Bye2 Kitty,Bye2 Snow..... | ! My Lovely Family Blog !



Jumaat, 27 April 2012

26
Komen

Bye2 Kitty,Bye2 Snow.....

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 27 April 2012@5:18 PTG | Filed under
Assalamualaikum.........

Dah dekat seminggu nie Kitty ngan Snow dah x bersama kita.
Rindu juga dgn dua2 ekor kucing tu.
Sebenarnya blk kpg minggu lepas husband dah htr(bg ganti 
perkataan jual) ke kedai yg selalu kita beli makanan,
pasir dan ubat-ubatanya.
Memang rasa berat hati jugak nak jual kitty ngan anaknya Snow
tp hubby x nak nanti baka dia akan terus bercampur dgn kucing2
kpg. Tauke kedai tu pun nak ambik sebab nak jadikan kitty nie
baka,jadi harap di sana tu kitty dan anaknya akan 
berjumpa byk kwn2 bermacam rupa....

Aku x ucap bye2 pun waktu kitty ngan snow nak pegi hari tu sbb
time tu aku tido lps dah cabut gigi gerahamku yg aku cite hari tu,
sbb takut sakit cabut kat klinik kerajaan jadi aku decide
cabut kat klinik luar je....Gigi geraham aku tu ada berlubang belah 
tepi antara dua gigi,doktor ckp sbb gusi dah kecut(dah tua sgt
bila dgr word kecut) tu yg boleh berlubang macam tu
dan lg sbb aku syg gigi yg sebelah tu,sbb tu aku
decide cabut jelah gigi ni x pyh nak tampal2......

Bila aku pegi cuci baju dan tgk kandang kitty dan snow 
(berdekatan situ) kosong sayu je hatiku,sbb biasanya 
mesti dua2 nie berlumba2 panjatlah
sambil menghulur tgn ke luar,huhuhu
Main2 dgn dua ekor nie boleh release kepenatan kerja seharian.
Bila aku ckp ngan hubby rindu pd Kitty dan Snow dia ckp
kat pusat tu seronok sbb jumpa kwn2 ramai terutamanya
kitty mesti byk kucing jantan nak kat dia(jahatnya mulut).

Sekarang nie kat rumah ada Tom sekor je,tu pun x lekat
kat rumah maklumlah jantan katakan,
Main2 ngan Tom ajelah utk melepaskan kerinduan pd Kitty dan 
Snow. Tpkan nampak si Tom juga 
macam x hepi je bila ke blkg
tgk kandang kosong xde Kitty dan Snow.....


Gambar ambik sehari sblm Kitty dan Snow di sini....


Si Snow bukan susah nak ambik gambar mcm tahu je kita nak berpisah.


Kakak main ngan Snow buat kali terakhir.

26 ulasan:

Tihara berkata...

alaa dah tak de dah aa yea..cantik kucng2 ni..bersih je kan :)

Uncle Lee berkata...

Hi, This is one real cool cat! Really beautiful. Looks the manjah type too, ha ha.
Have a fun weekend and keep a song in your heart.
Lee.

Kasih Salina berkata...

comelnya kucing ni..mesti sayang kan..sy plk memang jenis x suka kucing..

AmirFX berkata...

Kiut miut jer kucing ya...

MulutPayau berkata...

comelnya kucing2 tu...

syiela berkata...

comel sangat kitty dgn snow ni...

tapi saya tak bela yg berbulu ni sebab ada asthma...

Nisa berkata...

Aww, sayangnya. But pray for the best for them. Semoga mereka sentiasa disayangi oleh tuan barunya nanti.

Masz Sidek berkata...

kiut da jak pusak ktk ya...
mesti rasa sayang nak jual dak nya..

Kakzakie berkata...

Kakak suka tengok kucing yg comel Nurul tapi kakak takut kucing...

wahida berkata...

comelnya...lebat betul bulunya...geram tgk....

sayu pulak bila dorang takde ye kak...huhu...

ct rahani berkata...

comelnya.. geram sy tengok.. patut la syg nak lepaskan.. klu sy pun mau nangis jugak.. huhu..

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

sian nye..
dah kurang ceria la sikit bila dah xde dua2 tu..
harap2 ok "mereka" di sana..

Ujie berkata...

Mesti terbayang2 keletah dua2 tu ya..
Tapi takpe..sbb tau mereka slmt & gembira kat sana.

Salmiza berkata...

bukan main comel lg...sygnya akk jual..nape x mandulkn aje kak..:-)

sudipVSsenduk berkata...

alahai... sayangnya

ainnoraini berkata...

cantiknya..comey pulak tuu..

mamaNoriz berkata...

ala sedihnya... sya dulu penah demam teruk smpi ponteng sekolah sbb menagis rindu kat kucing hilang...

Kazman / Sue berkata...

tengok bulunye aje dah geram....

ieda berkata...

adoiii cantik2 dan lebat bulu2 kucing nie .. sure geram .. adehhh tapi akk still geli nak pegang ..
sayang dah hilang .. huhuhu

eita berkata...

comel...
tapi kite memang tak suka kucing..
huhhu

Yumida berkata...

kiut pusak ktk kak..sayuk ati nangganya

ibundo berkata...

salam. cantiknya kucing tu. Geram tengok.

LYAfrina berkata...

alahai..comelnyer kucing ni..xpela...nk buat camner kan.. tp kalo lya..msti berhari-hari gak teringat ni

m.u.l.a.n berkata...

comelnya kusing tapi kita geli lah.. hehe..

izan mama mia berkata...

org yg suka kucing mmg penyayang...tapi izan alah dgn kucing..cukup risau kalau kucing dtg dekat..tapi mia amat suka dengan kucing

9n0L4 berkata...

comelnye kucing. tapi saye dah fobia dgn kucing. hee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink