Kamera AES | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 30 Oktober 2012

31
Komen

Kamera AES

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 30 Oktober 2012@4:49 PTG | Filed under
~ Assalamualaikum ~

Raya haji dah pun berlalu,semoga semua umat Islam yg mengerjakan
haji di Tanah Suci sudah pun mendapat haji yg mabrur.
Kwn2 pula dah berkorban ke?berapa ekor korban thn nie
di kwsn kwn2 semua dan dpt x daging korban? hehehe.....

Ok dah habis cite raya haji tu nie plk setiap pagi kak Nurul klu
 pegi kerja dan htr anak2 ke sklh
mesti melalui kamera AES,apa kamera AES tu ya kwn2.
Mesti dah tahu semuakan sbb byk diperkatakan di dlm media2 massa.
Sistem Penguatkuasaan  Automatik atau englishnya Automated 
Enforcement System  (AES) mula dikuatkuasakan  pd 23 September
 2012. Klu lalu je  kat kamera AES tu mesti di bawah 70 km/j klu ikut 
signboard di tepi jln tu. Lepas dah lalu kamera AES tu kak Nurul tgk 
berdesub lg kebanyakkan keta.

Jom tgk video nie lebih kurang sama je cam kamera AES,tp kamera
nie boleh berjln,mula2 tgk ketawa juga,ada juga org yg camnie yea.
Dia nie namanya Remi Gaillard dr.Perancis.


31 ulasan:

Anum berkata...

hahhahhaa

Aju Mohit berkata...

hahahhaha mvam ni pon ada ye, kalau lalu kat aes tu rasa nak serkup ngan guni je heheheh

Nur farahiza berkata...

hadoyai , hahahah , macam macam ragam

9n0L4 berkata...

takleh bwk laju la lps ni. huhu.

~ yus ~ berkata...

takde kejelah mamat tu...hihihi

eLL berkata...

hihi, bukan ke penggunaan AES ni ditangguhkan kak?

Nazayiena berkata...

@eLL
Rasanya ramai pihak x bersetuju dan masih hangat dibahaskan di parlimen.

Kesuma Angsana berkata...

tak sukalah aes ni hehehe

Daddy Ziyyad berkata...

AES ni ada tempat yg tak sesuai di Malaysia..contohnya macam isu yg dibangkitkan penduduk di satu kawasan berhampiran sekolah...sentiasa 24jam 365 hari setahun kamera AES tu akan detect org yg pandu > 35km/j...Padahal kalau cuti sekolah/waktu malam, tiada pelajar pun...

aizu's life berkata...

AES ni bagus.. sbb smue org akan slow.. yg paling best, time malam.. flash camera tu punye la terang. sronok tgk lampu2.. heheheh

Qhaifa Nur berkata...

hubby tak suka AES ni, byk keburukan katanya, pernah cuba try bawa dgn kelajuan yg dibenarkan mmg lambat sampai dan mcm2 lagi...
kebaikan tetap ada.....

hainom OKje berkata...

Tak korban Kak Nurul.... tapi alhamdulilah dapat jugak merasa daging korban!

hainom OKje berkata...

Tak korban Kak Nurul.... tapi alhamdulilah dapat jugak merasa daging korban!

Cikgu Ma berkata...

saya belum penah kena...harap2 tak kena la,...hehe

ieda berkata...

aduhh macam2 jenis ;)

syiela berkata...

kekekek ada juga yg camni...

kalau laju2 kawasan tu mmg femes la keta nanti :)

Tihara berkata...

as salam

saya tk epnah jumpe lg kamera tu..taw kang dapat saman :)

rieda_ffya berkata...

kelakr....last2 dia yg kena...heee

Papa Mifz berkata...

kalau diletakkan kat tpt bukan high risk mmg tak berapa praktikal la kot kan...

Bui Junaidi berkata...

KAT SITOK PUN ADA KAK..YALAH MAOK HATI2 KAN

Nora Karim berkata...

hahahah

ieedaz @ mama_isha berkata...

Hahaa mcm2 :-)

Bitt (doubeIS) berkata...

hahaha tu la ada layan haritu...lawak jek
salam kenal :) 259 :)

sal ya berkata...

sabar je la.

Kakzakie berkata...

Hihi... macam-macam kisah.

Tapi itulah Nurul depan kamera semua behave well dah lepas berdesup balik..

are_lin@yu berkata...

baru lepas dgr ni first time tgk..hihi..

Fifi Nadhrah berkata...

kak nurul.. sape la yang dalam kamere tu kan.. hihi.. comel je lari2..

Rai Ourkizuna berkata...

macam macam..hehehe..

PinkUmmi berkata...

gila kentang punye org

qemaishak berkata...

mau asik kena ngan aes ni sebab lau jln clear xdenya bawa ikut had laju huhu

Masya berkata...

hati² ade yg memerhati hihihihihi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink