Hepi belated besday kakak | ! My Lovely Family Blog !



Khamis, 14 Mac 2013

22
Komen

Hepi belated besday kakak

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 14 Mac 2013@10:47 PG | Filed under

~ Assalamualaikum ~


 Tanggal 3 Mac,12 tahun yg lalu,dlm kul 10.42 pagi lahirlah puteri sulung
kak Nurul di Hospital Besar Sibu. Pengalaman pertama bersalin yg amat
indah bila dikenang.Semuanya kena belajar dan lalui sendiri.
Maklumlah jauh dgn MIL dan ibu sendiri dah lama tiada.
Kakak pun ada sorang kat Sibu tp tinggal ngan family dia dan
jarang jugak berjumpa.Ingat lg masa pengalaman jaga dia kena jaundice
sampai kena marah oleh doktor dan pengalaman nak menyusukan dia,
kak Nurul nie jenis susu yg lambat klr spi 2-3 hari baru ada.
Sbb susu xde tu le dia x pandai nak menghisap,nak bagi  dia pandai
mengisap puting tu pun satu cabaran juga tau bg ibu2 yg baru bersalin.

Kul 3 pagi tu kak Nurul memang dah contraction,tapi x tahu itu tanda
nak bersalin sbb xde pun klr darah cuma lendir2 sahaja.Sampai kul sembilan
baru nak pegi hospital sbb dah x tahan dah.Sampai Hospital kejap je 
dah bersalin,syukur alhamdulillah semuanya lancar kak Nurul bersalinkan
 keempat2 cahaya mata.



*Selamat hari lahir yg ke12 thn buat Nurul Nazhirah Izzati.

*Semoga sihat selalu dan jadi anak yg solehah,
berjaya dunia dan akhirat.

*Semoga kakak jadi pembimbing yg baik buat adik2 semua.

*Belajar rajin2 sbb thn nie dah UPSRkan!

*Semoga berjaya buat kakak.



Buat kakak mama buatkan bluberry cheese kek ya.

Bluberry Cheese kek yg tiga mlm buat baru siap,mlm pertama bakar,mlm kedua deko dan mlm ketiga sambung lg dekonya.



Karipap dan cekodok menu tambahan

Sapa tahu nie apa?

Parcelis Nenas

Ayam masak merah

Nasi tamato

Inilah rupanya bila kek itu dipotong

Buat mkn ptg sikit,sbb bekfas dah lewat,MIL masakkan nasi tamato tu.Semua family ada masa nie.

22 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya

cheqna berkata...

char kuey ke tu kak??
happy belated birthday kakak
moga sentiasa dilindungi Allah

:: Mrs.Eady :: berkata...

meriah nyer!!

Aju Mohit berkata...

alamak terbaiklah kak!!! suka itu cakoi!!!

happy belated birthday to kakak

Daddy Ziyyad berkata...

Hepi besday Nurul Nazhirah Izzati !!!

Tu kuih cakoi..:)

QA's ~ mamapapa berkata...

hepi brithday kakak..seronoknya dpt mkn kek yg mak buat sndri :)..seronokkn kak,,..kenang2 kmbali,,pngalaman bersalin sulung :)

Ibuhani berkata...

Semoga kakak diberkati Allah SWT dunia akhirat!

Kesuma Angsana berkata...

amin2.. happy belated birthday ye kakak

Riedaffya ibrahim berkata...

happy besday kakak..jd anak yg solehah ye..pandai akak buat kek...cantik..

~~*Lady Salwa*~~ berkata...

Pandai akak buat kek...

Eh, sama la nama yg belakang sekali tu ngan nama anak saya.. Izzati... :)

mama aryan berkata...

hepi belated besday kakak..moga menjadi anak yg berjaya didunia & akhirat ye..

kak nurul, tu kuih cakoi kan..sedap tu

hainom OKje berkata...

Hepy bezday untuk kakak Nadzirah jugak...moga jadi anak yg solehah

ieda immi berkata...

eppy bday juga buat kakak !
semoga jadi anak solehah ! .. aminnn ;)

[PCL] berkata...

banyaknye makanan...nampak cakoi tu !

Ujie berkata...

Happy belated birthday utk anak akak!
Moga bahagia dunia akhirat.

Yg tu..cakoi kan? Biasa org jual agak besar.

Kek akak tu menarikla..dh mcm beli kat kedai!

nurbijen berkata...

Happy birthday kakak... moga mendapat keputusan yang cemerlang dalam UPSR nanti.... amin!

kak nurulm sedapnya char kuey tu.. kena belajar ni cara nak buat.. terliur tgk pic tu :)

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah dan happy besdya buat kak Nurul ye.. Moga membesar menjadi anak Solehah ;D

are_lin@yu berkata...

wahh dah besar ya anak akak..semoga mnjadi kakak yg baik..mcm ayu jgk..ank sulung..hehe

aizu's life berkata...

epy bday kakak.. gud luck 4 upsr yer.. moga dpt result cemerlang :)
nmpk best je kek tu.. yummy..

Mrs Velentine berkata...

happy birthday

wan nurul hezrina abd halim berkata...

sedapnyer=)hepi belated besday kakak=)

Ibuhani berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink