Kisah beli susu | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 23 Mei 2012

44
Komen

Kisah beli susu

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 23 Mei 2012@1:29 PTG | Filed under
Assalamualaikum........

Petang smlm lepas blk keja kami anak beranak pegi
lg Alamanda wlpn ptg isnin tu dah pegi.
Ptg isnin tu nak betulkan klip jam tgn hubby je sebenarnya.
Meleret sekali pegi ke carre4 pulak sbb nak beli
tisu je utk keta dan di rumah.
Jadi xdelah nak beli barang dapur sgt.
Lepas blk dlm keta tu aku bilek2lah katalog
carre2 yg aku ambik tadi,baru perasan ada offer
susu dumex(izzyan dan Izzat minum susu nie) RM18.95
klu x harganya biasa RM23 lebih,dpt lg free give 
heritage tin setiap satu pembelian.
Selain tu aku beli sunlight offer 2 botol RM8
klu x satu harganya dekat nak RM5 kot......
Beli Dynamo sekali yg 90 cucian tu offer harga RM13.60.
Offer tu spi hari khamis nie je.
Aku bayar pecah dua dgn hubby sbb susu dan sunlight 
tu limit 2 botol je utk satu family.
Macam hari tu juga ada sekali offer kat Mydin
susu Izzyan RM16.99 jadi aku bayar dua kali
manakala hubby sekali.Nasib baik jaga yg ada
dpn pintu dan cop kita punya resit pembayaran
tu x perasan aku,klu takkan kantoi.
Rasanya bersalah ke klu beli cara camtu,kita byrkan.....
Disebabkan nak beli susu dan barang2 lain tu rela
pegi ke Alamanda 2 kali berturut2 wlpn dlm Alamanda
tu bukan main lg panas sbb diorg tgh service ekon.
Moral of the story kena check betul2 offer yg
ada dlm katalog tu sblm meninggalkan pasaraya 
manalah tahu ada offer berganda2 bg brg yg kita pki selalu
tetapi boleh simpan lama dan xdelah 
nak buang masa,minyak keta dan byr parking lg semata2
nak beli beberapa brg tu aje.
Panjang plk entry pasal susu dan sunlight nie,huhuhuhu.







Beli susu dpt free give tin nie sempena 54 thn kot Dumex,tp x tahu lg nak simpan apa.

44 ulasan:

kakcik berkata...

Dah alang2 ada offer, eloklah grab saja kan? :)

ainnoraini berkata...

kalau kakain pun ambik peluang yg ada semua tuu..mmg ber baloi...

Tihara berkata...

sape cepat dia dapat kan..berbaloi2 tu..lawa free gift tu..mcm bleh buat abung kan :)

Kazman / Sue berkata...

ala... biasa la tu... kalau kami pun sebat je bila ada offer... hee3x

ct rahani berkata...

sy pun dpt 2 tin susu beli susu dugro ari tu.. x tau nk letak apa.. murah la kak sunlight tu dpt rm8 utk dua botol.. biasa sy beli rm5++..

syiela berkata...

saya kalau jumpa ni kak nurul mmg rembat la setakat mampu. sanggup keluar masuk kami laki bini.tapi lepas tu bayar kat cashier lain la pulak..setakat ni tak pernah kantoi lg la :)

rieda_ffya berkata...

sy pon rajin wat camtu...dpt kite wat stock sis...bekas susu tu comei le..bole taruk biskut..

Lynn berkata...

Haah..memang bagus akak ni tau..lynn pun dulu sukalah jugak buat cam tu..sejak duk umah mak nie..dah tak best shopping..sorang2..huhu..

Azian Elias berkata...

salam kenal.

kalau akak pulak ada 3 heroes, tiga2 akak guna kan. buat 3 receipts..heee.

Norzie hany berkata...

Salam Nurul.
Sis pun selalu buat mcm tu time offer.cantik la free give tu.

Teratak Hami berkata...

amboiiii... simpan stok utk berapa bulan tu???

Daddy Ziyyad berkata...

takde lah salahnya buat macam tu..tu kreativiti kita guna peluang yang ada, bukannya mencuri..in fact teknik belian macam ni lah yang paling bagus, dan kita sebagai pengguna kena amalkan :)

Cuba tgk siri Extreme Couponing kat channel TLC tu :P

IntaNBerliaN berkata...

eh.. murah pulak sunlight ek.. ada offer ek..

Yumida berkata...

murah kak hoooo....mun nemu kat mukah tok..nang ari2 mok ngabas kedei ya...tp usaha ktk return blt kedei ya nang berbaloi kak...murah...rugi mun ketinggalan..nasib bait hb ktk sporting kak hooooo..hihi

Aju Mohit berkata...

Wahh buat stok ye, mmg berbaloi klu beli masa promo kan kak

Nuwairani Ismail berkata...

salam kenal....hihih....kalau nani pon jenis yang sama. asal ada offer je mesti beli! selalunya sabun basuh, softener la. sampai ada 3 pack dah kat rumah ni ha. padahal untuk guna sorang aje. tapi tak kisahla. ini yang dikatakan bijak berbelanja.

Masya berkata...

bile offer haruslah memborongkan huhuhuhu... bulan ni dah x beli dumex x dapat hadiah tin tu.. sobb.. sobb..

Kathy Tuah berkata...

kmk mun masuk tesco kah, econsave kah nang nangga katalog lok..tp kdg2 xda juak katalog cdak..huhu.. tp mun ada murah nang bergaut jak meli.. sbb pasya ntah bila gik nya ada murah nak..

gadisBunga berkata...

sebenarnya itu mmg cara berjimat. nak nak pulak benda yg memang kita pakai.

Masz Sidek berkata...

family kmk pun molah kedak ya juak mun brg limit... bayar asing2... dpt save sikit bajet...

Bui Junaidi berkata...

KACAK JUAK FREE GIFT DUMEX YA..
KMK X KAK,MS OFER PUN KMK BELI SECUKUPNYA SBB OFER YA AKAN SENTIASA ADA..HEHE

Munnafendy berkata...

bila ada offer,mata mmg tbuka luas je kak...rembat je bnda2 yg mmg kita pakai hari2 tu

m.u.l.a.n berkata...

yezzaa... kalo offer tu biar amik lebih sikit.. harga barang makin mahal pulak..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

xpe kak.. kita bayar..bukan mencuri..

wahida berkata...

eh, klasiknya tin tu...

MamaEma berkata...

kalau ema pun akan buat camtu..dah limitnya sikit..time offer nilah nak kejarnya..lagipun bukannya kita mencurikan... cantiknya bekas susu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

cantik tin-tin dumex tu..buatla letak biskut ke apa

anisalya berkata...

time barang murah mmg seronok shopping.

Rinna berkata...

Kalau murah apa salahnyaa berulang ke sana.. jimat duit kan.. :)

LYAfrina berkata...

time mrh2 n ada offer cam ni la waktu tbaik nk mborong..

Citarasa Rinduan berkata...

tak salahlah..
bagi ayu okey tu..

lagipun kita guna peluang ya ada sebaiknya....

Kakzakie berkata...

Nama pun offer tak rugi selagi ada peluang nak beli...

Cantiklah tin dumex yg free gift tu. Boleh buat simpan rempah-ratus...

MulutPayau berkata...

mmng berbaloi soping time offer....

Memang cantik tin2 dumex tu....

Asmara berkata...

berbaloi beli byk kalau murah. ok kot takat 2x je. ;D

teratai berkata...

Betul tu time offer ni kena beli:..jimat belanja

9n0L4 berkata...

bersusun susun sabun sunlite. hehe.

eLL berkata...

hihi. saya pernah nak beli susu ni semata-mata sebab dapat box tu (tapi anak tak ada, nak bagi sape minum). haha

eita berkata...

rasa hari tu dah komen..hilang lah plok...

masa offer ni lah nak beli banyak2..
hehehe...jimat..

Dieyna berkata...

comey pulak bekas tu kak.. hehe

biasa dah, lain yang nak dibeli, lain pulak yang dibeli.. haha yang penting offer kan kak...

Masha Meisters berkata...

salam kenalan kak...cantikla belog akak ni..nice..sweet..macam nak mkan je..hihi

Beautiful Salina berkata...

comel la pulat gift tin tu..anak saya plak minum susu dutch lady 456..kat sini hg rm21.50..kalo ada offer pun rm19.90..memang betol k nurul, kalo boleh jimat camtu seronok sgt..kami pun selalu juga bayar barang asing,dah limit dua jer kan..

eMMe berkata...

Lama nye dowang dok service ekon, rase nye dari last week lagi dgr member cite Alamanda panas, huhuhuh... Kak, saya pun nak shoping gak la... susah nak dpt harga murah2 ni kan, hehehehe....

eintan nurfuzie berkata...

huhuhu.. pnjg ceternyer

Che Rosliza Che mat berkata...

Murah..mesti beli lebihkan....kadang2 carre4 murah...berbanding giant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink