Izzat dan bantal busuknya... | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 7 Mei 2012

40
Komen

Izzat dan bantal busuknya...

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 7 Mei 2012@11:06 PG | Filed under
Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah boleh lagi kita jumpa pd.
hari isnin nie. Dekat seminggu aku x update blog
rasa macam malas sgt2 dan bw pun ada sikit2
mana yg kesempatan.

Hujung minggu lps kami x blk kpg sbb hubby ada keja,
keja dan keja lg....Aku pun ngan anak2 duduk rumah je
malas nak klr,sbb minggu nie anak2 dah ezam ingatkan
x blk kpg dan pegi mana2 boleh suruh anak2 ulangkaji sikit
tp sampai kesudah xde pun budak2 nie nak belajar terutamanya
si Najmi tu....kwn2 yg ada atau telah mempunyai anak yg
cemerlang boleh x share ngan aku camne nak buat anak2
yg malas nak belajar nie........

Ok tutup bab tu,hampir seminggu x jumpa Izzat jadi aku
teringatlah dia punya tabiat dengan bantal busuknya.
Smlm ada mama Utehnya mms gambar dia pergi pertandingan
 mewarna kat mana aku pun x pasti sbb reply blk mms tu x direply
 blk. Bercerita pasal bantal busuk nie,mesti tahu maksud 
bantal busuk niekan, bantal atau objek yg dijadikan peneman
ketika hendak tidur,kadang2 boleh jadi kain selimut ,kain pelikat
dan patung2 mainan spt bear dsbnya. Kadang2 klu xde
bantal busuk nie seseorang tu x boleh tido kot,klu boleh
pun mungkin tertido.....hahaha apa aku punya ayat.

Si Izzat nie ada dua bantal busuk,satu dah habis koyak
jadi tinggal satu je,tulah yg dia cari bila nak tido dan 
setiap kali menghisap botol. Wlpn sarungnya dah koyak
rabak lg nak pki sarung bantal tu jugak,bukannya aku 
x beli bantal baru dan sarung bantal baru buat ganti
sarung bantal yg dah koyak tu..........
Bantal tu jugak yg dia cari bila nak tido dan menyusu.

Sarung bantal baru nie neneknya yg beli baru......

Bantal baru aku beli bagi ganti bantal busuk dia tu.....

Sarung nielah dia pki lapik kat bantal busuk dia tu bila nak tido dan menyusu.

P/s:Aku hari tu dah tukar blog pki new interface tp bila nak buka blog kwn2 x leh 
buka byk2 sekaligus,nak kena buka satu2 dlm satu masa,macamne plk kwn2 yg
 dah biasa pki new interface baru tu ada x sama masalah macam aku.....

40 ulasan:

Anum berkata...

teringat masa kecik2

Acik Erna berkata...

Salam nurul..belum guna yang baru lagi..

Lynn berkata...

salam kak nurul..kak..lynn nak share je tau..teringat masa lynn ngajar dulu lynn rasa pujian salah satu yg buat anak jadi rajin belajar..contoh kak ckp "pandainya anak ibu nie..cantiknya tulisan dia..eh bijak sungguh.." pas tu kak selalulah peluk dia ckp kak sayag diorang..(paling berkesan waktu nak tidur dan bangun tidur) dan mungkin kak boleh janjikan ganjaran atau hadiah kalau diorg dpt result yg bagus..selamat mencuba..hehe..kalau berkesan bolehlah lynn try kat anak lynn pulak nanti..hehehe

Tihara berkata...

baru2 ni ada dalam majalah ke paer kisah pasal bantal busuk ni..sentimental value ni :)

Daddy Ziyyad berkata...

bantal busuk ni, kalau dibasuh bersih dan wangi sarungnya, tetap dipanggil bantal busuk kan..ahahah

syiela berkata...

walau dah basuh bersih bersih tetap jugak busuk.. kesian bantal ni kan...

saya rasa pujian boleh bagi motivasi sikit kot tuk belajar dengan sedikit habuan.. InsyaAllah boleh membantu

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

moon sampai skang masih ada bantal busuk.. xnak tukar sarung..dan kalo bleh..xnak basuh.. haha...

tapi kena laa basuh gak..wlpun bau yg kita suka xde dah kan...

kebersihan perlu di jaga :)

Masz Sidek berkata...

kmk sik da bantal busuk... nang dari kecik sik di pateh... tp time tido msti ada bantal k peluk.. sik kisah kecik kah besa... janji ada k pelok... hehehe..;p

Yumida berkata...

kacak sarung bantal nok dibeli nenek ya...suka nangga corak n kalernya...
wah...dh da bantal baru la baby tek...nyaman k pelok ya...

mun ktk buka k right click, pasya tekan open link in new tab...dpt ktk bukak byk2 kak...

ieda berkata...

ekekek anak2 skrg nie ada je perkara yg dia buat utk leka kan dik ..
hurmm kalau dah nama bantal buchuk x kan nak tukar baru dik ekkeke ;)

ps : interface blogger ke maksud adik , akk x guna layie , tapi dia dah btahu interface lama akan di buang kan .. nampak gaya kena mula pakai lah ;)

Kathy Tuah berkata...

kacak aie bantal baru ya.. kmk dolok xda bantal busuk tapi bantal peluk nak biasa2 ya adalah..hehe

LYAfrina berkata...

msa kecik dulu lya pon btdokan dgn bntal busyukk..tp lya pgil bantal lya tu.."bantal lembek"

LYAfrina berkata...

msa kecik dulu lya pon btdokan dgn bntal busyukk..tp lya pgil bantal lya tu.."bantal lembek"

Norzie hany berkata...

Salam.
Anak buah saya bear dia kira bantal busuk la.memang time nak menyusu dan tidur dia berkepit aje dgn benda tu.Balik kg kena bawak sekali bear dia.hahaha

AmirFX berkata...

KMk dolok pernah juak ada bantal busuk.. P sik lamak... Setahun jak.. Lepas ilang alu sekda gik bercarik..

izan mama mia berkata...

bantal bushuk...mia xder bantal busyuk...ada rabbit bushuk jer...

Kakzakie berkata...

Kenapa panggil bantal busuk walau sebenarnya tak busuk kan...

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

hehehe..mesti nak bantal busuk jugak..
klu tak, tak boleh tido..
tambah2 klu p bermalam rumah org lain..
lagi2 la nak bantal busuk..hehe..

gadisBunga berkata...

saya dah takde bantal busuk dah. nak bantal wangi je. tapi yg wangi tu pun akan busuk jugak. hihi~

Tihara berkata...

iklan nuffnang..biasanya iklan milk a deal ada tunjuk pempuan free hair, kaki pempuan buang bulu roma, baju terdedah..kalo ada ads tu..remove buat sementara waktu..tp terpulang pada hak masing2 saya cuma share..ke depan2 saya pn tk tau kalau saya terlepas pandang..mana la tau, saya tinggal blog lama nt...ingatkan saya semula :)

Cik FaRiZaM berkata...

masa kecik sy takde bantal bucuk...ada teady bear ucuk je

Ros berkata...

Salam ziarah...

IntaNBerliaN berkata...

ank sepupu sy pun ada bntal busuk.. kalu xda, xleh tido.. smpai itam bntal tu.. dr ada kekabu sampai dh xda..hihi

kakcik berkata...

Anak2 kakcik tak ada yang lekat dengan bantal busuk. :)

Kakcik belum nak guna papan pemuka baru blog ni sehingga 'terpaksa'. :)

Kasih Salina berkata...

hihi..selalu sy dengar kisah bantal busuk anak2..anak2 saya xde la plak camtu..ala,petua tuk ank rajin belajar tu rasanya betul apa yg Lynn kata tu..

eLL berkata...

bestla ada bantal busuk, saya tak pernah merasa. hehe

Nazayiena berkata...

@Lynn
TQ Lynn sudi kasi tips tu....

Nazayiena berkata...

@Tihara
Rasanya dlm minggu lepas ada kosmo tulis tentang bantal busuk nie...

izla berkata...

anak2 saya xde bantal busuk.. senang la jugak nak tidor..bagi je bantal apa2 pon

p/s: salam kenal :)

ct rahani berkata...

anak sy yg first pun ader bantal busuk.. tp x de la kemaruk sgt ngan bantalnya tuh.. kdg2 dia tertido jugak tanpa bantal busuk.. :)

lyza berkata...

Anak2 memang takda bantal busuk.. phobia tgk anak sepupu yang terpaksa berpatah balik dr mana2 ke mana2 sekiranya tertinggal bantal busuk nie.. :)

Salam kenal,singgah n follow :)

Rinna berkata...

Nasib baik anak akak tak de bantal busuk.. :)

eMMe berkata...

hye ! Salam Kenal saya followers yg ke 112, hehee.. thx sudi singgah blog saya,... saya baru pregnant 2 bulan++ hope leh dpt tips dari Kak Naza..tq!

diana berkata...

anak saya pun ada bantal busuk.ada dua.satu masih kekal sebagai bantal.dan yang satu lagi tinggal kain je sebab kekabu dalam tu hilang..tak tahu la hilang cemana..tapi yang tingal kain tu la yang paling dia suka..bau nya dengan busuk masam semua ada..kalau basuh memang dia marah..tak tidur malam jawab nya.hahha

ainnoraini berkata...

Anak2 masa kecik tak ada bantal busuk..
Cuma suka gentel2 kain jer bila nk tido..

eita berkata...

kita pun ada bantal busuk....
huhuhuhu

9n0L4 berkata...

si dia pun ade bantal busuk. huhu. tapi skrg dh jadi milik saya. ;)

rieda_ffya berkata...

nasib le ade anak2 yg punye bantal busuk ni kak..kalo anak sy kakak tu ade selimut busuk..nak ke mane2 pun kene bwk..nsb kite kak..

wahida berkata...

dulu masa saya kecik2 pun saya ada bantal busuk...ada kwn saya dia ada bantal busuk sampai la ni tau...sampai dia dah beranak pinak ni pun masih ada...huhu...

Hanis Azla berkata...

yg baru takde bau yg mengasyikkan macam bantal lama tu.. itu yg tukar baru jd tak fel utk dia kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink