Doakan mereka | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 28 Januari 2014

12
Komen

Doakan mereka

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 28 Januari 2014@5:20 PTG | Filed under


~ Assalammualaikum ~

Lama dah kak Nurul x update blogkan.Biasalah awal tahun ada bz dgn macam2 hal.
Minggu lepas 23 hb Along dan kak Long (ipar) kak Nurul ditimpa kemalangan.
Teruk jugalah kejadian itu,dan kitaorg blk kpg dlm kul 3 ptg camtu lepas dah habis 
uruskan anak ambik sklh dan kemas sikit.Sampai hospital dlm kul lima dan kak long masih di dlm wad emergency manakala abg long dah ditolak ke wad.Dapatlah jumpa kak long di wad emergency sementara menunggu operate dia 7.30 tu. Hubby skrg nie masih cuti utk menjaga abg long.
Abg Long skrg nie pun dah masuk ICU dgr dr hubby masih tahap kritikal begitu juga dgn kak long masih kritikal di unit icu.Semoga ada keajaiban buat mereka berdua.

Semasa kejadian dlm kul 10 lebih camtu pagi khamis lalu di trafic light semabok x jauh dr petronas dan kfc yg baru di situ.Dgr cerita kereta yg melanggar diorg dr arah (bandar) depan  dan nak lurus,manakala abg long dan kak long dr arah muar/merlimau nak membelok utk ke bukit katil.Melalui ramai saksi cakap kereta yg melanggar itu sepatutnya dah berhenti sbb lampu hijau utk membelok sudah menyala.Abg long dan kak Long pakai keta kancil dan tgklah betapa teruknya keta diorg dan org yg melanggar tu xde apa2 cedera sebaliknya terus lari meninggalkan keta tu di situ.Dua2 kereta tu skrg dah ditarik ke balai Polis kandang,setiap lalu dan tgk keta tu bila blk dr hospital mesti sayu je rasanya.


Marilah kita sama2 berdoa semoga mereka berdua akan selamat.










12 ulasan:

ibuayu berkata...

semoga semuanya selamat dan cepat sembuh

MulutPayau berkata...

Semoga mereka berdua cepat sembuh...

Ibu Lala berkata...

Astaghfirullahalazim. Ngerinye tengok. Sy takut klw bw kete ni. Baca doa selalu. Nak nak klw drive malam malam.

Moga mereka cepat sembuh. Sian anak anak.

Rizziela berkata...

semoga abg long & k.long akan selamat...sian diaorang yg x bersalah kan

org yg langgar tu dah kena tangkap ker

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Semoga mereka cepat sembuh.

Fiza Rahman berkata...

Bertabah yer kak. Smoga mereka cepat sembuh.

nurbijen berkata...

Ya Allah, teruk juga kalau tgk pada keadaan kereta...
Moga kak Long dan abg long dipanjangkan umur dan cepat2 baik....

Myra Jay berkata...

semoga cepat sembuh

AuraFIza berkata...

Astaghfirullah.. Semoga kedua-duanya selamat dan sentiasa dalam lindungan Allah swt.. Amin.




Dah pernah holiday ke BALI tak?? Jom share experience!! http://aurafiza.blogspot.com/2014/02/great-moment-b-l-i-part-1.html

Maria Firdz berkata...

Nmpk teruk juga tu.. Mga cepat smbuh dan dipeemugkan urusan..

Cho Zila berkata...

membacajer dah terasa ngerinyer.. updateler cerita terkini...

PearlVelvet SueQys berkata...

sedihnya.. salam kenal, singgah & follow sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink