Sambung cite kat Sibu lg........ | ! My Lovely Family Blog !



Khamis, 31 Oktober 2013

8
Komen

Sambung cite kat Sibu lg........

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 31 Oktober 2013@3:26 PTG | Filed under

~ Assalamualaikum ~

Hahaha...ckp entry lps nak kembali aktif,tgk dah berapa hari baru nak update lg,hehehe......
Sebenarnya mood nak berblog masih malas sebenarnya.
Ok kak Nurul nak sambung entry yg buat kerja kat Sibu tempohari.
Sblm buat kerja tu pegi dulu pasar sentral di sini nak nengok apa yg lainnya
dijual di sana.Dari hotel berjln kaki saja sbb dekatkan Hotel Tanahmas ke sini.
Sapa2 nak dtg Sibu bolehlah duduk hotel Tanahmas nie sbb lokasinya di tgh2 bandar 
selain tu ada juga hotel2 yg lain di tgh2 pusat bandar.Cuma google je cari.

Bila kita bekerja dgn org yg minat nak pegi pasar nie kita pun sama ikut sekalikan......
Sebenarnya boss dan kwnnya yg sama kerja dgn kak Nurul di Sibu nie suka sgt nak pegi pasar
Jadi kita almost tiap hari mesti ke pasar.Diaorang nie adalah byk beli,kak Nurul plk
beli bila hari terakhir nak blk sini je.

Bagi menjawab soalan saudara abby tu bertanya di Sibu nie ada apa?bagi kak nurul
xde apa2 sebenarnya yg menarik di sini....takut plklahkan nanti dtg sibu tgk xde apa2kan.
Org Sibu jgn marah ya klu kak Nurul ckp camtu,klu marah nanti buatlah entry apa yg istimewanya
di Sibu ya! kak Nurul pun nak tahu jugak.......selain dr buah dabainya itu.......

Jom lihat gambar yg sempat kak Nurul ambik ketika pegi pasar sentral.

cuba teka ini apa?

sawi pahit yg comel,kat sini kak Nurul x jumpa lg.....

udang2 galah yg fresh ada yg masih hidup lg....


buah kalak yg juga xde di SINI......

ayam hidup yg dijual sekor2.

8 ulasan:

Cho Zila berkata...

bestnyer udangtu kalau masak mesit fresh sesangatkan...
tang ayamtu seram ler pulak..

Kesuma Angsana berkata...

tang udang tu yg paling best hehehehe

PakcikLie PCL berkata...

menarik tgk ayam jual bungkus hidup2..kat sini aBangla je suka beli ayam hidup mcm tu haha..

Ujie berkata...

Menarik..sbb tak sama mcm tmpt sendiri. Ada buah kalak..ada jual ayam bungkus mcm gitu..

Kakzakie berkata...

La... kesiannya ayam hidup tu kena bungkus macam sayur hihi...

izan mama mia berkata...

udanggggg...bestnyer..lor ayam siap berbungkus sian lak tengok

ros_reeza berkata...

buah dabai dah pernah makan. officemate ada bawa nasi goreng dabai baru baru ni..

hainom OKje berkata...

Best apa nurul kat Sibu tu...siap ada org jual ayam hidup hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink