Izzat dan Iyan dah sekolah | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 7 Januari 2013

10
Komen

Izzat dan Iyan dah sekolah

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 7 Januari 2013@4:34 PTG | Filed under
 ~ Assalamualaikum ~


Nampaknya ketinggalan sungguh kak Nurul nie. Kwn2 semua dah update anak2 mereka yg baru memulakan alam persekolahan,kak Nurul plk baru nak terkedek2,emak sapalah nie,hehehe......Ok thn nie Izzat anak kak Nurul yg no.3 tu dah sklh masuk thn satu sama ngan sklh abg dan kakaknya.Sblm nie dia bersekolah tadika kemas di kpg bersama neneknya.Bila Izzat dah ada sini bersama kak Nurul sefamily mcm dah lengkap satu family.Syukur alhamdulillah Izzat x kekok utk tinggal ngan kami wlpn dah empat thn dia duduk ngan neneknya. Mungkin sbb selalu blk kpg almost every week,jadi xdelah rasa jauhnya kasih sayang tu.Wlpn x tinggal ngan kami,jika ada sesuatu aktiviti contohnya nak gi mana2 mesti kami ambik dia kat Melaka dulu spt nak pergi utara mesti hubby ambik dia dulu baru kitaorg pergi,x kisahlah pun wlpn penat sbb nak memastikan dia ada bersama dan dia x rasa tersisih.Mula2 dulu waktu nenek dia jaga kak Nurul preg.izzyan,memang rindu2 sgt ngan dia yealah waktu tu dia baru dua thn. Bila kak Nurul rindukan dia,kak Nurul mesti ingatkan diri bahawa neneknya bela lebih baik dr kak Nurul. Barulah terubat rindu tu.Kawan2,siapa yg nak berpisah ngan anak2 kecuali dgn keadaan yg x mengizinkankan!!.


Ok cerita izzat pegi sklh,nie gambar dia pegi orentasi pd 29 Disember hari tu.Tgk dia ok je,adalah dua tiga org budak yg menangis,tgk tu ada wartawan interview kwn Izzat yg duduk dpn dia tu menangis......Hari orentasi nie diorg diajar oleh guru2 camne pergi kantin beli makanan........tu yg penting makan,di samping tu ditunjukkan semua mana kelas,dewan bilik guru dan tandas. Hari isnin sekolah sebenar si Izzat nie boleh salah masuk kelas dlm satu hari jugaklah,bila keesokkan harinya baru  cikgu kelasnya mencari suruh masuk kelas asal,hubby ingatkan dia dah pindah kelas.Izzat2.....Hari pertama juga dia beli makanan bayar RM1dan RM1 lg dia bayar sudu.......dia ingatkan sudu tu kena bayar.Nasib baik dah beli makanan dan air kak Nurul dah bekalkan.Duit saku dia kak Nurul beri RM2 je hari tu. Macam2.....Hari nie plk thgri Hubby cari dia sbb nak ajak mkn dan tukar baju kafa,tau tak jumpa dia kat mana,rupa2nya dia bermain bola kat dlm dewan tu sampai berpeluh2.Jadi pesanlah ngan dia tghri mesti terus tunggu mama dan ayah kat kantin jgn nak main2 lg,iyelah masa kita rehat bukannya pjg 1 jam je tu pun selalu jgk terlajak lbt masuk opis tghri.hehehe.....

Cerita Izzyan plk sudah bersekolah kat nurserynya yg lama,cuma kak Nurul pg htr dia kat nursery biasa nanti  cikgu bawa dia naik keta ke sklh tadikanya.Pelat masih pelat lg,tp ada perubahan sikit. Good luck pd semua anak2 mama.

Hari orentasi.....

wartawan dr ntv7 tgh interview budak yg baru lps menangis

Izzyan dgn uniform tadikanya Izzat dgn uniform sklhnya.

Sblm pegi sklh hari pertama 2013 kita ambik gambar dulu......



10 ulasan:

Anum berkata...

so cute

Noura Qifays berkata...

@Anumhehehee..comel anak2 akak...selamat menempuhi alam persekolahan untuk anak2 akak :)

[PCL] berkata...

salam singgah.., sibuklah mengurus anak2 sekolah yer...

aQu Mad berkata...

kenak ow miak kecik baruk masok sekolah mesti nangis. hehe

Rai Ourkizuna berkata...

hahaha..comel izzat.. bayar sudu rm1.. nasib baik dia tak bawak balik terus sudu garfu tu.. since da bayar kan..

Ema Blog berkata...

siap ada wartawan..masuk tv lah nanti...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ berkata...

seronokkan bila anak2 gi sekolah macam2 ragam dan kerenah kan...

Riedaffya ibrahim berkata...

comei izyan dgn uniform baru ye...amboi sempat melaram mak ngan anak2 sblm pi sekolah kan,..

sal-nurbeena berkata...

Uiii meriahnya Kak Nurul anak beranak bergambar nak ke sekolah. Semoga semua belajar rajin2 ye


















sal ya berkata...

budak2 ambik masa jugak nak belajar beli makanan. saya plan nak bg bekal je kat dia orang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink