Sedapnya bluberry cheese tart | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 24 Oktober 2012

24
Komen

Sedapnya bluberry cheese tart

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 24 Oktober 2012@5:23 PTG | Filed under
~ Assalamualaikum ~

Sebelum cite pasal chesse tart nie,kak Nurul mohon maaf
sbb xleh lg nak gi melawat rumah kwn2.
Hari isnin tu bukan main lg monday blues kak Nurul nie yea.
Smlm dan hari nie  dah mula bz plk,sbb tu x dpt
lg nak gi jenguk rumah kwn2 semua.

Dua hari lepas hubby ada beli cheese tart nie kat member opisnya.
RM45 satu bekas,berapa biji dlm tu x tahu,sbb tanya ngan
hubby dia order je x tahu berapa biji semuanya dlm tu.
Hubby order satu bekas lg buat adik ipar di kpg
yg tgh mengidam tart nie.

Balik kerja ptg smlm sambung lg mkn tart nie dgn anak2.
Pagi tu si Izzyan siap bawa bekal tart nie  ke taskanya.
Kak Nurul bekalkan 6 biji buat dia.Ptg ambik dia kat
taska teachernya ceritalah habis tart tu dia mkn semua.....sedaplah tu.
Siap teacher tanya siapa buat,jadi si Izzyan jwblah mamanya
yg buat, pandai ko iyan yea jual nama mama yg x pandai buat
apa2 tart nie....malu mama tau ngan teacher tu.Pagi tadi 
siap dia sendiri cari bekas dlm kabinet nak bekal lg kek nie
(si Iyan sebut tart nie kek). Naik jenuh juga kak Nurul
nak memujuk dia ckp yg kek tu dah habis,siap tunjukkan
dia bekas yg kosong lg,nasib baik dia x tgk tart yg satu
bekas lg dlm peti ais tu,tu org mengandung punya x boleh
nak ambik nanti meleleh air liur sepupu iyan yg sorang nie.
Dahlah pagi kita nak cepat klr dr rumah,last2 nasib baik
le ada satu bungkus jelly yg x buka lg boleh pujuk
dia,huhuhu...........sedap sgt ke cheese tart tu?
Insya Allah klu mama rajin nak belajar juga buat tp
x tahu bila..........kwang3x.



dscn2586
Imej dr google.


P/S:Terima kasih pd semua yg mendoakan semoga Iyan dpt tadika dekat dgn 
opis kak Nurul nie,Insya Allah dgn berkat doa kalian dimakbulkan Allah SWT.



24 ulasan:

Kesuma Angsana berkata...

wah sedap tu.. insyaAllah yek!

izan mama mia berkata...

wah..sedapnyer tart

◕ Kawaii D Y S H A ◕ berkata...

sdapnya kak... nak cube la bt nanti

MulutPayau berkata...

cheese tat memang sedap..
Lepas ni mamanya kena belajar buat tart...

Aju Mohit berkata...

yuuhuuuu sedapnya kak, rasa cheesenya tu sedap je kan ;). aju pon suke mkn cheese tart ni

Ena's Palace berkata...

suka mkn tart tu..
time raya mesti beli...
stok tuk ibu ngndung la ni yer..hehehe

lizz berkata...

ermm sedapnyer chese tart..anak2 memang suker makan chese tart termasuk maknyer jugak..kan..

rieda_ffya berkata...

baru duk plan nak order cheese tart untuk majlis harijadi kakak kat sekolah...akak lak citer hal tart..nak kene tempah le..

Myra Jay berkata...

Adehhh, peberet jugak nieh :D

Rai Ourkizuna berkata...

budak budak kalau dapat benda sedap camtu la kak..habis satgi dia mintak lain pulak..sampai meleleh air mata.. haru sungguh..

ieedaz @ mama_isha berkata...

sy tak pernah rase tart bluberry ni slalu makan tart nenas je..tp nmpk cam sedap je..hehe

syiela berkata...

sedapnya kak... nyum nyum

ct rahani berkata...

my feveret jugak kak.. tp x reti nk buat.. klu nk makan beli jelah.. hehe..

Kathy Tuah berkata...

asal benda bercheese nang nyaman..hehe..btw, slmt hari raya aidiladha kak :)

Sue berkata...

Nak juge...nak juge. Sedap ni!

eLL berkata...

sedapnya. beruntung akak pandai buat. salam aidil adha ye kak, buat akak sekeluarga.

PinkUmmi berkata...

one of my feveret tart...huhu

Ros berkata...

Assalamualaikum Nazayiena,

Chesse tart ni memang sedap...Kak Ros pun suka makannya..

9n0L4 berkata...

lame dah tak mkn niii. terliur pulak menengoknyeeeee. ;)

Myra Jay berkata...

Adehhh sedapnya...
Terus rasa teringin nak makan :)

Nora Karim berkata...

Amin... kak nurul buat pastu bagi kawan2 rasa.. hehe

sal ya berkata...

saya suka cheese tart tp blueberry kureng. yg sedap mesti pada kulitnya.

Fifi Nadhrah berkata...

kak nurul.. tu menu wajib rumah saye tiap2 kali raye.. tapi buat sendiri.. tapi 'rumah' die beli je.. tak larat nak tekan2 kat acuan buat rumah die..

Masya berkata...

wahhh gebunya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink