Bila pulak aku dpt COLA nie? | ! My Lovely Family Blog !



Rabu, 25 April 2012

27
Komen

Bila pulak aku dpt COLA nie?

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 25 April 2012@8:43 PG | Filed under
Assalamualaikum....


Tentu hari hari2 yg ditunggu oleh semua
penjawat awamkan.

Dapat tunggakan setelah SSM ditambahbaikan.

Aku kalaulah pihak bhgn admin x salah buat dptlah
extra RM300 bagi elaun COLA.

Tp jgn nak mimpi di siang atau pagi2 nie memang
xakan dikasi punya.

Sepatutnya aku memang x layak pun dpt elaun
COLA tsbt sebab aku pemegang IC tghnya
13 memang dah dapat elaun wilayah.

Jadi hari nie dpt RM300 tu pulanglah blk
pd bhgn admin,admin ada tanya nak bayar camne
ansur2 ke sekaligus,aku malas nak pegang duit yg
memang bukan hak aku, ckplah nak byr sekali
semua.....Kadang2 ada juga dlm kes lain terlebih
masuk  elaun ke atau tersalah kira klu tahu tu jgnlah x inform
pd admin klu diorg trace nanti byrlah blk w/bagaimana cara sekalipun.
Tp yg kasihan dan selalu berlaku sesiapa yg buat housing loan
tp blm ada potongan dlm slip gaji klu dah tertunggak 2 3 bulan
kena byr tu semua ya,bayangkan sebulan potong berapa
dan klu kena byr  2 bulan ke 3 bulan,.......
Setakat nie saja membebel pagi nie......
dan

Syukurlah apa yg kita dah ada.
Alhamdulillah.







27 ulasan:

Anum berkata...

alhamdullilah

fieda berkata...

ye la kan..bkn hak kita nk buat camno..

kakcik berkata...

Kembalikan yang bukan hak itu adalah amalan yang sangat terpuji. :)

~ yus ~ berkata...

bagus tindakan Nurul, kalau bukan hak wajib di kembalikan, takut jadi darah daging pula kan Nurul...

Daddy Ziyyad berkata...

Salam perkenalan...:)

TQ singgah ke blog saya...

Penjawat awam mmg senyum lebar kan minggu ni...Alhamdullilah..rezeki...

syiela berkata...

Salam kak nurul....

syukur alhamdulillah hari ni semua penjawat awam seyum sampai telinga.. termasuk la saya walaupun bukan saya yg dapat tapi dapat gak nak nyendeng kat cik somi ngeeee

puji juga cara kak nurul kembalikan semua.. dah mmg bukan hak kitakan... ada yg rembat dulu pastu nanti bila admin dapat detect baru time tu kalut sebab ada pemotongan...

wahida berkata...

kerap ke admin tersalah kiraan kak?

Masz Sidek berkata...

alhamdulillah kak... ya bpk mek tel kmk pagi tek... nyuruh cek akaunya k online..
p/s ; sempat bodek bpk mek belanja makan... ;p

Masz Sidek berkata...

alhamdulillah kak... ya bpk mek tel kmk pagi tek... nyuruh cek akaunya k online..
p/s ; sempat bodek bpk mek belanja makan... ;p

Kakzakie berkata...

Bagus Nurul... jujur sebab kalau bukan hak kita baik pulangkan dari akhirnya kena trace balik nak pulang banyak-banyak boleh terduduk...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

alhamdulillah..berkatla rezeki awak sbb pulangkan mana yg bukan hak :)

Kasih Salina berkata...

salam..selalu gak dgr kes camni..ye lah..duit org baik pulang kan segera kalo belum terguna lagi..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

hmm bukan hak kita kan.. perlu laa dipulangkan..

Tihara berkata...

alamak saya bukan penjawat awam :)

Pok Amai-Amai berkata...

Eii....ade org, dah licin COLA. Pastu bt2 tatau. Huhuhuhu....

Munnafendy berkata...

bagusnya, semoga lepas ni makin murah rezeki n lebih berkat... =)

Zie berkata...

baik dipulangkan, tkut nanti tak larat nak bayar balik..

Nazayiena berkata...

@wahida
Xdelah Ida mungkin nie silap sbb nak cepat ke apa...

izan mama mia berkata...

jujur..bagusnyer..:)

LYAfrina berkata...

serius..lya x faham dgn COLA ni.. mybe sbb lya bkn keje gov..jd x ambik tau

MulutPayau berkata...

Alhmdulillah...hari ni boleh tersenyum lebar ya Nurul...

Edy Zaidi berkata...

tabik spring la!...terbaik

noor berkata...

bln nih mmg tersenyum lebar hikhikhik

rieda_ffya berkata...

alhamdulilah..rezeki masyuk kite kak nurul...heee

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

alhamdulillah.. bertambah rezeki lagi.
semoga bertambah rezeki dah di berkati.
Pokok Manggis Depan Rumah

MamaEma berkata...

Alhamdulillah..bukan hak kita..tak baik kita ambilkan..bagus tu kak

9n0L4 berkata...

kat mane² pun mesti ade yg tersilap. tak reti sgt pasal COLA ni. hee. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink