Masa merubah segalanya........ | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 30 Julai 2013

6
Komen

Masa merubah segalanya........

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 30 Julai 2013@3:51 PTG | Filed under


~ Assalamualaikum ~


Salam Ramadhan buat semua kwn2 blogger,maaflah lama x aktif dlm dunia blog ini.Bukannya apa,mode masih ke laut yg teramat sgt. Hari nie dah 21 hari kita berpuasa,sekejap je rasanya masa berlalu,dah nak sambut raya. Macam mana persiapan raya kwn2? Masih tgh shopping baju raya ke?Kak Nurul dan family dah pegi hari minggu lepas tapi ada lagi yg x cukup,si kakak belum beli lg baju raya dia,Insya Allah minggu nie sempat lg.Nampaknya thn nie budget utk baju2 raya kurang sedikit berbanding tahun lepas,walau mcm mana pun syukurlah sbb ada juga budget utk baju2 rayakan,berbanding dgn org2 lain di luar sana yg kurang bernasib baik dari kita.


Berbalik cite raya nie,baru kak Nurul teringat kisah tahun lepas punya raya.Nie kisah hubby dan
 kwn2nya. Al-maklumlah bila musim raya nie mestilah ziarah menziarahi kwn2 sekolah yg dah lama terputus hubungan.Kembali untuk mengeratkan lg ikatan persahabatan yg dah lama jejaknya hilang.Mestilah excited nak jumpa dan berkumpul ramai2 di samping nak tahu perkembangan masing2 skrg.Adalah seorang kwn sklh hubby nie,kita pergilah rumah ibu dan bapanya ingatkan dia ada lg tinggal di situ,tapi dah pindah rumah sendiri,jadi x dptlah berjumpa dan bapanya adalah kasi no. telefon untuk dicontact. Bila dah dihubungi ok je dia dan ada lg seorang kwn sklh hubby nie dah tahu tpt tinggal kwn yg sorang nie jadi dia ajaklah pegi beraya ke rumahnya pd masa raya yg akan datang,tapi hubby dah terkena tahun lps sewaktu nak ajak kwn2nya dtg rumah member nie,dia dah call awal2 xyah nak dtg rumahnya,lupakan saja nak berkwn semua sbb dulu waktu masa sklh dah lepas biarlah lepas.Bila hubby dengar kwnnya ckp begitu rasa marah pun ada juga,tapi kena fikir rasional,mungkin kwnnya tu ada masalah sendiri yg kita x tahu......................
Hubby x cerita plk ngan kwn2 dia yg lain ttg kwn yg ini,itulah thn nie kwnnya yg lain tu dah planning nak pegi beraya rumah kwnnya ini.Hubby ceritalah  pd kwnnya  yg beriya2 nak dtg rumah kwn tu, agar cancel je planning nak beraya rumah kwnnya yg sorang tu.


Memang zaman bersekolah atau belajar adalah zaman yg indah dikenang dan dgn adanya fb/twitter atau laman sosial yg lain  skrg telah menemukan kembali kwn2 yg dah lama putus hubungan. Selain tu zaman belajar dan zaman kerjaya adalah sesuatu yg berbeza dan masa atau pun situasi masing2 boleh mengubah segalan2ya.Dulu masa belajar bukan main lagi 'best friend' tapi itu dulu,masa mengubah segala2nya,terimalah kenyataan itu.........


Harap x pening baca kisah kwn2 ini..............sbb byk word kwn2kan. 

6 ulasan:

Ujie berkata...

Ada pening sikit baca...tapi paham jugakla maksudnya.
Saya pun alami sendiri...sedih. Tapi itulah kan, manusia boleh berubah walau dlm sedetik.

ieda immi berkata...

saya pun moood update kadang2 ke laut kak .. nak2 sebuk ngan kerja sendiri nie huhu

Riedaffya ibrahim berkata...

oh..dia ingat time sekolah..berkawan time tu je la.. x baik buat camtu kan..silatulrahim sesama musli tidak pernah putus kan..dan Aidilfitri adalah pengeratnye kan..

Ema Johari berkata...

lama ema tak singgah blog kak nurul...selamat hari raya kak...mohon kemaafan sepanjang komen dan berentry dalam blog.

dela berkata...

akak pun mood Malas skrg ni..hhuu

Safiena Pina berkata...

Yalah Na.. masing2 molah hal dirik pun kinek tok. Keep in touch k? Kita duak tok jak yg aktif blog. FB pun aku sik berapa gilak ku semadi update hal2 blog n design jak..

Selamat Hari Raya ngan kitak sekeluarga Na. Maaf Zahir Batin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink