" Contest Kaca Mata PapaMifz.com " | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 12 Mac 2013

10
Komen

" Contest Kaca Mata PapaMifz.com "

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 12 Mac 2013@5:59 PTG | Filed under

~ Assalamualaikum ~


Hari nie dah 12 hb dan  15 nanti dah tutup contest kaca mata PapaMifz.
Memang nak join juga contest nie sbb kak Nurul pun bermata empat,rugi x joinkan!
Tapi itulah nak join last2 minit plk sbb xde idea langsung nak menulis wlpn PM dah 
bagi point2 yg ada dlm entry tu.


  • Apa jenama bingkai kaca mata sekarang?
  • Anda beli kaca mata tersebut dimana? Apa nama kedai??
  • Kanta kaca mata jenis apa yang dipakai sekarang?
  • Pengalaman manis atau pahit sepanjang berkaca mata?
  • Harga kaca mata tersebut?
  • Anda menyesal beli kaca mata tersebut?? Kenapa??



Apa jenama bingkai kaca mata sekarang?

Ok skrg nie kak Nurul pakai kaca mata yg xde jenamalah nampaknya,hehehee.....
sbb biasanya bingkai kaca mata org ada tertulis di tepi bingkainyakan,ada jenama
Bonia,jenama Ray-ban dan sebagainya,masalahnya jenama mata kak Nurul tu dah
hilang mungkin terhakis sbb dah lama dah pakai.Kak Nurul dah x ingat apa 
jenamanya..........boleh diterima x jwpn nie PM?,x tahu jenama bingkai kaca mata sendiri,huhuhu.






Anda beli kaca mata tersebut dimana? Apa nama kedai??

Kak Nurul beli kaca mata nie di kedai  Axis Eyewear.
Sbb kak Nurul beli kat situ sbb dekat aje rumah MIL dan kat Pekan nie xde
pilihan kedai lain selain kedai nie je.






Kanta kaca mata jenis apa yang dipakai sekarang?

Tentulah kaca mata jenis rabun jauh,sbb kak Nurul nie rabun jauh,tp berapa degree
kak Nurul lupa lagi berapa,huhuhu.......(memang x prihatin betulkan dgn mata sendiri)
Klu cikgu tanya berapa degree dan jwpn x tahu memang dah kena cucuk mata dah,tp takkanlah
ada cikgu yg kejam camtukan,lawak saje2 je.

Inilah kaca mata kak Nurul yg pakai skrg,waktu nie dekat nak raya skrunya tertanggal dan hilang,tp  dah tukar skru  lain,boleh pakai lg.


Pengalaman manis atau pahit sepanjang berkaca mata?

Ok pengalaman manis dan pahit berkaca  mata rasanya xdelah kot.Cuma.......
Kak Nurul perasan waktu sekolah dulu klu kak Nurul pki kaca mata memang
akan nampak cantik dan lebih confident,tapiiiii......,itu dulu skrg waktu dah betul2 kena pakai 
kaca mata nie dah terbalik plk,tahukan maksud kak Nurul tukan.Tapi nie pun boleh dikira
pengalaman maniskan lebih kurang seminggu berkaca mata memang rasa mata nie berehat
sangat sbb boleh tgk dengan jelas,tanpa kita paksa mata seperti kecikkan mata klu nak nengok
jauh(sblm berkaca mata).Jelas sejelasnya,dah x pening2 lg rasanya.
Pengalaman pahit plk mungkin mula2 nak pakai kaca mata nie rasa macam terkongkong
plk mata sbb x biasa lgkan,dan yg kak Nurul masih ingat lg kwn seopis kak Nurul ada
ckp kak Nurul mcm org tua plk berkaca mata.Mungkin sbb selama nie kwn tu dah biasa
tgk muka x berkaca  mata,tiba2 plk pki depan dia ke hulu ke hilir......... 



Harga kaca mata tersebut?

Kak Nurul dah lupa plk berapa harga sebenar kaca mata nie,tp klu x silap dekat RM500kan.
Kak Nurul x berapa nak ingat sbb yg byr hubby jadi tentang harga tu memanglah x ambik 
pusing sgt,lainlah klu sendiri bayar........


Anda menyesal beli kaca mata tersebut?? Kenapa??


Takdelah nak menyesal beli kaca mata nie,sbb pilihan bingkainya semuanya kak Nurul pilih sendiri.
Mula2 kak Nurul pilih bingkai yg kaler putih2 gitu,bila kaca mata tu dah siap dan kak Nurul try,alamak
mcm apa ya,x tahu nak ckp,jadi kak Nurul tukar bingkai lain.Mula2 tu kak Nurul ada tgk seorang perempuan nie pki bingkai kaler putih nampak cantik,tu yg kak Nurul pun perasan nak buat 
camtu juga, Mungkin perempuan tu nampak cantik dan kena dgn mukanya bingkai putih sbb kulitnya yg putih dan bentuk mukanya pun sesuai. Tapi skrg dah dekat lima tahun pakai bingkainya pun
ada sikit2 tertanggal dia punya cat,wlpn kak Nurul jenis org yg cermat pki sbb lepas pki memang letak
dlm bekasnya,mungkin dah lamakan.Klu dibandingkan dgn hubby sama buat dengan dia setakat nie
dia punya kaca mata rasanya dah lima atau enam kali bertukar sbb pecah kena pijak waktu sembahyang
kat masjid,sbb kena tarik ngan anak,terjatuh dan sbb lain yg kak Nurul dah lupa.



* Nampaknya siap juga entry nak masuk contest anjuran PM nie.
Ok bagi kwn2 yg nak join tu blm lg terlambat ada tiga hari lagi,jom......



10 ulasan:

Papa Mifz berkata...

salam kak...terima kasih sebab sudi join contest PM...semoga berjaya yer...:)

Ema Blog berkata...

good luck kak

sal ya berkata...

gud luck.

QA's ~ mamapapa berkata...

gud luck ye k'nurul :) sy pun dh berbelas tahun pkai spek..klau smpat tringin jgk nk join :)

Kesuma Angsana berkata...

gd luck yer

mama aryan berkata...

semoga berjaya kak nurul..

hainom OKje berkata...

gud luck ye

nurbijen berkata...

cerita menarik... good luck kak Nurul :)

Saya pakai spek masa form 4 kalau tak silap.... entah macam mana, skrang tak perlu pakai dah.. dulu tetiap hari makan jus carrot masa belajar, tu mata jadi ceraj kot... hehhehe

Myra Jay berkata...

Good luck ye ;D

wan nurul hezrina abd halim berkata...

nak join asik tak menyempat jew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink