkan di hotel,xjadi fly sbb kapal terbang rosak.

Balik umrah nenek belikan abaya buat iyan


Iyan bergaya dgn abaya,tudung dan anak patung unta......

Kak nurul pun dpt sepasang jubah dan tudung,TQ mil

4 ulasan:

Tihara berkata...

alhamdulillah
selamat sampai malaysia
comelnya dia pakai abaya tu :)

Zefa NorAsmara berkata...

Alhamdulillah, selamat pergi dan kembali. Teringin sangat2 nak sampai sana..

Kakzakie berkata...

Syukurlah bukan masalah permit. Yg banyak tu Nurul tergendala pasal permit. Macam kakak pergi tempohari tu permit mutawif kitorang yg tergendala. Nasib baik kebanyakan kami dah pernah menunaikan Haji dan umrah jadi tak ada masalah untuk beribadat di sana walau tak ada mutawif..

Fifi Nadhrah berkata...

comel sangat iyan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink