Jom menjeruk mangga | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 8 April 2014

7
Komen

Jom menjeruk mangga

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 8 April 2014@2:32 PTG | Filed under

~ Assalammualaikum ~

Apa khabar kwn2 semua,sorrylah lama x dpt BW,biasalah sibuk ya...
sebenarnya kak nurul dari awal thn tu kena tukar unit lain dan xlah bz sgt sbb
survey utk thn 2014 blm start lagi,tp alih2 start bln 3 nie tadi kak nurul dah kena
balik ke unit lama dan take over plk bukan kerja lama kak nurul dulu,itulah rasanya
makin bz dan mcm nak belajar semula buat kerja2 yg dulu.Walau apa2 pun Insya Allah
nanti klu ada free kak Nurul pegi rumah u all ya.

Ini plk,tub2 lama x update,hari nie plk update nak buat jeruk mangga.........
ada x yg kecur air liur tgk mangga tu?
klu u all ada dekat sini bolehlah kak nurul bagi...
buah mangga nie kak nurul jolok masa blk kpg minggu lepas.
sayang tgk buahnya jatuh dan busuk jadi kak nurul ambik galah tlg jolokkan.
tapi tu pun cuma ambik yg rendah2 aje.......sbb pokok nie dah tinggi,tua dan besar,
pokok nie nenek mentua yg tanam dekat dgn tapak rumahnya berdepan je dgn rumah MIL.
So mlm tadi projeklah kupas buahnya pki pisau je,tu yg lambat,pisau kupas kentang
entah kemana....
Skrg nie buah tu kak nurul dah potong dan rendam dgn garam dan kapur.
Ptg karang balik kerja nak toskan dan masukkan air gula.
Harap2 sedap dan ranggup nanti.



7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

SEDAPNYA

ecah khalili berkata...

wahh..telan air liur..hehe..

Maria Firdz berkata...

Terliur sudaa...

Rinna berkata...

Wow sedap tuh bila dah jadi jeruk.. :)

Ujie berkata...

Saya sedang menelan air liur...sungguh kak, tengok pun dah terasa kat tekak. :)

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Memang menarik jeruk mangga ni. Jika tak mengidam pun sedap makan mangga :-)

sal ya berkata...

Sedapnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink