Jom menderma darah | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 12 Mac 2014

5
Komen

Jom menderma darah

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 12 Mac 2014@12:56 PTG | Filed under

 Assalammualaikum


~ ~ ~ marilah mari,pegi mengundi jgn lupakan kewajipan pd negara.......
ehhh2 bukannya pegi  mengundi tapi pergi menderma darahh,
iyalah wlpn tak lama lg penduduk Kajang kena pegi mengundikan ~ ~ ~

Pagi nie kak Nurul ada kesempatan menderma darah untuk pertama kalinya.
Program menderma darah nie anjuran Kelab Bukit Perdana JPM.
Dulu pernah nak derma sewaktu jabatan sendiri yg anjurkan tapi x layaklah plk sbb masa
tu ada masalah kaum hawa.

Biasalah isi borang dulu,dan antara isi yg terkandung dlm borang tu sejarah perubatan kita,
sosial life kitaorg dan lain2 untuk saringan.
Dah lulus tu semua,baru check darah jenis apa,tekanan darah dan buat kad merah tu.
Lepas tu bolehlah derma darah.
Sebanyak 450ml darah diambil.
X sakitlah derma darah nie.Oh ya darah kak Nurul jenis 'O'
Kwn2 di luar sana darah jenis apa?





Kak Nurul pegi ngan Nua opismate...tu dia baju oren tgh baring.
simpan buku ini utk rekod akan dtg bila nak menderma darah lg....bukan derma dara ya!













5 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

BESTNYA DERMA DARAH

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Bagus derma darah. Buat pahala untuk diri sendiri.

wantie berkata...

Tak pernah pun derma darah. Tak sure la berani ke idak. Tapi hubby selalulah derma darah..

Fiza Rahman berkata...

Tak cukup syarat lah nak menderma kak.

Ujie berkata...

saya kan kak..tak penah derma darah, jenis darah pun tak tau. hohohoo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink