Jatuh motor lagi...... | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 30 April 2013

10
Komen

Jatuh motor lagi......

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 30 April 2013@4:16 PTG | Filed under

~ Assalamualaikum ~

Opis hari nie ada sunyi sikit sbb ramai yg cuti.Esokkan cuti hari buruh jadi
ramai yg dah ambik cuti isnin dan selasa dpt lima hari direct cuti campur ngan 
hari sabtu dan ahad lps. Kak Nurul hari nie kerja wlpn badan dan kaki nie
rasa  sakit.Begini citenya smlm dlm kul 9 lebih kak Nurul klr ambik si kakak
kelas tuisyen di Presint 9.Kak Nurul klr pki motor je,tu pun si Iyan nak ikut
juga dan hubby pujuk2 akhirnya dia x jadi ikut.Berhenti dr trafic light kat rumah tu
bila kak Nurul brake sikit je rasa mcm nak jatuh je,sempat dlm hati nie berkata  nasib 
baik x jatuh tadi klu x malu dgn ada sorang yg naik motor di seberang jln 
sana.Motor tu hubby  dah servis hari tu dan kak Nurul rasa memang x sedap
bawa motor tu sbb brakenya terlalu ketat..... Motor kak Nurul  yg  satu tu dan dah
hampir lima thn x cuci tu juga yg sedap kak Nurul bawa... Kenapa x cuci hampir
5 thn?Iyalah sejak pindah sini memang motor tu x pernah cuci.Motor tu
kak Nurul beli semasa belum kahwin lg hampir 15 thn dah usianya.

Sampai kat satu trafic light nie,lampu tgh hijau dan kak Nurul tgk ada satu keta hitam
tu dr arah jln sblh kiri terus membelok,tp kak Nurul tgk mcm keta tu jln lurus je
dan kak Nurul pun brake je tp sbb brake tu ketat xleh tekan mengejut dan kuat
jadi motor tu dah x balance,last2 kak Nurul jatuh di tgh2 trafic light,nasib baik
masa tu xde keta dan motor.Berapa minit baring tgh jln tu,xleh nak bangun sbb
dihembap motor dan kaki tersekat di celah brake dan handle kaki,ada
org dtg menolong.Rasanya byklah keta berhenti nak menolong dan melihat kak Nurul
 masa tu. Siap tanya ok ke x,luka ke,berdarah ke, dan mereka tlg tolak motor kak
Nurul ke tepi jln.Kak Nurul masa tu wlpn sakit ada rasa malu jugak dgn diorg
yg menolong tu.Siap ada sorang tu tanya helmet sapa plk satu tu(helmet tu dah
terpelanting jauh ke depan),helmet tu kak Nurul bawa sbb kan nak ambik
si kakak.  Nie adalah pengalaman kali kedua kak Nurul jatuh motor kat sini
dgn motor yg sama jugak.Kali pertama klu x silap thn 2011 masa tu minggu
cina nak raya, org ramai cuti sbb ambik berapa hari cuti dah dpt seminggu
direct cuti dan masa tu kitaorg cuti dibekukan.Kak Nurul jatuh betul2 dpn
simpang nak masuk parcel opis kak Nurul.Masa tu ada juga org yg sudi
membantu tlg angkat motor dan tanya ok ke x. Dah msk opis dan cal hubby
beritahu jatuh motor dan air mata xleh tahan2 jatuh berjurai jugak akhirnya
dan mlm tadi sampai rumah beritahu hubby tadi jatuh motor,hubby ckp 
kali nie x menangis plk.......(kali nie kak Nurul tahan betul2 air mata sbb x nak
tambahkan sakit hubby skrg nie yg tgh demam).Masa ambik si kakak kat tuisyen 
tu pun kak Nurul menahan sakit kaki nie,malas nak beritahu kakak yg
kak Nurul jatuh motor tadi dan blk rumah dgn bawa motor berhati2 serta slow 
stlh terbaring tgh jln.

Sampai rumah kak Nurul cuci kaki kejap dan sapu lutut dan kaki yg luka
tu,berdenyut2 rasanya bila terkena minyak gamat tu,memang sakit kejap
nak lipat kejap nak lunjurkan kaki mencari mana rasa selesa dan lastnya
tertido di ruang tamu semua kami anak beranak.

Pada yg tolong kak Nurul mlm tadi dan kak Nurul pun dah lupa muka2 diorg 
(maaf) terima kasih semuanya,sungguh prihatin rakyat Malaysia esp yg tinggal di Putrajaya.............




Sinilah kak Nurul jatuh........klu lalu jln nie mesti akan teringat.

10 ulasan:

izan mama mia berkata...

lor.. nasib tak teruk..cian..mg cepat sembuh

BUI JUNAIDI berkata...

ADUSSS,SAKIT..KMK DOLOK PUN PERNAH BEBERAPA KALI GUGOK MOTOR,SAMPEI LEBAM2 BADAN..EMBAK G BERURUT KAK..

hainom OKje berkata...

Alahai siannya NA....nasib baik tak de keta masa jatuh tukan.. Syukur!

Kesuma Angsana berkata...

aduhai kesiannyer...

Riedaffya ibrahim berkata...

ala siannye kak...harap2 xde ape2 la...

Rai Ourkizuna berkata...

ya allah kak..nasib baik tak apa apa dan ramai warga prihatin yg membantu..

Cho Zila berkata...

Syukurlah selamatkan.. hanya Allah yang memelihara kita.. kalau belum waktunya memang takkan ada kereta yang lalu masatukan.. Syukur Alhamdulillah... nasib gak sorang takder anakkan... kalau ada lagiler rasa sedihkan..
Saya adalah penunggang motorsikal tegar...

Ibuhani berkata...

sib baik x apa2......alhmdllh......ht2 ye lain kali

Mimie Najib berkata...

siannya akk..saya dulu pernah jatuh moto tahun 2004.. sampai ke sudah dah tak berapa berani bawak moto.. pegi mana2 bawak kete je..

fazianbatrisyia berkata...

bahye...sy takut naik motor lalu jalan besar2...kalau tempat berlaku tu mmg akan terkenang...

Sy terkenang abg meninggal sebab accident motor...agak fobia tgk org lelaki berjaket naik motor...akan terfikir arwah abg saya...betapa sakitnya dia waktu....langgar lari pulak tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink